Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Στον επαγγελματικό οδηγό του ΤΕΕ διάβασα ότι για να γραφτείς στο ΜΕΚ χρειάζονται να έχουν παρέλθει 3 χρόνια από την άδεια ασκήσεως. Και για να γραφτείς αντίστοιχα στο μητρώο μελετητών, απαιτούνται 4 χρόνια από την απόκτηση της άδειας ασκήσεως. Το ερώτημά μου είναι : κάποιος νέος μηχανικός που έχει πχ. 2 χρόνια από την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, μπορεί να ανοίξει δικό του γραφείο, εφ'οσον δεν μπορεί να γραφτεί σε αυτά τα μητρώα;

Δημοσιεύτηκε

Ναι.Τα μητρώα αυτά αφορούν μόνο εμπειρία μηχανικού για εργοληψία δημοσίων έργων.Για τα ιδιωτικά το μόνο που πρέπει να έχεις είναι το ΔΙΠΛΩΜΑ κ τίποτε άλλο.Θεωρητικά μιλώντας,ούτε καν ΤΕΕ δεν χρειάζεται να έχεις περάσει,ούτε καν έναρξη στην εφορεία,αφού εδώ είναι η χώρα του ποτέ-ποτέ κ είσαι μόνο ό,τι δηλώνεις,μέχρι να σου ζητήσει κάποιος να το αποδείξεις.

Τεχνικό γραφείο μπορείς να ανοίξεις πιο εύκολα κ από μανάβικο,καθώς δεν χρειάζεται Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α από δικαιολογητικά.Βάλε μία ταμπέλα (αν επιτρέπεται από τον ΓΟΚ στην περιοχή σου) κ βουαλά:έτοιμο το γραφειάκι σου,καλές δουλειές!!!

Κ επειδή είσαι λίγο ψαράκι,κάνε τον κόπο να κατεβάσεις από το http://www.tee.gr τον οδηγό για νέους μηχανικούς,θα σου ανοίξει αρκετά τα μάτια.....είναι αρκετά χρήσιμος για το ξεκίνημά σου....

ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ!!

Δημοσιεύτηκε

Ναι, όντως είμαι λίγο ψαράς σε αυτή τη φάση;) Αυτόν τον οδηγό διάβασα και εγώ αλλά, πέρα από αυτά που λες για τα δημοσία έργα, λέει 4 χρόνια για μητρώο μελετητών και ότι δεν είναι δυνατόν να ανατεθούν μελέτες σε όσους δεν είναι εγγεγραμμένοι - χωρίς εδώ να κάνει διάκριση για ιδιωτικά-δημόσια. Δε νομίζω ότι έχει νόημα να το κάνω παράθεση, αλλά υπάρχει αυτή η ασάφεια. Ίσως χρειάζεται να προσθέσουν καμια διευκρίνιση.

Σε ευχαριστώ!

Δημοσιεύτηκε

Κ επειδή είσαι λίγο ψαράκι,κάνε τον κόπο να κατεβάσεις από το http://www.tee.gr τον οδηγό για νέους μηχανικούς,θα σου ανοίξει αρκετά τα μάτια.....είναι αρκετά χρήσιμος για το ξεκίνημά σου....

Τσέκαρε και εδώ

edit: Δεν είχα δει την τελευταία απάντησή σου Occultist! (δηλ. ότι τον έχεις διαβάσει)

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.