Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συμπεριφορά νέας/νέου μηχανικού στο εργοτάξιο


vasiliki-cv

Recommended Posts

Προς pappos. Η vasiliki είπε: "...μου ανατέθηκε -θα σας το γράψω όπως μου το είπαν- να είμαι τα μάτια του προέδρου της εταιρείας όπου εργάζομαι - στην ανέγερση μιας πολυκατοικίας.". Δεν είπε ότι την ανέθεσαν την επίβλεψη. Yποθέτω ότι θα υπάρχει επιβλέποντας που δεν θα είναι η vasiliki.

 

Προς vasiliki: Εχω την εντύπωση ότι οι άνθρωποι, γενικά, είναι πιο ανεκτικοί στην καταγραφή τους από βιντεοκάμερα (φυσικά με ήχο), παρά στην κατάγραφή τους από π.χ. μικροφωνάκι ηχητικού καταγραφέα ΜΟΝΟ. Οπότε και εξαιτίας των χαμηλών τιμών, προτείνω βιντεοκάμερα ή τουλάχιστον φωτογραφική μηχανή και όχι μαγνητοφωνάκι.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ κατάλαβα ότι θα είναι επιβλέπων. Αλλά και μάτια του προέδρου να είναι, όπως ειπώθηκε, πάλι πρέπει σαν μηχανικός να κάνει αυτά που ανέφερα.

 

Είμαι από αυτούς που φωνάζει για το καφενείο-εργοτάξιο στο Ελλαδιστάν. Δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας τόσο στο εργοτάξιο όσο και στα συνεργεία. Λες να λέω κάτι αντίθετο τώρα ?

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι δεν είμαι η επιβλέπουσα και κακώς δεν το διευκρίνησα από την αρχή.

CostasV, έκανα πλάκα με το μικροφωνάκι... Το μόνο που κάνω είναι να τραβάω φωτογραφίες και φυσικά το ημερολόγιο. Δεν είναι πολύ τραβηγμένο να βιντεοσκοπώ όσο δουλεύουν οι εργάτες?

Link to comment
Share on other sites

...Δεν είναι πολύ τραβηγμένο να βιντεοσκοπώ όσο δουλεύουν οι εργάτες?

Είναι όντως ... προχωρημένο, δεν λέω, το να βιντεοσκοπείς :smile:

 

Φιλική συμβουλή: Μην ανακατεύεσαι εκεί που δεν σε σπέρνουν. Το οποίο δεν είναι εύκολο, διότι θα σου πουν αργότερα : "εκεί ήσουν, γιατί δεν είπες τίποτα".

Η θέση σου είναι πολύ ... ξεκρέμαστη (πράγμα πολύ συνηθισμένο, μην ανησυχείς)

 

 

Προς pappos

Αλλά και μάτια του προέδρου να είναι, όπως ειπώθηκε, πάλι πρέπει σαν μηχανικός να κάνει αυτά που ανέφερα.

 

Μόνο κατόπιν συζήτησης με τον επιβλέποντα και μόνο εξ ονόματος του επιβλέποντα (δηλαδή να ενεργεί σαν άτυπος βοηθός του επιβλέποντα μόνο με την άδεια του επιβλέποντα.). Ειδάλλως θα υπάρχει μπέρδεμα

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι ποια πρέπει ή συνηθίζεται να είναι η συμπεριφορά ενός μηχανικού που δυστυχώς φαίνεται οτι δεν είναι έμπειρος.

 

 

Λίγα λόγια έως καθόλου,μάτια ανοικτά.Αν σε προσβάλλει κάποιος ή σε αμφισβητήσει,του κόβεις τον αέρα ΑΜΕΣΑ.Μην δειλιάζεις να υπενθυμίζεις ποιά είσαι,όταν κρίνεις ότι χρειάζεται.Το εργοτάξιο είναι στρατός.Αν χάσεις το σεβασμό του προσωπικού,δύσκολα τον ξανακερδίζεις.Το να συνεισφέρεις στην κατασκευή χωρίς να έχεις εμπειρία είναι ανούσιο,κ προφανώς γι' αυτό κ δεν σου όρισαν αρμοδιότητες,άρα ασχολείσαι με τεχνικά θέματα ΜΟΝΟ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.

 

Μην δεχθείς ΚΑΝΕΝΑ ειρωνικό σχόλιο χωρίς να απαντήσεις με τον τρόπο που αρμόζει.Δεν είμαστε φίλοι με το προσωπικό στην πρώτη μας δουλειά,στις επόμενες ΜΠΟΡΕΙ κ να γίνουμε.Κομμένα τα κολλητιλίκια λοιπόν ,αν νιώθεις ότι μπορεί κ να χάνεις τον έλεγχο εξ' αιτίας τους.

 

Αυτά το ολίγα κ απαραίτητα,ως συμβουλή σε νέα συνάδελφο.

Link to comment
Share on other sites

Οι απόψεις του zavi ήταν και το δικό μου ευαγγέλιο όταν ξεκίνησα... Δυστυχώς δεν είναι εύκολο μοστράροντας ένα τίτλο να κερδίζεις τον σεβασμό στο εργοτάξιο γιατί πράγματι είσαι άσχετος στην αρχή.... Κρίμα βέβαια που το εκπαιδευτικό σύστημα είναι τόσο ξεκομμένο από το επάγγελμα... Πάντως αυτό που πρέπει να κάνεις καθαρά για εσένα, να οργανώσεις ένα σύστημα σημειώσεων και αρχειοθέτησης όπου θα καταγράφεις εμπειρίες, διαδικασίες, κολπάκια του μάστορα κλπ... ΟΧΙ εκείνη την ώρα βεβαια!!! Ετσι θα τα έχεις πρόχειρα σε μελλοντικές αντίστοιχες καταστάσεις και μπορεί να σε ξελασπώσουν...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ και πάλι. Χαίρομαι που διακόπτονται οι εργασίες για λίγο και έτσι θα αναδιοργανωθώ και θα ακολουθήσω τι συμβουλές σας

κατά γράμμα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι πολύ χρήσιμο το θέμα και οι απόψεις σας επί του θέματος για κάθε νέο μηχανικό!

Keep it coming για να ξεστραβωθούμε και εμείς οι άπειροι. (εγώ προσωπικά για όταν βρεθώ σε τέτοιο χώρο αλλά είμαι σίγουρος πως υπάρχουν νέοι συνάδελφοι οι οποίοι διβάζουν το θέμα)

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά μια κάμερα ή έστω μαγνητοφώνιση των οδηγιών που μου δίνουν και αυτών που προφορικά τους αναφέρω θα ήταν η καλύτερη λύση αφού και επικαλούνται οδηγίες που ποτέ δεν μου έδωσαν αλλά και όταν έρθει η ώρα να πληρώσουν υπεργολάβους εγώ είμαι η κακιά που δεν σημείωσα τους εργάτες, τα υλικά κτλ. Ευτυχώς που μετά απο συμβουλή συναδέλφου κρατάω όσο πιο αναλυτικό ημερολόγιο και πραγματικά με έχει σώσει από πολλά.

Μεγάλη προσοχή σε αυτό το ζήτημα γιατί μπορεί σε ακραίες περιπτώσεις να φτάσει μέχρι και σε ποινικές ευθύνες! Δεν μπορώ να κατανοήσω πως σου ζητούν ευθύνες αφού πρακτικά δεν φέρεις τέτοιες αφού δεν είσαι η επιβλέπουσα μηχανικός. Όμως θεωρώ οτι καλό είναι αντί να αναγκάζεσαι να καταγράφεις τις οδηγίες που "προφορικά τους αναφέρεις" να μην δέχεσαι να δίνεις οδηγίες. Οι οδηγίες για τυχών αλλαγές, τροποποιήσεις ή άλλα ζητήματα πρέπει να γίνονται από τον επιβλέποντα μηχανικό (κανονικά εγγράφως και ενυπόγραφα προς αποφυγήν παρεξηγήσεων) ώστε να φέρει αυτός ακέραια την ευθύνη. Στο ακραίο παράδειγμα στατικής αστοχίας (που μπορεί να επισύρει ακόμη και ποινικές ευθύνες - το τονίζω) μετά από μια δική σου υπόδειξη (κι ας σου επέβαλαν να το κάνεις) μπορεί να βρεθείς άσχημα μπλεγμένη. Πολλή προσοχή λοιπόν και για τυχών τροποποιήσεις από τα αρχικά σχέδια ή τις συνήθεις κατασκευαστικές τεχνικές να απαιτείς να έχεις στα χέρια σου πάντα έγγραφη και ενυπόγραφη εντολή του επιβλέποντα πριν προβείς σε οποιαδήποτε υπόδειξη προς τα συνεργεία.

Κατά τα άλλα ακολούθησε τις συμβουλές των εξαιρετικών συναδέλφων που ήδη έχουν γραφτεί. Καλή τύχη και μακάρι να βλέπουμε όλο και περισσότερες γυναίκες στα εργοτάξια... βαρέθηκα τις μπυροκοιλιές κλπ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.