Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επαγγελματικό αδιέξοδο


MARIE

Recommended Posts

Καλημέρα Συναδελφοι.θα ήθελα να συζητήσω μαζί σας τις σκέψεις μου όσον αφορά απόφασεις που θέλω να πάρω για την επαγγελματική μου πορεία. Θα ήθελα τις συμβουλές σας γιατί είμαι μπερδεμένη. Είμαι πολιτικός μηχανικός και τελείωσα τον οκτώβριο του 2007. Δούλεψα για ένα χρόνο περίπου σε τεχνικό γραφείο της Πάτρας. Η προοδός μου εκεί ήταν με πολύ αργούς ρυθμούς και χρήματα ένα χαρτζιλικάκι. Αποφασίζω να φύγω γιατί δεν έβλεπα φως και μπαίνω στο δίλλημα Αθήνα ή επαρχία αφού είχα σπίτι και καταγωγή από επαρχία. Αποφασίζω να διαλέξω την επαρχία και βρίσκω δουλεία σε κάποιο τεχνικό γραφείο. Η αλήθεια είναι ότι έμαθα πράγματα κατά κύριο λόγο στην έκδοση οικ.αδειών και σε νομοθεσία, αλλά από στατικά τίποτα και τα χρήματα ήταν καλύτερα. Τώρα έχω φτάσει σε ένα σημείο στασιμότητας πιστεύω για διάφορους λόγους, η μείωση δουλειάς λόγω οικονιμικής κρίσης και επίσης δε μου δίνονται πρωτοβουλίες-προτιμάται η συνάδελφος Τ.Ε. Και τώρα σκέφτομαι να φύγω και να ανοίξω ένα γραφείο μόνη μου?Με τι χρήματα? Επιπλέον ακόμα δεν έχω κάνει δικούς μου πελάτες. Να επιλέξω τιην λύση εξωτερικής συνεργασίας και να έρθω σε επαφή με άλλα γραφεία? Παράλληλα έχω στο μυαλό μου και το δημόσιο αλλά δεν είναι εύκολο. Πραγματικά νοιώθω πολύ μπερδεμένη και οι συμβουλές σας είναι απαραίτητες!

Link to comment
Share on other sites

Ο Τολμών Νικά, αρχή γαρ του νικάν το θαρρείν.

 

Η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς.

 

Η Ελλάδα είναι χώρα πλασμένη επί τριακονταετίας αποκλειστικά για το δημόσιο.

Αν σου δοθεί η ευκαιρία έμπα.:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Mαρία αν κάνεις έναρξη φέτος υπάρχει πρόγραμμα στον ΟΑΕΔ που σου δίνει 15.000Ε + άλλα 5.000Ε αν το κρατήσεις ένα χρόνο παραπάνω.Μη τη χάσεις αυτή την ευκαιρία ακόμη και αν δουλεύεις αλλού.

Link to comment
Share on other sites

Μπες στο πρόγραμμα νέων επιστημόνων, είσαι και γυναίκα, μια χαρά! Θα πάρεις καλή επιδότηση...

 

Επειδή μίλησες για στατικά, δεν ξέρω πόσο επαρχία είσαι, αλλά μην περιμένεις και πολλές τυπικότητες αν είσαι σε μικρή επαρχιακή πόλη...

 

Η δουλειά να βγαίνει και η επιστήμη ακολουθεί...

 

edit: Ξεκαθάρισε στο μυαλό σου αν είσαι της νοοτροπίας μηχανικός-υπάλληλος... Αν είσαι, το ελεύθερο επάγγελμα θα σου φανεί βουνό!

Αν όμως έχεις όρεξη να παλέψεις, να βγεις στην αγορά και να είσαι έτοιμη να πέσεις στα σκ@τά (γιατί όσο πιο μικρή πόλη, τόσο πιο συχνό είναι αυτό), όρμα! Είναι ευκαιρία με τις επιδοτήσεις που παίζουν και την κρίση που υπάρχει... Θα κυνηγήσεις και θα έχεις λίγες δουλειές και θα έχεις τον χρόνο να αποκτήσεις "ελευθεροεπαγγελματική" εμπειρία, ώστε όταν με το καλό ανοίξουν πάλι οι δουλειές, να μην τα χάσεις...

Link to comment
Share on other sites

Ωραία όλα αυτά.Το θέμα είναι ότι έναρξη στην εφορία έκανα το 2008 γιατί μπήκα σε τράπεζα σαν εκτιμητής και ήθελα να κόβω αποδείξεις. Επομένως το να κάνω κάτι εντελώς μόνη μου είναι πρόβλημα και λόγω του οικονομικού. Ευχαριστώ πάντως για τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας!

Link to comment
Share on other sites

Κρατήσου ενήμερη και για το νέο πρόγραμμα που αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες για εν ενεργεία ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς στο ΕΣΠΑ και Μηχανικοί http://espaengineers.wordpress.com/2009/07/21/eleftheroiepaggelmaties/

Link to comment
Share on other sites

Τώρα έχω φτάσει σε ένα σημείο στασιμότητας πιστεύω για διάφορους λόγους, η μείωση δουλειάς λόγω οικονιμικής κρίσης και επίσης δε μου δίνονται πρωτοβουλίες-προτιμάται η συνάδελφος Τ.Ε.

 

Ένα μπράβο από μένα για το ήθος σου που παρόλη τη δύσκολη θέση σου αναφέρεις ως συνάδελφο την... συνάδελφο ΤΕ, χωρίς ίχνος κακίας. Δεν έχεις πέσει στην παγίδα, όπως τόσοι άλλοι, να ρίχνεις το φταίξιμο αλλού και το προσπαθείς μόνη σου. Για αυτό αργά ή γρήγορα θα πετύχεις. Απλώς θέλει γερό στομάχι και γνωριμίες.

 

Συμβουλή μου διάβασε και ότι έχει γράψει ο [email protected] σε αυτό το forum.

Link to comment
Share on other sites

mαρία αν κάνεις έναρξη φέτος υπάρχει πρόγραμμα στον ΟΑΕΔ που σου δίνει 15.000Ε + άλλα 5.000Ε αν το κρατήσεις ένα χρόνο παραπάνω.Μη τη χάσεις αυτή την ευκαιρία ακόμη και αν δουλεύεις αλλού.

 

Αυτό ισχύει και για μισθωτούς που θέλουν να κάνουν παράλληλα και ελεύθερο επάγγελμα???

 

Σχετικά με την επιλογή της Μαρίας και εγω με τη σειρά μου να τη συγχαρώ γιατί αποφάσισε να καθήσει στην επαρχία - και όλοι γωρίζουμε τι σημαίνει αυτό (ευκαιρίες δουλειάς, κλειστά επαγγέλματα κτλ).

 

Καλή τύχη...

Link to comment
Share on other sites

Μισθωτός που (δημόσιο, ιδιωτικός τομέας) και υπό ποιο καθεστώς ; (επίσημα δηλωμένος, επίσημα δηλωμένος με Α.Π.Υ., τι ; ).

Link to comment
Share on other sites

Μισθωτός που (δημόσιο, ιδιωτικός τομέας) και υπό ποιο καθεστώς ; (επίσημα δηλωμένος, επίσημα δηλωμένος με Α.Π.Υ., τι ; ).

 

Μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα με ασφάλιση στο ίκα και στην επιθεώρηση εργασίας σαν υπάλληλος γραφείου... (παρόλο που εργαζομαι σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διακίνησης υγρων καυσίμων πολυεθνικής εταιρίας σαν υπεύθυνος συντήρησης μηχανολογικής εγκατάστασης)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.