Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση
  • 4 weeks later...

Το θέμα των τιμών είναι πολύ μεγάλο και θεωρώ πως αν δεν συγκρίνεις τα πάνελ τα οποία αποτελούν και το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης, δεν μπορείς να μπεις σε σύγκριση τιμών. Άλλο είναι να δώσεις προσφορά με πάνελ γερμανικών εταιριών και άλλο με ινδικά! Τα υπόλοιπα συνοδά έργα, βάσεις αντιστροφείς κλπ σαφώς και επηρεάζουν την τιμή, αλλά όχι τόσο πολύ. Προφανώς πολύ λιγότερο την επηρεάζει ο τρόπος στήριξης, αν δηλαδή γίνεται με σκυροδέτηση, έτοιμα κράσπεδα ή έμπηξη. Τέλος κάποιες εταιρίες δίνουν τιμές με το κλειδί στο χέρι συμπεριλαμβάνοντας μελέτες πολεδομίας αναπτυξιακού κλπ, υλικά, κατασκευή, περιφράξεις, συναγερμούς, τηλεμετρίες κλπ και άλλες μόνο τα στοιχειώδη. Θέλει λίγο ψάξιμο το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Λίγο πολύ οι εταιρείες παρέχουν Φ/Β απο τους ίδιους κατασκευαστές (δεν μιλάω για ινδικά Φ/Β). Για μένα η διαφορά στην τιμή είναι στο BOS Balance of Systems γιατί απο αυτό που έχω δει σε έργα στην Ελλάδα είναι το πρώτο κομμάτι που αρχίζουν και ρίχνουν την ποιότητα.. καλώδια - πίνακες κτλ. Τώρα για τις μελέτες πολεοδομίας μετά τον ιούλιο είναι πιο ευκολα τα πράγματα (για έργα 100kW) δεν είναι τπτ να το προσφέρει κάποιος στην τιμή. Αυτό που επηρεάζει την τιμή είναι και το έδαφος (soil class).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Να ρωτήσω κάτι επί της τιμής που αναφέρθηκε παραπάνω (αν έχω κάνει λάθος στο topic, συγνώμη)...;;;

Υπάρχει δυνατότητα να αγοράσουμε από τη μητρική εταιρία χονδρική τιμή τα ΦΒ αν δεν έχουμε εμπορική δραστηριότητα;;;; Ρωτάω γιατί είδα διαφήμιση από συνάδελφο που χρεώνει 3400 €/kWp (με το κλειδί στο χέρι) όταν οι τιμές που μου στέλνουν οι εταιρίες που συνεργάζομαι στα <20kWp μου χρεώνουν στην καλύτερη 4100 μόνο τα υλικά!!!!!:confused::confused::confused:

Link to comment
Share on other sites

Ευκλείδη, το ερώτημα σου αφορά περισσότερο διαδικασία αγοράς εξοπλισμού (συγκεκριμένα ΦΒ), και λιγότερο φωτοβολταϊκά αυτό καθαυτό. Ας μην επεκταθούμε παρακαλώ σε αυτό τη συζήτηση... Ισως καλύτερα στην κατηγορία Εξοπλισμός ή Κουβέντα...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπερα...

 

Δυο ερωτησεις θα ηθελα να κανω....

 

1)Εχει αλλαξει κατι στις αδειες για πανω απο 20kWp ? Μπορει καποιος να κανει ονειρα επιτελους και για τετοια επενδυση?

 

2)Θα μπορουσε καποιος να μου πει χονδρικα τα εξοδα για ασφαλιση-συντηρηση-λειτουργια ενως φ/β παρκου? Σε καποιο site ειδα οτι ελεγε οτι ειναι το 1,83% της επενδυσης το κοστος καθε χρονο αλλα μου φανηκε λιγο.

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.