Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φιλοσοφία


Pappos

Recommended Posts

βλέπω πως το χουμε ριξει στο σορολο.Λοιπόν, θα παραφρασω τα λεγομενα του Ουμπερτο Εκο και θα πω ότι τον Αυγουστο δεν υπαρχουν threads

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 39
  • Created
  • Τελευταία απάντηση
και εγώ σκέφτομαι να αλλάξω επάγγελμα τελευταία

αντιμετωπίζω δυσκολίες και λέω να γίνω πορνοσταρ

 

Σωστός ο παίκτης. Αλλά όχι σε λαζογερμανικές έτσι?

Σαλιέρι και βάλε...

Άντε να βαράνε τα δίκανα...

Link to comment
Share on other sites

H δογματική της ηθικής που εγώ γνωρίζω και που πράττω, έρχεται σε σύγκρουση με την πραγματικότητα του εδώ, γεγονός που οδηγεί σε εσωτερικές συγκρούσεις και δεν αφήνει την ελευθερία της σκέψης να υλοποιήσει τις όποιες ιδεές έχουν συλληφθεί και δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Η εικόνα της κοινωνίας όπως έχει "μαστιγωθεί" σήμερα με βρίσκει αντίθετο και μάλιστα οδηγεί σε χαοτικές μικροκοινωνίες διαφόρων συμφερόντων. Δεν υπάρχει η έννοια της κοινωνίας με την έννοια των κοινωνικών αρχών και δεν το λέω σαν έναν ακόμα κουραστικό ορισμό που πρέπει να μάθουμε ή να μπούμε στα γρανάζια του συστήματος επειδή έτσι πρέπει να γίνει. Ο πολιτισμός εχει φθαρεί, δεν υπάρχουν αξίες και όλα αυτά αναγκάζουν στο να οδεύουν στις εσωτερικές διαμάχες των υλιστών ως έργο και προϊόν καλύτερης κοινωνίας. Η διάβρωση δεν χρειάζεται νεροπομπή αλλά και εσωτερικές ενέργεις είναι σε θέση να οδηγήσουν σε χειρότερα ακόμα αποτελέσματα.

Link to comment
Share on other sites

H δογματική της ηθικής που εγώ γνωρίζω και που πράττω, έρχεται σε σύγκρουση με την πραγματικότητα του εδώ, γεγονός που οδηγεί σε εσωτερικές συγκρούσεις και δεν αφήνει την ελευθερία της σκέψης να υλοποιήσει τις όποιες ιδεές έχουν συλληφθεί και δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.

 

Ως εδώ (αμπελο?)φιλοσοφία. Η ελευθερία της σκέψης δεν μπορεί να υλοποιήσει τπτ πέρα από την ιδέα που δεν είναι ύλη αλλά πνευματικό...χμμμ αγαθό? Ας ξεκινήσουμε με την οικονομική άνεση και ελευθερία λόγου ως βάση για να γίνει κάτι και μετά πάμε...

 

Από εκεί και κάτω κοινονιολογία.

 

Η εικόνα της κοινωνίας όπως έχει "μαστιγωθεί" σήμερα με βρίσκει αντίθετο και μάλιστα οδηγεί σε χαοτικές μικροκοινωνίες διαφόρων συμφερόντων.

 

Καλά αυτό συνέβαινε πάντα. Λχ όταν βασιλείς μπλέκαν τα μπούτια τους με την εκκλησία να ασχολείται με τα εσωτερικά των κρατών τους και οι χωρικοί να πληρώνουν την προστασία των βαρόνων οι οποίοι κυνηγούσαν ότι γούσταραν που μεταλάχθηκε στην σημερινή χαοτική κοινωνία που όλοι γνωρίζουμε (και αγαπάμε?:razz:) που μεταλάχθηκε στην χαοτική κοινωνία με τον Pappos και το μαστίγιο. Χάος! Συστηματικό Χάος!:P

 

Δεν υπάρχει η έννοια της κοινωνίας με την έννοια των κοινωνικών αρχών και δεν το λέω σαν έναν ακόμα κουραστικό ορισμό που πρέπει να μάθουμε ή να μπούμε στα γρανάζια του συστήματος επειδή έτσι πρέπει να γίνει.

 

Δηλ. ή θα μάθουμε τον κουραστικό ορισμό ή θα μπούμε στα γρανάζια του συστήματος? Άρα αφού τις θεωρείς 2 διακριτες επιλογές/πορείες δράσης τότε το χαοτικό στοιχείο που περιγράφεις είναι ότι όλοι προσπαθούν (και συχνά πετυχαίνουν) να κάνουν και τα 2 ταυτόχρονα?

 

 

Ο πολιτισμός εχει φθαρεί, δεν υπάρχουν αξίες και όλα αυτά αναγκάζουν στο να οδεύουν στις εσωτερικές διαμάχες των υλιστών ως έργο και προϊόν καλύτερης κοινωνίας.

 

"στο να οδεύουν" ποιες? οι αξίες? οι οποίες μεταλάσονται από τις εσωτερικές διαμάχες των υλιστών οι οποίοι δεν τις αναγνωρίζουν ως αξίες καθ' ότι υλιστές με τα όλα τους, οπότε βγάζουν κέρδος πασάροντάς τες λογικά πετσοκομμένες ως "έργο και προϊόν" μια κοινωνίας την οποία αποκαλούν καλύτερη λόγω των επιταγών του σχετικού marketing? Άρα οι υλιστές είναι πλούσιοι και οι φτωχοί είναι άνθρωποι με αξίες. Βαθύ.

 

 

 

 

Η διάβρωση δεν χρειάζεται νεροπομπή αλλά και εσωτερικές ενέργεις είναι σε θέση να οδηγήσουν σε χειρότερα ακόμα αποτελέσματα.

 

Δηλαδή η διάβρωση είναι το επιθυμητο, να διαβρωθεί το χάος που θα οδηγήσει σε τάξη και χειρότερα ακόμη αποτελέσματα. Μία απορία: η νεροπομπή είναι το μπουγέλωμα?:P

 

Όπως βλέπεις αγαπητέ Pappos,ως νέος και εγώ, έχω πολλές απορίες. Να τα συζητήσουμε? Κερνάω τις 2 πρώτες μπύρες...:lol:

 

@rigid

μόλις τελειώσεις την μετάφραση στείλ'τα από εδώ....σχετίζομαι με γραφικές τέχνες....8-)

 

Περιτό να πω ότι έχω λιώσει στο γέλιο...

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά...σοβαρολογεί με την αλλαγή του...έχει αλλάξει και το επάγγλεμα στο προφίλ του...

 

Ξεκινάμε σταυροφορία λοιπόν Save Pappos

 

edit: Πάει και rigid.. τον χάσαμε κι αυτόν...θα ακολουθεί τον Pappos...Τελευταία ελπίδα ο zavi!!!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε Pappos όντας θορυβημένη από την ξαφνική σου μεταστροφή, αποφάσισα να αναλάβω ενεργό(;) δράση στο forum και να συμβάλω στο ελάχιστο στη κοινότητα των μηχανικών.

Τα παρακάτω ελπίζω ότι θα δώσουν απαντήσεις στις φιλοσοφικές σου αναζητήσεις.

http://sharerevmedia.com/component/option,com_seyret/Itemid,52/task,videodirectlink/id,624668/

 

http://video.google.ca/videoplay?docid=2534175287793625382&ei=awZJSb3ZLouE-wGfxPH4BQ&q=%CE%A3%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82+%CE%A1%CE%AC%CE%BC%CF%86%CE%BF%CF%82&hl=en

 

Δεξιά του δεύτερου video υπάρχει ψυχίατρος! και παπάς! (σε video πάντα). Είμαι σχεδόν βέβαιη ότι μετά από τις συνεντεύξεις του φιλοσόφου, του ψυχίατρου και του παπά που θα παρακολουθήσεις θα αναθεωρήσεις και θα συνεχίσεις με περισσότερο σθένος τη ζωή σε αυτόν τον "εμπειρικό κόσμο".

Για να αποφύγω τις παρεξηγήσεις (ως νέο μέλος) διευκρινίζω, ότι τα παραπάνω γραφτήκαν καλοπροαίρετα με λίγο χιούμορ, δεν έχω πρόθεση να θίξω οποιοδήποτε.

Είναι πραγματικά αξιόλογες συζητησεις.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.