Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Υπόγεια και χρήση τους


Recommended Posts

Καλησπερα. Ψαχνω για αγορα μεζονετας και παρατηρω οτι σχεδον ολες εχουν υπογεια ,εκτος συντελεστη ,πληρως διαμορφωμενα σε κατοικησιμα. Τι προβλεπει ο νομος? Υπαρχει περιπτωση μελλοντικα να εχω προβλημα με την πολεοδομια?

Link to comment
Share on other sites

αυτοί είναι ικανοί να σου σηκώσουν και το σπίτι..Πάντα βέβαια με ονομαστική καταγγελια..Για αυτό και να προσέχεις ποιούς μπάζεις στην υπόγα..Σοβαρά τώρα, μόνο σε μεταπώληση ίσως δημιουργηθεί πρόβλημα.Δεν ξέρω τι λένε και οι συνάδελφοι..

Link to comment
Share on other sites

Αρκεί να μην σου τα χρεώνουν για κατοικία! Κατα τα λοιπά, σαφώς και με καταγγελία θα έχεις μπλεξίματα με την πολεοδομία και σαφώς δύσκολα θα βρεις μεζονέτα με υπόγειο που δεν έχει γίνει κατοικία.

Καλή αγορά...!

Link to comment
Share on other sites

Αρκεί να μην σου τα χρεώνουν για κατοικία!

 

Ρε παιδιά μην τα λέμε αυτά τα πράγματα και οι μηχανικοί. Εϊναι λάθος η συλλογιστική αυτή. Δεν υπάρχει "σου χρεώνει σαν κατοικία το υπόγειο". Θα μπορούσε να σου λέει αντί για 2500 το τ.μ. όλα (νόμιμα-παράνομα), θέλω 3000/τ.μ. τα νόμιμα και 2000/τ.μ. τα παράνομα. Θα άλλαζε κάτι; Ελεύθερη αγορά έχουμε. Αν η τελική τιμή μας φαίνεται ακριβή, ψωνίζουμε από αλλού! Αν δε μπορούμε να βρούμε αλλού φθηνότερα, σημαίνει ότι τόσο πάει η αγορά. Και η αγορά πάει τόσο γιατί απλά υπάρχει ενδιαφέρον για αυτές τις τιμές! Δεν υπάρχει "διατίμηση" εξάλλου στα ακίνητα ώστε να παραπονιόμαστε. Μην κολλάτε σε αυτά τα πράγματα. Θέμα διατύπωσης και μόνο είναι η "τιμή ανά τ.μ.".

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ εν μέρει μαζί σου tpanag αρκεί να μην σου λέει ο κατασκευαστής ότι το σπίτι είναι για παράδειγμα 200 τ.μ. ενώ τα νόμιμα είναι 130 τ.μ. Να ξέρεις τι αγοράζεις τουλάχιστον.

Link to comment
Share on other sites

προς τον αρχικο ποστερ:

 

οταν αγοράζουμε σπιτι συμβουλευομαστε μηχανικό οπωσδηποτε.

 

παρτε μια συσταση και βρειτε μηχανικο να σας προστατεψει γιατι συνηθως οι ανθρωποι που την πατανε ψαχνουν μηχανικο μετα το εγκλημα οταν ειναι αργα (και ακριβα) για σωτηρια.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά μην τα λέμε αυτά τα πράγματα και οι μηχανικοί. Εϊναι λάθος η συλλογιστική αυτή.

Είνα λάθος η συλλογιστική να δώσεις σε κάποιον να καταλάβει ότι άλλο νόμιμη κατοικία και άλλο παράνομη; Και σαφώς δεν μπορεί να χρεώνονται το ίδιο......

Το τι λέει κάθε κατασκευαστής και πως πουλάει το προϊόν του με αφήνει αδιάφορο. Εγώ σαν μηχανικός θεωρώ και το λέω ότι δεν πρέπει να χρεώνεται το ίδιο.

 

howard_roark +1000

Link to comment
Share on other sites

@ tpanag

 

τολμώ να πω πώς έχει δίκιο όμως ο marko συνάδελφε.

 

θα μπορόυσε όπως λες και εσύ , καποιος αντί για 2.500 το τ.μ. όλα μέσα (που επισημαίνει ο marko πως θέλει προσοχή) να πει 3.000 τα νόμιμα και 2.000 τα παράνομα. Κανείς δεν το λέει όμως. Απεναντίας όλοι λέν μια τιμή (όπως σωστά επισημαίνεις) μόνο που αν κάνεις αναγωγή στα τ.μ., αυτή ως δια μαγείας πάντα πλησιάζει το 3.000 και 4.000 για όλα, νόμιμα και παράνομα.

 

τα 2 τελευταία χρόνια οι η/χ είχαν τιμή πώλησης όση και τα μέτρα εντός σ.δ. ενώ θυμίζω παλιότερα είχαν τη μισή τιμή. Τα δε υπόγεια σε μεζονέτες το ίδιο.

 

ΑΝ έκανε κάποιος αναγωγή, αφου οι κατασκευαστές το έχουν γυρίσει και λένε " η τιμή ειναι αυτή, δεν υπάρχει τιμη ανα τμ " γιατι ακριβώς μπαίνουν σε κακιά κουβέντα που δεν τους συμφέρει.

Link to comment
Share on other sites

Το να επισκεπτείς ως ενδιαφερόμενος αγοραστής ένα διαμέρισμα και να ρωτήσεις τον κατασκευαστή - έμπορο πόσο πάει το μέτρο² είναι σαν να μπαίνεις σε κατάστημα που πουλάει αυτοκίνητα και να ρωτήσεις πόσο πάει το κυβικό εκατοστό κυλινδρισμού ή ο τόνος.

Μπορεί ο ανταγωνισμός σε κάθε περιοχή να διαμορφώνει κάποιο εύρος τιμών αλλά κατοικία από κατοικία διαφέρει όσο η μέρα με την νύχτα και ας είναι στο ίδιο Ο.Τ.

Κάθε κατοικία με εμβαδόν συγκεκριμένα μ² από Σ.Δ. μπορεί να έχει π.χ. επιπλέον άλλα 40% εξώστες, 15μ² αποθήκη, 2 κλειστά πάρκιν αποκλειστικές χρήσεις, κλιματισμό - συναγερμό με πλήρη εγκατάσταση κλπ. Εσύ αγοράζεις όλα αυτά πακέτο και δεν του λες βάλε μου σε πακέτο 70 μ² κατοικία και 8 μ² αποθήκη, πόσο πάει να το πληρώσω...

Ο κατασκευαστής που θα δώσει απαντήση "πουλάω τόσο το μ²" δεν κάνει για έμπορος, καθότι και το εμπόριο έχει και αυτό τους δικούς του κανόνες. Δίνοντας τιμή ανά μ² εμμέσως απαξιώνει το προιόν που εμπορεύεται ανάγοντάς το σε κατηγορία εμπορεύματος αντίστοιχη με προιόντα φίγδην - μίγδην.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.