Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προοπτικες Ναυπηγου Μηχανικου


stathkar

Recommended Posts

Γεια σας.Ειμαι καινουργιος στην παρεα σας.Εδωσα πανελληνιες φετος και εβγαλα αρκετα μορια ωστε να περασω στους Ναυπηγους Μηχανικους του ΕΜΠ(18956).Μια σχολη της οποιας το αντικειμενο και τα μαθηματα μου αρεσουν.Ωστοσο πολλοι επικρινουν την επιλογη μου αυτη λεγοντας οτι δεν υπαρχουν αρκετες προοπτικες επαγκελματικης αποκαταστασης.Μπορει καποιος να με κατατοπισει ως προς το τι θα πρεπει να περιμενω οταν θα μπω στην αγορα εργασιας?

Link to comment
Share on other sites

βρες μια απασχόληση που σου αρέσει και δεν θα έχεις δουλέψει ούτε μία μέρα στη ζωή σου.

 

αυτο το είπε ο Κομφούκιος μάλλον. Εγώ έχω να σου πω να κάνεις αυτό που γουστάρεις και αν το γουστάρεις, τότε θα γίνεις καλός - και αν γίνεις καλός, τότε μπορεί και να τα κονομήσεις, ακόμη και στο ελλαντα.

 

κατα τα πρακτικά, από φίλους να σου πω πως μια καλή μισθολογικά προοπτική είναι να δουλέψεις σε ναυτιλιακή και νσ γυρνάς κάθε ξεχασμένο λιμάνι σε Αφρική και Ασία να επιβλέπεις εργασίες στα καράβια.

Link to comment
Share on other sites

βρε αγορι μου, με εκανες εξω φρενων το απογευμα αλλα τωρα ηρεμησα και θελω να σε ρωτησω:

 

ειναι δυνατον 18 χρονων παιδι να σκεφτεσαι να μπεις στο δημοσιο? δηλαδη φιλοδοξιες δεν εχεις? σφραγιδες και χαρτια θελεις να σπρωχνεις? η δοξα δεν σε νοιαζει? τα λεφτα δεν σε νοιαζουν?

 

μας γραφεις οτι σου αρεσει το αντικειμενο του ναυπηγου, σου λεω επιτηδες το πιο ενδιαφερον πραγμα που μπορει να σου τυχει (δυσκολο αλλα ενδιαφερον) και εσυ μας γραφεις για διορισμο στο υπουργειο εμπορικης ναυτιλιας......

Link to comment
Share on other sites

Οχι και η πιο ενθαρρυντικη προοπτικη.Πιστευω ομως οτι μπορω να δουλεψω στο Υπ Εμπ Ναυτ αλλα και ως μηχανολογος .Κανω λαθος για το τελευταιο?

 

φιλε για να μπεις στο Υπ Εμπ Ναυτ μεσω ασεπ θες καμια 2000μορια. για να τα εχεις αυτα τα μορια θες τουλαχιστον διδακτορικο στο αντικειμενο, μαστερ, 2 γλωσσες και 5 χρονια εμπειρία. αλλιως ξεχασε το.

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικα ειμαι πολυ μπεδεμενος αυτον τον καιρο και με εχουν τρομοκρατησει ολοι για αυτην την επιλογη μου.Δεν λεω οτι ειναι ο,τι πιο φιλοδοξο αλλα απο την αλλη δουλεια στην Ελλαδα δυσκολα μου λενε οτι θα βρω.

Link to comment
Share on other sites

ε και δεν χαιρεσαι που θα φυγεις απο την Ελλαδα?

 

ανοιξε το μυαλο σου, μην σκεφτεσαι οπως οι γονεις σου και κυριως:

 

Α Γ Ν Ο Η Σ Ε Τ Ο Υ Σ Π Α Ν Τ Ε Σ

 

ΑΝ, και ξαναλεω ΑΝ σου αρεσει το αντικειμενο της ναυπηγικης.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

αγαπητέ stathkar πολύ καλά κάνεις κ την ψάχνεις την δουλειά.

Τυγχάνει να είμαι κ εγώ ναυπηγός μηχανολόγος εδω και 4 χρόνια περίπου.

Αφού ρωτάς κ είσαι νέος θα σου κάνω ένα πολύ απαιτητικό κρας τεστ.

Γενικά η θάλασσα κ τα πλοία έχουν αρκετό χρήμα το οποίο ως γνωστόν το μοιράζονται λίγοι. Χαριτολογώντας έχεις 3 τυπικές επιλογές :

1.έχεις στο σόι μπαρμπάδες σε εταιρίες της ναυτιλίας, οπότε θα σερφάρεις στο γραφειάκι σου, θα κάνεις ελάχιστα ταξιδάκια κ θα βγάζεις τα πιο άνετα 1500ε της ζωής σου!

2.Δεν εχεις γνωστούς κ θες ένα καλό μισθό 2500ε κ πάνω, δεν σε νοιάζει να κάνεις οικογένεια κ τόσο (που είναι ανώτερο απο το να παίρνεις 15000ε!), οπο΄τε ρίχνεις τα ταξίδια ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ!!!

3. κάνεις ένα πατεντάδικο συνδιασμό απο τα παραπάνω με δική σου ευθύνη κ οχι εγγυημένα αποτελέσματα -πχ πας δημόσιο κλπ. (κανείς δεν χάνεται κλπ)

Παντως αν δεν σου αρέσουν τα ταξίδια στα 25-28 σου χρόνια(οταν θα βρεις την πρώτη καλή δουλειά), η αν είσαι πολύ σπιτικός τύπος χαμηλό προφίλ κλπ κλπ γινε πολιτικός μηχανικός η κάτι άλλο-με μπετό είναι χτισμένη όλη η Αττική!

Κατσε σκέψου-είναι ο χαρακτήρας στη μέση κ η δυναμική , τα απρόβλεπτα που μπαίνουν στην πορεία. Παντως ο καλός ναυπηγός προορίζεται να ταξιδέψει πολύ...

Link to comment
Share on other sites

1. Ρίξε μια ματιά στο ποσοστό ανεργίας των Ναυπηγών (0% την τελευταία φορά που τσέκαρα).

2. Είναι συχνό το φαινόμενο να ακούς διάφορα από το φιλικό σου περιβάλλον, όταν δεν είναι εξοικοιωμένο με τον χώρο.

3. Δηλαδή, σύμφωνα με τους επικριτές της επιλογής σου ποια ελληνική σχολή έχει παραπάνω προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης?

4. Καλή φοιτητική ζωή!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.