Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλιακός Θερμοσίφωνας και Καταστατικό Πολυκατοικίας


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι, κάνω μια ανακαίνιση σε διαμέρισμα πολυκατοικίας του '80 και εξετάζω την περίπτωση τοποθέτησης Ηλιακού Θερμοσίφωνα.

 

Το Καταστατικό της πολυκατοικίας δεν το απαγορεύει αλλά το πρόβλημα είναι ότι ο αρχικός ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας άφησε αναμονές για τοποθέτηση Ηλιακού θερμοσίφωνα στον 4ο Όροφο και το Καταστατικό αναφέρει ότι αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τοποθέτηση ηλιακού μόνο στον 4ο Όροφο...

Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι σωλήνες διέρχονται από τον 8ο μέχρι τον 4ο εσωτερικά από τα μπάνια των διαμερισμάτων και τώρα που κάνω ανακαίνιση, έχω 2 άκυρους σωλήνες μέσα στο μπάνιο μου να εμποδίζουν.

Η ερώτηση εάν ξέρετε, είναι αν νομικά μπορώ να κόψω αυτούς τους σωλήνες. Δηλαδή γιατί να πρέπει να έχω 2 άκυρους σωλήνες στο μπάνιο μου για τον πιθανό Ηλιακό του 4ου?? Εννοείται κατόπιν συνεννόησης με τον 4ο για προσωρινή διακοπή του νερού μέχρι να ταπωθούν οι σωλήνες. Δηλαδή εάν υπάρχει νομικό έρρεισμα, να μου αρνηθεί ο ιδιοκτήτης του 4ου το να κόψω τους σωλήνες.

Η δεύτερη ερώτηση, είναι εάν μπορώ εφόσον δεν το απαγορεύει το Καταστατικό, να βάλω Ηλιακό Θερμοσίφωνα χωρίς να γίνει Γενική Συνέλευση της Πολυκατοικίας και να συμφωνήσουν εγγράφως όλοι οι ένοικοι?

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Link to comment
Share on other sites

Αυτολεξή, το Καταστατικό της πολυκατοικίας αναφέρει: <<Εις την οροφήν του δώματος (Η') θα αχθούν σωληνώσεις δια την πιθανώς μελλοντικήν τοποθέτησιν ηλιακού θερμοσίφωνος, δια το διαμέρισμα του τετάρτου και μόνον ορόφου>>

 

Από αυτό εσείς καταλαβαίνετε ότι δεν μπορεί να βάλει άλλος ηλιακό πλην του 4ου, ή ότι μόνον ο 4ος μπορείς να χρησιμοποιήσει τις εν λόγω σωληνώσεις??

Εγώ αντιλαμβάνομαι το 2ο αλλά έρχομαι σε αντιπαράθεση με άλλους ενοίκους που ισχυρίζονται το 1ο...

Link to comment
Share on other sites

Θα βαλουν ηλιακους και οι αλλοι...

Ο δικηγορος σου θα βρει τις σχετικες δικαστικες αποφασεις, που επιτρεπουν.......

[μια αποφαση εδω.

  ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, Αριθμός 974/2010 ]

 Οι σωληνωσεις του 4ου δεν μπορουν να χρησιμοποιηθουν απο αλλους.

   Δικαιούνται να τοιποθετησουν δικους τους ηλιακους με βαση την ανω αποφαση

πλην υπαρχει το πρακτικο θεμα της διελευσης των σωληνωσεων προς καθε ΟΙ.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι πολύ σχετική με την περίπτωση μου με μόνη διαφορά τις 4 γραμμές του Κανονισμού της Πολυκατοικίας.

Γενικά στην πολυκατοικία είναι 2 ένοικοι που το έχουν κάνει τσιφλίκι τους και νομίζουν ότι τους ανήκει. Ειδικά ο ένας έχει κλειδιά για τα πάντα στην πολυκατοικία χωρίς να είναι διαχειριστής με αποτέλεσμα να έχει πρόσβαση στο λεβητοστάσιο και να αλλάζει την πίεση όπως τον βολεύει, ενώ επεμβαίνει σε οτιδήποτε γίνεται στην πολυκατοικία λες και του πέφτει λόγος.

Αλλά επειδή έφτασε ο κόμπος στο χτένι με τον συγκεκριμένο, θέλω μια ενυπόγραφη ερμηνεία του Κανονισμού της πολυκατοικίας από Δικηγόρο και να του κάνω ένα εξώδικο, να το διαβάσουν και οι λοιποί ένοικοι να ξέρουν με τι έχουν να κάνουν. Αν χρειαστεί θα πάρω και  βεβαίωση στατικής επάρκειας από έναν Π.Μ.

Σημειωτέον ότι μου ανήκει ο 7ος και ο 8ος που είναι Δώμα και ο Ηλιακός Θερμοσίφωνας που έχει αφήσει αναμονές η άλλη θα μπει στην οροφή του Δώματος...

Κοινώς, κατέχω το μεγαλύτερο ποσοστό της πολυκατοικίας και το πιο λογικό έρρεισμα για τοποθέτηση Ηλιακού...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.