Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μηχανικός με ιδιότητα δημοσίου υπαλλήλου και ελεύθερου επαγγελματία - επιλογή ασφαλιστικού φορέα


jturbo

Recommended Posts

@JohnnyHoliday

 

πχ Φυσικός, Καθηγητής μέσης εκπαίδευσης με ΜΤΣ στην Αστροφυσική θα λάβει ή όχι το επίδομα; Πριν την Οικονομική Κρίση ελάμβανε το επίδομα χωρίς όμως ο ΜΤΣ να είναι απαραίτητος για να διδάξει τα μαθήματα της φυσικής του Γυμνασίου. Κατά την διάρκεια της Κρίσης αυτό το επίδομα καταργήθηκε.

υποθέτω ότι το υπηρεσιακό συμβούλιο ακολουθώντας την Νομοθεσία και τις Εγκυκλίους θα εγκρίνει την διαδικασία μόνο όταν το πρόγραμμα σπουδών έχει άμεση σχέση και άμεση εφαρμογή στην θέση που βρίσκεται ο ΔΥ στην υπηρεσία, δηλ. η υπηρεσία έχει ανάγκη κάποιον με αυτήν την εξειδίκευση. 

 

Edited by Tasos P
διαγραφή παράθεσης του αμέσως προηγούμενου μηνύματος -Pavlos 33
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 63
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

10 hours ago, Tasos P said:

τώρα εκτός από delusional αρχίσαν και τα ευχολόγια, 

αχ γιατί δεν είμαστε Νορβηγία που έχει τεράστια αποθέματα υδρογονανθράκων,

αχ γιατί δεν είμαστε Κουβέιτ

αχ γιατί δεν είμαι εγώ ο Πλανητάρχης

Ο Δημόσιος Τομέας σε καμία πλούσια χώρα δεν είναι ο πυλώνας της Οικονομίας, η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι η πραγματική οικονομία. Ο Δημόσιος Τομέας θα πρέπει να είναι πλήρως μηχανογραφημένος και να απασχολεί όσο το δυνατόν λιγότερους υπαλλήλους, δεν χρειάζεται να έχουν και μεγάλη επιστημονική κατάρτιση, πχ γιατί κάποιος που δουλεύει στην Εφορία θα πρέπει να έχει Master ή Διδακτορικό; και το Πτυχίο Ανώτερης Σχολής, ΤΕΙ ακόμα και το απολυτήριο Λυκείου είναι αρκετά. Σε Ιδιωτικές Εταιρίες υπάρχουν προϊστάμενοι Λογιστηρίων με πτυχίο ΤΕΙ και είναι ικανότατοι, "πιάνουν πουλιά στον αέρα". Τους ΔΥ όμως θα πρέπει να τους εκπαιδεύουν σχετικά με τις διαδικασίες της θέσης που θα αναλάβουν.

Έχω την εντύπωση ότι έχετε στο μυαλό σας τον Δημόσιο Τομέα της δεκαετίας του 80, 90, 2000, τα πράγματα έχουν αλλάξει πάρα πολύ. Κατ' αρχήν δείτε πόσες ΔΟΥ έχουν συγχωνευθεί. Σχεδόν όλες οι διαδικασίες γίνονται πλέον ηλεκτρονικά. Οι υποθέσεις διεκπεραιώνονται πολύ πιο γρήγορα χωρίς να χρειάζεται ο πολίτης να έρθει σε φυσική επαφή με κάποιον ΔΥ. Αν πάτε σε μια ΔΟΥ θα δείτε άδεια δωμάτια και ελάχιστους υπαλλήλους γιατί οι περισσότερες διαδικασίες έχουν μεταφερθεί κεντρικά.   

Κάποτε ένας ΔΥ έπαιρνε επίδομα όταν είχε Μεταπτυχιακό τίτλο, τώρα θα πάρει επίδομα μόνο όταν η θέση που έχει απαιτεί μεταπτυχιακό τίτλο.

Βασικά το δημόσιο μπορεί να λειτουργήσει τέλεια με εξωτερικούς συμβούλους και outsourcing αυτό εξ' άλλου γίνεται αρκετά χρόνια τώρα και θα επεκταθεί ακόμη περισσότερο.

 

Εαν υποστηριζετε οτι ο δ.τ. δεν αποτελει πυλωνα της οικονομιας μιας χωρας, δεν εχετε στοιχειώδεις γνωσεις οικονομικων. Διαβάστε για πολλαπλασιαστές δημοσίων επενδύσεων, ιδιωτικών, καταναλωσης και εξαγωγων και τα ξαναλεμε.

Όσο για το outsourcing και το σε τι βαθμο μπορει να γινει αυτο, διαβαστε λιγακι για τις ατελειες/αποτυχιες της ελευθερης αγορας και τον σκοπο του δημοσιου τομεα, και αφηστε στην ακρη τις αναφορες σε ευχολογια....

όσο για την Νορβηγία και τους υδρογονάνθρακες της και την ειρωνία σας, να ψάξτε να μάθετε η διπλανή χώρα, η Φιλανδία, ποσό ενισχυμένη έχει την αποκεντρωμένη δημόσια διοίκηση και τι μισθούς και προνόμια διαθέτει στους υπαλλήλους της. 

Οι συγχωνευσεις σε ΔΟΥ κτλ εχουν γινει εξαιτιας δυσμενων οικονομικων καταστασεων και οχι φυσικης ροης και εξελιξης. Ποιος σας ειπε οτι η ψηφιοποιηση των υπηρεσιων προς τον πολιτη απαξιωνει τον ρολο του δ.τ? Ποιος σας ειπε επισης οτι αυτη η ψηφιοποιηση και η αναλογη κυβερνοασφαλεια των ψηφιακων συστηματων του δημοσίου που υπηρετεί το κοινωνικό συμφέρον μπορει να εξαρταται απο ιδιωτικες εταιρίες? 

Μαλλον εσεις δεν γνωριζετε στοιχειωδη πραγματα του σημερα και εχετε παρεξηγησει καποια πραγματα...

Edited by jturbo
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, tetris said:

Προκειμένου να στηρίξεις τη θέση σου, χρησιμοποιείς έωλα επιχειρήματα στερούμενα πάσης ηθικής

και για να το ξεκαθαρίσουμε

Είναι εντελώς ανήθικο ο δ.υ. να ψαρεύει ιδιωτική πελατεία μέσω της εργασίας του. Άσε που αποτελεί έμμεσο εκβιασμό και καταστρατήγηση των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού. Αν έχει τα κότσια και τις ικανότητες, να ανταγωνιστεί, επί ίσοις όροις, τους υπόλοιπους ε.ε. στα "μαρμαρένια αλώνια" της ζωής. Αλλιώς, ας πάψει να το παίζει τιμητής των πάντων.

Η επίκληση της ανεπάρκειας του μισθού στο Δημόσιο, ώστε να δικαιολογηθεί η (στο ίδιο πεδίο) παράλληλη ενασχόληση στον ιδιωτ. τομέα, είναι μια νεολελληνική κουτοπονηριά. Με το να επιλέξεις το Δημόσιο, σημαίνει ότι γνωρίζεις και αποδέχεσαι τους όρους λειτουργίας του. Το, εκ των υστέρων, επιχείρημα του ανεπαρκούς μισθού δεν πείθει. Άρα, εκ των προτέρων είχες αποφασίσει για το πώς θα κινηθείς. 

Για να το κάνω ξεκάθαρο: Προφανώς το κόστος διαβίωσης, ειδικά για τους νέους, είναι δυσβάστακτο. Αντί όμως να κρύβουμε τα κεφάλια στην άμμο, δεν θα ήταν καλύτερο να αγωνιζόμαστε για τη βελτίωση των συνθηκών? Αντί να διαιωνίζουμε μια νοσηρή κατάσταση, δεν θα ήταν προτιμότερο να την εξαλείψουμε?

Δεν θα είχα καμιά αντίρρηση για εργασία ενός δ.υ. και στον ιδιιωτ. τομέα (προκειμένου να ενισχύσει το χαμηλό εισόδημά του), με τις εξής όμως προϋποθέσεις

1. Η παράλληλη ενασχόληση να μην έχει καμία σχέση (ή εξάρτηση) με τη θέση στο δημόσιο

2. Δεν στερεί θέσεις εργασίας από μονοθεσίτες

3. Λειτουργεί στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού

Σε κάθε άλλη περίπτωση, η παράλληλη απασχόληση είναι ανήθικη και καταδικαστέα

Αυτά, και τέλος από μένα

Δεν ειναι κουτοπονηρια διοτι πολυ απλα ενας επιστημονας εχει το δικαιωμα να προσφερει στο ΑΕΠ της χωρας (ναι, συπεριλαμβανομενου και του μερους που ανηκει στον δημοσιο τομεα, αν δεν το γνωριζετε) οντας παραγωγικος σε οποιοδηποτε ποστο, δημοσιου, ιδιωτικου, ελ.επ., ταυτοχρονα και οπως αυτος επιθυμει. Προφανως και θα πρεπει να μην υπαρχει καμια σχεση παραλληλης ενασχολησης με θεση στο δημοσιο, σε αυτο δεν εχω λογο να διαφωνησω και για το γεγονος οτι δεν τηρειται αυτο παντου φταιει ο ελλειπης ελεγχος οπως προανεφερα. Οσο για τους μονοθεσιτες, ανεφερα και σε προηγουμενο ποστ, τοτε δεν θα πρεπει να κανει κανεις ουτε στον ιδιωτικο τομεα δυο δουλειες παραλληλα γιατι κι εκει στερρει απο τους μονοθεσιτες.

Edited by jturbo
Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, Tasos P said:

Ο επιστήμονας που έχει αξία και μπορεί να ανταγωνιστεί σε διεθνές επίπεδο θα φύγει από την Ελλάδα ακόμα και σε εποχή παχιών αγελάδων, δεν φεύγει μόνο για το χρήμα, φεύγει γιατί πιστεύει στον εαυτό του. Δεν ψάχνει την σιγουριά του Δημοσίου, άρα εσείς κύριε συνάδελφε δεν θα φεύγατε ποτέ από την Ελλάδα.

Επίσης, όντως οι εποχές των παχιών αγελάδων έχουν περάσει αν μιλάτε για την έκδοση αδειών για σπίτια και πολυκατοικίες αλλά τα ΣΔΙΤ και τα δημόσια έργα ακόμα καλά κρατούν. Εκεί όμως πως μπορείτε να εργαστείτε; Δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων;

Επίσης τώρα όλες οι διαδικασίες γίνονται ηλεκτρονικά, όλα ανακοινώνονται και τα περιθώρια δεν είναι όπως τότε με τις παχιές αγελάδες. 

  

Δεν ξερω κατα ποσο γνωριζεις συναδεφλε το λεγομενο κοστος ευκαιριας. Ενας επιστημονας με ειδικοτητα αιχμης ο οποιος αποφασιζει και αφηνει για παρατεταμενο χρονικο διαστημα την εργασια του, για να διαβασει τελειως νεα αντικειμενα για αυτον, οπως νομικα, πολιτικες επιστημες, οικονομικα, για ενα ετος, υπερεντατικα, και να ανταγωνιστει δεκαδες εκατονταδες  επιστημονες απο πεδια συναφη με τα παραπανω αντικειμενα, που εχουν δωσει στον διαγωνισμο του δημοσιου 2 και 3 και 4 φορες με αποτυχια, πληρωνοντας αδρα φροντιστηρια και υποβαλλντας τον εαυτο του σε πολυ απαιτητικη διαδικασια εξετασεων με πιθανοτητα επιτυχιας 1/20 συμμετεχοντες, δεν νομιζω οτι τον λες και ατολμο η ατομο χωρις εμπιστοσυνη στις δυναμεις και στην αξια του, και μαλιστα με την ευρυτερη εννοια, αφου προκαλει τον εαυτο του να μεταβολησει μια τελειως νεα και χαοτικη σε ογκο για αυτον γνωση, και οχι ακαδημαίκα, αλλα σε επιπεδο αυξημενου ανταγωνισμου. Επειτα, οταν αυτος ο μηχανικος αποφασιζει να δει και την προοπτικη παραλληλης συνεχειας των ηδη εν εξελιξει δραστηριοτητων του ως ελ. επ. με νομιμο και οχι δολιο η ασυμβιβαστο τροπο, δεν τον λες και τεμπελη η ατολμο, ουτε λαμογιο. Το κοστος ευκαιριας λοιπον του παραπανω εγχειρηματος, ειναι μεγαλο, πολυ μεγαλο, ενεχοντας το ρισκο αποτυχιας και την πληρη αφιερωση του στον συγκεκριμενο στοχο, παγώνοντας αποδοχές και κανονικο ρυθμο ζωης για μεγαλο διαστημα.

Οσο για το διεθνες επιπεδο, διαβαστε λιγο για το brain drain της Ελλαδος, διαβαστε για τον ρατσισμο που αντιμετωπιζουν σε συγκεκριμενες υπερανεπτυγμενες χωρες της Ευρωπης ορισμενοι Ελληνες αποδημοι. Ολα ειναι θεμα επιλογων, καθε περιπτωση ειναι μοναδικη, δεν ειναι ολοι λαμογια κυριε, δεν θελουν ολοι οι νεοι του σημερα να συντηρησουν τον βουρκο των χθεσινων, των επερχομενων γενιων. Υπαρχουν ανθρωποι καλλιεργημενοι και στον τεχνοκρατικο χωρο, που επιμενουν ελληνικα και διεκδικουν με θαρρος και αξιες, με τολμη και στοχοθεσια πολλα πραγματα και στην Ελλαδα του σημερα, επιλεγονας αναμεσα στις λιγοτερες σε σχεση με το """"λαμπρο"""" παρελθον επιλογες. 

Edited by jturbo
Link to comment
Share on other sites

@jturbo

Quote

Δεν ξερω κατα ποσο γνωριζεις συναδεφλε το λεγομενο κοστος ευκαιριας. Ενας επιστημονας με ειδικοτητα αιχμης ο οποιος αποφασιζει και αφηνει για παρατεταμενο χρονικο διαστημα την εργασια του, για να διαβασει τελειως νεα αντικειμενα για αυτον, οπως νομικα, πολιτικες επιστημες, οικονομικα, για ενα ετος, υπερεντατικα, . . . . . . . . 

 

αυτά που λες δεν ενδιαφέρουν κανέναν, κανένας δεν ενδιαφέρεται για τις θυσίες που έκανε κάποιος για να φτάσει εκεί που είναι, στην κοινωνία είναι εντελώς αδιάφορο. Αν είχες τόσο μεγάλη επιθυμία να γίνεις ΔΥ και έδωσες 5 φορές εξετάσεις είναι δικό σου θέμα. Το ότι θέλεις να γίνεις και Ελ.Επ. είναι δικό σου θέμα επίσης. Αλλά Ελ.Επ. ήσουν, δούλευες στον Ιδιωτικό Τομέα και τα παράτησες για να δώσεις εξετάσεις στο ΑΣΕΠ; Γιατί το έκανες αυτό και δεν έμεινες να διαπρέψεις στο Ιδιωτικό Τομέα;  Μήπως δεν τα κατάφερνες; Μήπως έχεις άσχημες εμπειρίες που σε έχουν επηρεάσει ψυχικά; Και εφ' όσον ο Ιδιωτικός Τομέας δεν σε κράτησε (τον εγκατέλειψες για να δώσεις 5 φορές εξετάσεις στο ΑΣΕΠ, έτσι δεν είπες;), με τι προοπτικές θα προσπαθήσεις να επανέλθεις σαν Ελ. Επ.; Έτσι και αλλιώς, ΔΥ είσαι, ένα σίγουρο μηνιάτικο το έχεις, θα κάνεις τις θυσίες και τις υποχωρήσεις που απαιτεί ο Ιδιωτικός Τομέας τώρα; Και γιατί δεν τις έκανες πριν παραιτηθείς για να δώσεις εξετάσεις στο ΑΣΕΠ

Επίσης να σου πω ότι στο εξωτερικό σε αντιμετωπίζουν ανάλογα με την δική σου συμπεριφορά. Αλλά δεν είναι απαραίτητα ρατσιστικά τα κίνητρα, τις περισσότερες φορές είναι θέμα ανταγωνισμού, ζήλιας, κλπ, να πάρει προαγωγή εις βάρος του άλλου, και εδώ συμβαίνουν αυτά, μεταξύ των Ελλήνων. Και στο ΔΤ συμβαίνουν.

 

Edited by Tasos P
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Tasos P said:

@jturbo

 

αυτά που λες δεν ενδιαφέρουν κανέναν, κανένας δεν ενδιαφέρεται για τις θυσίες που έκανε κάποιος για να φτάσει εκεί που είναι, στην κοινωνία είναι εντελώς αδιάφορο. Αν είχες τόσο μεγάλη επιθυμία να γίνεις ΔΥ και έδωσες 5 φορές εξετάσεις είναι δικό σου θέμα. Το ότι θέλεις να γίνεις και Ελ.Επ. είναι δικό σου θέμα επίσης. Αλλά Ελ.Επ. ήσουν, δούλευες στον Ιδιωτικό Τομέα και τα παράτησες για να δώσεις εξετάσεις στο ΑΣΕΠ; Γιατί το έκανες αυτό και δεν έμεινες να διαπρέψεις στο Ιδιωτικό Τομέα;  Μήπως δεν τα κατάφερνες; Μήπως έχεις άσχημες εμπειρίες που σε έχουν επηρεάσει ψυχικά; Και εφ' όσον ο Ιδιωτικός Τομέας δεν σε κράτησε (τον εγκατέλειψες για να δώσεις 5 φορές εξετάσεις στο ΑΣΕΠ, έτσι δεν είπες;), με τι προοπτικές θα προσπαθήσεις να επανέλθεις σαν Ελ. Επ.; Έτσι και αλλιώς, ΔΥ είσαι, ένα σίγουρο μηνιάτικο το έχεις, θα κάνεις τις θυσίες και τις υποχωρήσεις που απαιτεί ο Ιδιωτικός Τομέας;

Επίσης να σου πω ότι στο εξωτερικό σε αντιμετωπίζουν ανάλογα με την δική σου συμπεριφορά. Αλλά δεν είναι απαραίτητα ρατσιστικά τα κίνητρα, τις περισσότερες φορές είναι θέμα ανταγωνισμού, ζήλιας, κλπ, να πάρει προαγωγή εις βάρος του άλλου, και εδώ συμβαίνουν αυτά, μεταξύ των Ελλήνων. Και στο ΔΤ συμβαίνουν.

 

Μάλλον δεν κατάλαβες καλα…. Μια φορά έδωσα. Όλα τα αλλά είναι δικά σου συμπεράσματα. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναλωθώ περισσότερο σε σχόλια σε αυτό το thread. Δεν υπάρχει λόγος.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, jturbo said:

 εχουν δωσει στον διαγωνισμο του δημοσιου 2 και 3 και 4 φορες με αποτυχια, πληρωνοντας αδρα φροντιστηρια και υποβαλλντας τον εαυτο του σε πολυ απαιτητικη διαδικασια εξετασεων με πιθανοτητα επιτυχιας 1/20 συμμετεχοντες, δεν νομιζω οτι τον λες

εδώ άλλα λες

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Tasos P said:

εδώ άλλα λες

Αυτούς είχα να ανταγωνιστώ. Αλλά ειν´τ´άλλα της Παρασκευής το γάλα.

Edited by jturbo
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.