Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας.

Έχω το εξής ερώτημα και παρακαλώ για την βοήθειά σας.

1.Ιδιοκτήτης στην ιδιοκτησία του οποίου είχε επιβληθεί ρυμοτομική απαλλοτρίωση προσέφυγε σε διοικητικό δικαστήριο και η ιδιοκτησία του κρίθηκε πολεοδομικά αρρύθμιστη, οπότε σύμφωνα με την δικαστική  απόφαση καλείται η διοίκηση να προσδιορίσει εκ νέου το πολεοδομικό καθεστώς του ακινήτου.
2.Ό ιδιοκτήτης συνέταξε τον προβλεπόμενο  φάκελλο  και τον κατέθεσε στην οικία ΥΔΟΜ.
3.Η ΥΔΟΜ δεν προέβη σε τροποποίηση σχεδίου, αλλά ούτε μπήκε σε διαδικασία αποζημίωσης.
4.Επειδή η ΥΔΟΜ ευρίσκεται σε διαδικασία ανάρτησης πράξης εφαρμογής,κωλυσιεργεί την τροποποίηση σχεδίου της ιδιοκτησίας και είναι βέβαιο, ότι η ανάρτηση της πράξης εφαρμογής θα γίνει χωρίς να έχει έγινε η τροποποίηση σχεδίου της ιδιοκτησίας.

5.Το ερώτημά μου είναι Πως θα είναι καταχωρημένη  η ιδιοκτησία  στον πίνακα της  πράξης εφαρμογής;

Κάπου είχα διαβάσει, αλλά δεν θυμάμαι που δυστυχώς , ότι τα πολεοδομικά αρρύθμιστα ακίνητα εγγράφονται στη πράξη εφαρμογής σε ξεχωριστή στήλη.Γνωρίζει κάποιος να με κατευθύνει για το που που μπορώ να βρω το προαναφερόμενο;

Ευχαριστώ.

Δημοσιεύτηκε (edited)

δεν νομίζω να επαρκούν τα δεδομένα που δίνεις.

Για ξεκίνα να συμπληρώσεις το καθένα με ημερομηνία που έγιναν

Και

ο Μηχανικός που λογικά θα έχετε κάνει κάποια ανάθεση για αυτό, τι σας είπε??

Edited by Didonis
Δημοσιεύτηκε

Αν με τον όρο "πολεοδομικά αρρύθμιστη" εννοείς ότι έγινε άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης, τότε θα πρέπει να τροποποιηθεί το ρυμοτομικό στο σημείο αυτό. Η μελέτη που συντάσσει ο ιδιώτης κατατίθεται στον Δήμο και αυτός με την σειρά του την προωθεί στο Υπουργείο.
Μέχρι το νέο Π.Δ. τροποποίησης του ρυμοτομικού, ισχύει το παλιό οπότε αυτό θα φαίνεται στην Πράξη Εφαρμογής.

Δημοσιεύτηκε (edited)
On 21/5/2025 at 3:21 ΜΜ, Didonis said:

δεν νομίζω να επαρκούν τα δεδομένα που δίνεις.

Για ξεκίνα να συμπληρώσεις το καθένα με ημερομηνία που έγιναν

Και

ο Μηχανικός που λογικά θα έχετε κάνει κάποια ανάθεση για αυτό, τι σας είπε??

O φάκελλος για την τροποποίηση κατατέθηκε Φεβ.2024 .Η ΥΔΟΜ ανάρτησε  τους κτηματολογικούς πίνακες τον Απρ.2024. Δεν έκανα τροποποίηση σχεδιου διότι ανέμενα την πράξη εφαρμογής  και να δώ  αν δια της πραξεως εφαρμογής εγινε τροποποίση. Η δικαστική απόφαση σαφως έλεγε οτι η διοικηση θα πρέπει να καθορίσει το πολεοδομικό καθεστώς του ακινήτου.Η Πράξη εφαρμογής αναρτάτε αυτές τις ημέρες ( Μαι 2026). Και το ερώτημα ειναι πως θα εμφανίζεται το ακίνητο στους πίνακες; Διότι εάν εμφανιζεται ως ρυμοτομούμενο δηλαδή δεν έλαβε υπόψιν  η υδομ την δικαστική απόφαση τοτε είναι επανυποβολή ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης και μάλιστα με τον πλεον επίσημο τροπο ητοι δια της πράξεως εφαρμογης. Εφ όσον λοιπον εμφανισθεί οπως αναφερω θα προκειται περι αναλογισμου ...οποτε παμε σε παραλήψεις απο την υδομ ...διοτι δεν λεμβανει υπ οψιν της την δικαστική απόφαση. Τωρα το δικό μου ερώτημα ειναι ...πως εμφανίζονται σε πράξη εφαρμογης τα αρυθμιστα; Ειχα δει σε καποιες οδηγίες του υπεν οτι εγγραφωνται σε ξεχωριστη στήλη...γι αυτο ρωταω μηπως γνωρίζεται.

On 21/5/2025 at 4:03 ΜΜ, sdtopo said:

Αν με τον όρο "πολεοδομικά αρρύθμιστη" εννοείς ότι έγινε άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης, τότε θα πρέπει να τροποποιηθεί το ρυμοτομικό στο σημείο αυτό. Η μελέτη που συντάσσει ο ιδιώτης κατατίθεται στον Δήμο και αυτός με την σειρά του την προωθεί στο Υπουργείο.
Μέχρι το νέο Π.Δ. τροποποίησης του ρυμοτομικού, ισχύει το παλιό οπότε αυτό θα φαίνεται στην Πράξη Εφαρμογής.

ε ναι αρση εγινε . Το γραφω. Αυτά που γραφεται τα γνωριζω. Και σας ευχαριστώ.Αν θέλετε να μου παράσχετε κάποια βοήθεια παρακαλώ διαβάστε καλυτερα την ανάρτηση μου

Συπληρωματικά υπενθυμίζω ότι μετα απο αρση ...το πολεοδομικό καθεστώς του ακινήτου ρυθμίζεται είτε δια επανυποβολής ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης οπότε δεν είναι δυνατόν να υφίσταται αναλογισμός, αλλά αποζημίωση  ειτε με τροποποίση σχεδιου .

(1) Οι συνεχόμενες δημοσιεύσεις-παραθέσεις δεν επιτρέπονται. Τα μηνύματά σου συγχωνεύτηκαν. Αν προκύπτει η ανάγκη συμπλήρωσης της αρχικής δημοσίευσης, χρησιμοποίησε την επιλογή  «επεξεργασία» και αν θέλεις να παραθέσεις τμήματα μηνυμάτων από περισσότερα posts επίλεξε "multiquote". 

(2) Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το.  

Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε (edited)
On 21/5/2025 at 9:02 ΜΜ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ12 said:

...Η Πράξη εφαρμογής αναρτάτε αυτές τις ημέρες ( Μαι 2026). Και το ερώτημα ειναι πως θα εμφανίζεται το ακίνητο στους πίνακες; ...

γιατί να κάνεις μαντεψιές και σενάρια αν έτσι ή αλλιώς....

Λες σε λίγες μέρες θα αναρτηθεί.

Θα δεις τι θα αναρτηθεί και με βάση αυτό προχωράς .... 

Υ.Γ.

Και ερώτηση σημαντική που ακόμα δεν απάντησες. Έχεις ξεκινήσει με Τοπογράφο Μηχανικό τα βασικά που αναφέρεις εδώ .... ή μπα.... ?

Edited by Didonis
Δημοσιεύτηκε
On 21/5/2025 at 10:18 ΜΜ, Didonis said:

γιατί να κάνεις μαντεψιές και σενάρια αν έτσι ή αλλιώς....

Λες σε λίγες μέρες θα αναρτηθεί.

Θα δεις τι θα αναρτηθεί και με βάση αυτό προχωράς .... 

Υ.Γ.

Και ερώτηση σημαντική που ακόμα δεν απάντησες. Έχεις ξεκινήσει με Τοπογράφο Μηχανικό τα βασικά που αναφέρεις εδώ .... ή μπα.... ?

Αγαπητέ κύριε κατ αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που ασχοληθήκατε με το θέμα μου.Ναι έχω αύριο << ραντεβού>> με τοπογράφο μηχανικό.Καλό σας βράδυ!

Δημοσιεύτηκε

Μετά την άρση της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης, δεν ακυρώνεται το ρυμοτομικό αλλά ο ιδιοκτήτης δύναται  να αιτηθεί την τροποποίησή του. Μέχρι να την αιτηθεί και να τροποποιηθεί το ρυμοτομικό με Προεδρικό Διάταγμα (χρόνος ~ 2 έτη), ισχύει το υπάρχον ρυμοτομικό.

Έτσι και η Πράξη Εφαρμογής πρέπει να τηρήσει το ισχύον ρυμοτομικό, αλλιώς δεν θα είναι νόμιμη. Οπότε ορθώς θα το δείξει ρυμοτομούμενο.

Σημ.: Ο Δήμος δύναται επίσης να επανυποβάλλει την απαλλοτρίωση αν μπορεί να εγγράψει στον προϋπολογισμό του έτους την σχετική αποζημίωση, χωρίς δυνατότητα αντίρρησης.

Δημοσιεύτηκε
On 22/5/2025 at 1:08 ΜΜ, sdtopo said:

Μετά την άρση της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης, δεν ακυρώνεται το ρυμοτομικό αλλά ο ιδιοκτήτης δύναται  να αιτηθεί την τροποποίησή του. Μέχρι να την αιτηθεί και να τροποποιηθεί το ρυμοτομικό με Προεδρικό Διάταγμα (χρόνος ~ 2 έτη), ισχύει το υπάρχον ρυμοτομικό.

Έτσι και η Πράξη Εφαρμογής πρέπει να τηρήσει το ισχύον ρυμοτομικό, αλλιώς δεν θα είναι νόμιμη. Οπότε ορθώς θα το δείξει ρυμοτομούμενο.

Σημ.: Ο Δήμος δύναται επίσης να επανυποβάλλει την απαλλοτρίωση αν μπορεί να εγγράψει στον προϋπολογισμό του έτους την σχετική αποζημίωση, χωρίς δυνατότητα αντίρρησης.

Αγαπητέ κύριε σας ευχαριστώ που ασχοληθήκατε με το θέμα μου. Το ερώτημα μου ήταν εάν γνωρίζεται πως καταχωρούνται οι πολεοδομικά αρρύθμιστες ιδιοκτησίες στην πράξη εφαρμογής. Τα όσα άλλα αναφέρεται είναι γνωστά σε εμένα. Αλλά για να βάλω τα πράγματα σε μια σειρά επαναπαραθέτω εν τάχυ:

1.Σεπτ.2023 εξεδόθει δικστική απόφαση για ρυμοτομούμενο ακίνητο. ( αυτοδίκαια άρση - πολεοδομικά αρρύθμιστο σβου οι γραμμές  - καλείται η διοίκηση να ρυθμίσει το πολεοδομικό καθεστώς.)

2.Τον Φεβ.2024 κατατέθηκε πλήρης φάκελο στην ΥΔΟΜ για την τροποποίηση σχεδίου . Φυσικά δεν περιείχε πρόταση τροποποίησης ( η διοίκηση καλείται να ρυθμίσει το πολεοδομικό καθεστώς).Υπενθυμίζω ότι δεν υφίσταται διάταξη νόμου η οποία να καθορίζει το χρονικό διάστημα εντός του οποίου ο ιδιοκτήτης θα προβεί σε τροποποίηση σχεδίου.

3.Τον Απρ.2024 η υδομ αναρτά τους κτηματολογικούς πίνακες της πράξης εφαρμογής , γεγονός που συματοδοτεί την ανάρτηση της πράξης εφαρμογής. Σε αυτή την φάση ο ιδιοκτήτης αναμένει πιθανή τροποποίηση σχεδίου αφού θα αναρτηθεί η πράξη.

4.Αναρτάτε η πράξη Μάι 2025 . Το ακίνητο εμφανίζεται ρυμοτομούμενο με αναλογιζμό! Ητοι η υδομ έχει γράψει στα παλιά της τα παπούτσα την δικαστικη απόφαση και έχει επανυποβάλλει ρυμοτόμιση κατ αδικοπραξία καθ όσον εφ όσον επιβαλλει εκ νέου ρυμοτομική απαλλοτρίωση και προσδιορίζει το πολεοδομικό καθεστώς του ακινήτου ( εγγραφή στο κτηματολόγιο ως ρυμοτομούμενο) , θα έπρεπε να πάει σε αποζημίωση. ίδωμεν.

Δημοσιεύτηκε

Τις απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματά σας τις έχετε ήδη λάβει με τα προηγούμενα post. Διαβάστε τα προσεκτικά για να αντιληφθείτε το καθεστώς της ιδιοκτησίας σας και να λάβετε σωστές αποφάσεις.

Δημοσιεύτηκε
On 23/5/2025 at 8:54 ΜΜ, sdtopo said:

Τις απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματά σας τις έχετε ήδη λάβει με τα προηγούμενα post. Διαβάστε τα προσεκτικά για να αντιληφθείτε το καθεστώς της ιδιοκτησίας σας και να λάβετε σωστές αποφάσεις.

Νομίζω πως συγχέεται  την διαδικασία άρσης ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης με αίτηση , όπου απαιτείται και η υποβολή τροποποίηση σχεδίου με την διαδικασία  άρσης απαλλοτρίωσης με δικαστική απόφαση όπου το ρυμοτομούμενο καθίσταται πολεοδομικά αρρύθμιστο ( σβήνουν οι ρυμοτομικές γραμμές ) και καλείται η διοίκηση  να ρυθμίσει εκ νέου το πολεοδομικό καθεστώς προκειμένου να καταστεί (ενδεχομένως) οικοδομίσιμο  Εν προκειμένω το ρυθμίζει με τον πλέον επίσημο τρόπο ήτοι με πράξη εφαρμογής- επανυποβολλή ρυμοτόμισης (ήτοι  οδηγεί το ακίνητο στο κτηματολόγιο ως ρυμοτομούμενο παρά την κατάθεση φακέλου με την δικαστική απόφαση και τα άλλα προβλεπόμενα δικαιολογητικά). Πάντως σας ευχαριστώ που ασχοληθήκατε με το θέμα αν και εμένα η απορία μου ήταν για το πως καταχωρούνται τα αρρύθμιστα στην Π.Ε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.