Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κεντρική θέρμανση αερίου. Ανυπόφορος θόρυβος


batraxi

Recommended Posts

Καλησπέρα, μένω σε πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση. οι σωληνώσεις εδώ και λίγες μέρες κάνουν έναν πολύ δυνατό θόρυβο, συνεχόμενα τικ τικ (κάνανε και πιο πριν αλλά τώρα έχει αυξηθεί η ένταση σε βαθμό που κοντεύω να τρελαθώ, ανάβει τρεις φορές τη μερα). Το είπα στον διαχειριστή έφερε κάποιον και απλά είπε να κάνουμε εξαέρωση (έχω γίνει εξπερ με τόσες εξαερώσεις που έχω κάνει). Έφερα κι εγώ έναν άνθρωπο είπε ότι ο κυκλοφόρητης δεν έχει θέμα και έμεινε εκεί. Επίσης έκλεισα όλα τα σώματα του σπιτιού για να δω αν φταίει το διαμέρισμα μου (κατηγορήθηκα και για αυτό πλαγίως) και ο ήχος συνεχίζει. Είναι σε τρεις σωλήνες το σοβαρό θέμα και πλέον αρχίζει και έρχεται και σε άλλους σωλήνες. Τι μπορώ να κάνω; Ο διαχειριστής δεν κάνει κάποια κίνηση και εγώ δεν ξέρω που να απευθυνθώ. Σας παρακαλώ βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Ο ήχος ακούγεται "μεταλλικός"; Σαν κάποιος να χτυπάει κάτι;

Ακούγεται σαν να στάζει κάτι; 

Ακούγεται συνεχώς κατά την διάρκεια λειτουργίας του συστήματος ή ακόμη και όταν έχουν ήδη κλείσει;

Σίγουρα είναι δύσκολο μέσω του internet να δοθεί κάποια απάντηση για το τι μπορεί να συμβαίνει. Ίσως να πρέπει να καλέσεις κάποιον ειδικό στις εγκαταστάσεις θέρμανσης, όπως μηχανολόγο μηχανικό.

Link to comment
Share on other sites

Σαν μεταλλικός, (συστολή-διαστολη) ξεκινάει ο δυνατός θόρυβος από τη στιγμή που θ ανοίξει και για περίπου 40 λεπτά ανεβοκατεβαίνει ( ο ήχος), μετά καθόλη τη διάρκεια ακούγεται χαμηλά και στο τέλος ακούγεται ελάχιστα μέχρι να κρυώσει. Να φέρω καποιον δεν έχω πρόβλημα αλλά θέλω να έχει αποτέλεσμα. Που να ψάξω; Επίσης ο καφτηρατζης που ήρθε κατέβασε τον διακόπτη του κυκλοφορητή από το μέγιστο στο ελάχιστο και δεν άλλαξε κάτι 

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως, το τικ τακ υποδηλώνει συστολή / διαστολή μεταλλικού σωλήνα απο την αυξομείωση της θερμοκρασίας...αλλά πρέπει με υδραυλικό να εντοπίσετε το ακριβές σημείο που συμβαίνει αυτό.

Edited by dib
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.