Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντικατάσταση πλακών μαρμάρου σε εξώστη πολυκατοικίας


Recommended Posts

On 7/3/2024 at 1:45 ΜΜ, Arche said:

πρέπει να το στρώσεις με μάρμαρο να ταιριάζει, 1τμ δεν είναι λίγο. Αν έχει κάτσει τώρα αυτή και κοιτάει τα παλιά ελαφρά θαμπά μάρμαρα και σου λέει θέλω και τα νέα να είναι το ίδιο, πέτυχες στόκο, ασε την λίγο και πες της μάρμαρο ίδιο με τα παλιά δεν βρίσκουμε. 

Ευχαριστώ ολους όσους απάντησαν, με βοήθησαν πολύ. Αφού στο καταστατικό δε γραφεί τίποτα για αποκατάσταση στην προηγούμενη του μορφή, η τσιμεντοκονία θα κάνει μία χαρά δουλειά! Και από κει και πέρα Λεξοτανίλ στην κυρία…!

Link to comment
Share on other sites

@rommanos Δεν καταλαβες ... Θα πρεπει στο καταστατικό ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ οτι μπορεις να το αφησεις οπως θες :D
Εφοσον οπως λες δεν γραφει  τπτ τοτε θα εισαι παρανομος αν βαλεις απλα τσιμεντοκονια αντι για μαρμαρο και η κυρια δικαιως θα μπορει να σε παει δικαστικά
και αν μιλαμε για 1τμ θα σε πηγαινα κι εγω δικαστικά κι ας μην ειμαι η κιουρια

Link to comment
Share on other sites

immunity δεν ξερω τις παρεες σου και ποιους ξερεις εδω μεσα. Αν θες πες μου που το λεει, ποιος νομος, εσυ εγραψες, "θα είναι παράνομος". Πες τε μου λοιπον εσεις με την εταιρεια λογισμικου που ξερετε τον ΝΟΚ και την Πολεοδομικη νομοθεσια οτι αφου ο ΝΟΚ δεν λεει κατι τετοιο, ποιος Νομος λεει οτι αν αναγκαστει ενας να αφαιρεση πλακες απο εξωστη για αποκατασταση υδροροης, Ποιος νομος λεει οτι πρεπει να βαλει τις ιδιες πλακες σε διασταση, χρωμα και ιδιας παλαιοτητας με τις διπλανες παλιες στο σημειο που επισκευαστηκε; 

Link to comment
Share on other sites

@Arche Μα το θεμα δεν ειναι Πολεοδομικό. Νομικό είναι το θεμα. Χρειαζεται για να διορθώσω κάτι σου καταστρέφω το κουφωμα (ενεργειακο Αλουμινιου Uw=0.81) κανω τις αλλαγές και σου τοποθετω κουφωμα ενεργειακο PVC Uw=1.9 (ιδιες διαστάσεις ιδιο χρώμα). Ενώ υπάρχει ενεργειακο κουφωμα αλουμινιου Uw~= 0.81 στην αγορά.

Βάση ΝΟΚ πολεοδομικη νομοθεσία εισαι καλυμένος (ιδιες διαστάσεις/αρχιτεκτονικη). Αλλά ο ιδιοκτήτης μπορεί να σε πάει νομικά γιατι ενώ είχε ΑΑΑ ενεργειακο κουφωμα εσυ το αντικατεστησες με ενα υποδιεστερο.

O ιδιοκτήτης μπορεί και έχει δικαίωμα (βαση Αστικού Κώδικα(Νόμου)) να παει δικαστικά.
Στο κειμενο μου αναφερω παραπλησια γιατι σιγουρα δεν μπορει να το κανει το ιδιο αλλα αντι για μαρμαρο να βαλει τσιμεντοκονια...

Δεν είμαι πολιτικός μηχανικός ή αρχιτέκτων μηχανικός αλλά η τσιμεντοκονια που θελει να βαλει ο διαχειριστής μετα από λιγα χρόνια δεν θα κανει ριγματωσεις και θα περνανε τα νερα απο κάτω? Ειναι το ιδιο να βαλει μάρμαρο απο το να ριξει απλα ενα τσιμεντοκονιαμα? (ερώτημα σε εσένα)


Μεταπτυχιακή εργασία(Τμήμα Νομικής) Ελένης Ξανθοπούλου ενας από τους ορισμούς που αναφερονται για ζημιές αποτυπώνεται το εξής.

"Από την άλλη επί µερικής καταστροφής η αποζηµιώση συνίσταται στη δαπάνη επισκευής ώστε να αποκατασταθεί το αγαθό όπως ήταν πριν τη µεσολάβηση του ζηµιογόνου γεγονότος."

Φυσικά το πεδίο αυτο ειναι του @dimitris GM  αν μπορεί να ξενδιαλυνει :D
 

Edited by immunity
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.