Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα σας. Έχω τελειώσει το τμήμα μηχανικών πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Σάμο και ψάχνω εργασία εδώ και ενάμιση χρόνο. Έχω τροποποίησει αρκετές φορές το βιογραφικό μου και παρ'όλα αυτά δεν το κοιτάνε καν ακόμη και αν πήγε καλά ο πρώτος γύρος συνέντευξης (Χρησιμοποιήσα την διπλωματική ως αντικείμενο συζήτησης) με απορρίπτουν. Έχω στείλει βιογραφικά παντού, σε συμφοιτητές, σε γνωστούς, σε καθηγητές, σε recruiting agencies και το μόνο που μου είπανε είναι ότι να περιμένω. Έχω φτάσει σε σημείο απελπισίας που επηρεάζει και την ψυχική μου υγεία. Χρησιμοποιώ linkedin, kariera και linq για την αναζήτηση μου και μάλιστα έχω κάνει σε όλες τις γνωστές εταιρίες της περιοχής μου. Μου τη σπάει ότι στις αγγελίες ζητάνε χρόνια προυπηρεσίας ακόμη και για entry jobs. Δεν ξέρω τι να κάνω. Είναι τραγικό που έχω τελειώσει δύσκολη σχολή και να μην βρίσκω δουλειά στο αντικείμενο μου και δεν ξέρω αν θα χρειαστεί να υποστώ και την ταλαιπωρία του στρατού επειδή ζητάνε στρατιωτικές υποχρεώσεις εκπληρωμένες μόνο και μόνο για να λαμβάνω 800 ευρώ ως junior και να μην απορριφθώ. Τότε μιλάμε για πλήρης παράνοια.

Edited by Pavlos33
έγινε αλλαγή τίτλου για καλύτερη κατανόηση του θέματος-Pavlos 33
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Δεν ξέρω τι συνθήκες περίμενες να βρεις, αλλά αυτή είναι η αγορά. Είναι λογικό να ζητάνε εκπληρωμένες στρ. υποχρεώσεις, μιας και κανείς δεν σε προσλαμβάνει για να φύγεις μετά από λίγο. Στο χρόνο που μεσολάβησε από τη λήψη του διπλώματός σου θα μποορύσες να έχεις ολοκληρώσει τη στρατιωτική θητεία ώστε να μην αποτελεί επαγγελματικό εμπόδιο. Παρουσιάσου τώρα για να μη χάνεις χρόνο, και πού ξέρεις? Μπορεί, κατά τη διάρκεια της θητείας σου να βρεις κάποιες "άκρες". 

• Thanks 1
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

@Elias65240 Περιγράφεις τη ζοφερή πραγματικότητα της χώρας μας για χιλιάδες απόφοιτους πανεπιστημίων που δεν βρίσκουν δουλειά και αν βρουν θα είναι κακοπληρωμένη και με άθλιες συνθήκες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το κύμα μετανάστευσης επιστημόνων (brain drain) τα τελευταία 10+ χρόνια στο εξωτερικό, ούτε η κυρίαρχη άποψη των νέων παιδιών να βγουν εκτός Ελλάδος μετά το πέρας των σπουδών τους και ούτε βεβαίως είναι τυχαίος ο τεράστιος βαθμός εταιροαπασχόλησης νέων επιστημόνων με μεταπτυχιακά και διδακτορικά, σε άσχετους κλάδους (εστίαση, διανομή φαγητού σε σπίτια, ξενοδοχουπάλληλοι σε σεζόν στα νησιά κλπ). Σε μια χώρα που διανύσει σχεδόν δεκαπέντε χρόνια οικονομικής εποπτείας (αρχής γενομένης από το πρώτο μνημόνιο) για να μην πω πτώχευσης και σου ακουστεί βαρύ, τι περιμένεις να υπάρξει; Θα συμφωνήσω με τα λόγια του συναδέλφου παραπάνω. Να πας να υπηρετήσεις την θητεία σου στο στρατό και μετά βλέπεις τι θα κάνεις.

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

@tetrisΠροσπαθώ να ζητήσω Ι5 για να μην πάει ένας χρόνος από τη ζωή μου στα σκουπίδια τζάμπα. Αν δεν έχεις γνωστούς γονείς, δεν θα βρεις ευκαιρίες στην Ελλάδα. Αλλιώς θα πληρώνω πρόστιμα ανυποταξίας. Δεν αντέχω άλλο στην Ελλάδα. Η νοοτροπία μας είναι ξεπερασμένη. Νιώθω άτυχος που γεννήθηκα Ελλάδα. Καλύτερα άνεργος παρά να ζώ σε αυτήν τη σκλαβιά.

Edited by Elias65240
Δημοσιεύτηκε

Μην απογοητεύεσαι τόσο εύκολα. Αν έχεις ικανότητες, θα τα καταφέρεις. Εμένα (σε εποχές πολύ παχιών αγελάδων), μου πήρε πολύ περισσότερο χρόνο να σταθώ ως ε.ε.. Στρ. υποχρεώσεις έχουμε εκπληρώσει όλοι, και μάλιστα σε εποχές δύσκολες. Κι ας είχαμε πιο σοβαρούς λόγους να μη θέλουμε να υπηρετήσουμε. Δες το απλώς σαν μιαν εμπειρία που δεν ξέρεις τι μπορεί να σου προσφέρει. Κι επειδή βλέπω να έχεις μια τάση να "φυγομαχείς", διάβασέ το προσεκτικά και κάνε το οδηγό σου.

• Like 3
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

ξεκίνα επιμόρφωση από μόνος σου πανω σε τρέχοντα θέματα του κλάδου σου, ειδικά σε IΤ, προγραμματισμό κλπ. Είναι τεράστιο προτέρημα .

Επίσης στο linkedin ψάχνεις για υβριδική εργασία; δηλαδή σε εταιρία εξωτερικού αλλά από το σπίτι σου;

Στρατό παρουσιάσου χθες, δες το σαν επαγγελματική υποχρέωση μέσα από την οποία θα μπορούσες (λόγω ειδικότητας) και λίγη τύχη να βρεις κάτι επί των σπουδών σου. Σε εμένα έτυχε, σε ταγμα 3000 ατόμων να είμαι ο μόνος μηχανικός. οπότε το πρωί εργοταξιο, το βραδυ σκοπια. Καλη συνεχεια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.