Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θέλω να αγοράσω ένα GNSS RTK δέκτη και ένα Total Station. Στόχος μου είναι τα απλά τοπογραφικά διαγράμματα οικοπέδων/γηπέδων και οι αποτυπώσεις κτιρίων κλπ. Έχω χαθεί παρόλο που έχω αφιερώσει εβδομάδες να ψάχνω και θα ήθελα τη βοήθεια σας γιατί ακόμα δεν έχω καταλήξει. Δεν θέλω να ενοικιάσω εξοπλισμό. Έχω καταλήξει μόνο στα εξής:

- Για τη χρήση που θέλω μου αρκεί κι ένας μεταχειρισμένος γεωδαιτικός σταθμός (πιστεύω αν κάνω λάθος μου λέτε). Τι πρέπει να ελέγξω πριν τον αγοράσω; Πέρα ας πούμε από τη διάρκεια της μπαταρίας ή τα προφανή. 

- Για GNSS ψάχνω είτε μεταχειρισμένο κοντά στα 5k είτε φθηνό καινούριο (δεν θέλω να πάρω κινέζικο αλλά κάποια αξιόπιστη μάρκα). Πάλι κι εδώ τι πρέπει να ελέγξω στον μεταχειρισμένο; Τι έχετε να μου προτείνετε από μοντέλα που έχετε χρησιμοποιήσει;

Ελπίζω να μην παραβιάζω κάποιο κανόνα του Φόρουμ. Αν ναι τότε στείλτε μου σε προσωπικό μήνυμα τη γνώμη σας. 

Για ένα νέο μηχανικό είναι πολύ χρονοβόρα και δύσκολη όλη αυτή η διαδικασία με τεράστιο οικονομικό ρίσκο. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσιεύτηκε

Ως προς το γεωδ. σταθμό, θα πρέπει να είναι no prism. Αν τον αγοράσεις από ιδιώτη, θα πρέπει πρώτα να τον ελέγξεις στη σχετική  αντιπροσωπεία και να διασφαλίσεις ότι θα υπάρxει service.  Αν τον αγοράσεις από αντιπροσωπεία, συνήθως συνοδεύεται από κάποια εγγύηση.

Δημοσιεύτηκε

Έχοντας δουλέψει πολλά χρόνια gps της Trimble, και τα τελευταία χρόνια και κινέζικα, θα σου έλεγα να εμπιστευτείς κινέζικες εταιρείες τύπου South ή Ruide άνετα, όπου μπορείς να πας σε καινουριο εξοπλισμό με λίγα χρήματα....Απο γεωδαιτικό σταθμό σίγουρα χρειάζεσαι non prism....Αν βρεις καποιο Topcon ή Leica μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση μέχρι 3000 ευρώ νομίζω είναι καλή ευκαιρία. 

Δημοσιεύτηκε
On 18/6/2025 at 7:30 ΜΜ, koulosb said:

Έχοντας δουλέψει πολλά χρόνια gps της Trimble, και τα τελευταία χρόνια και κινέζικα, θα σου έλεγα να εμπιστευτείς κινέζικες εταιρείες τύπου South ή Ruide άνετα, όπου μπορείς να πας σε καινουριο εξοπλισμό με λίγα χρήματα....Απο γεωδαιτικό σταθμό σίγουρα χρειάζεσαι non prism....Αν βρεις καποιο Topcon ή Leica μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση μέχρι 3000 ευρώ νομίζω είναι καλή ευκαιρία. 

Μπορείς να μου πεις κάποια πράγματα για το gnss κινεζικό που χρησιμοποιείς; Έχει κάτι υποδεέστερο σε σχέση με της trimble το μενού; Έχεις ελέγξει τις συντεταγμένες που δίνουν αν είναι οκ; Διαβάζω όλο αυτό το διάστημα αρνητικά σχόλια αλλά δεν ξέρω κάποιον που να χρησινοποιησε κινεζικό να μου πει εντυπώσεις. Αν μπορείς να μου πεις λεπτομέρειες θα με βοηθούσε πολύ!!Για το γεωδαιτικό εκεί προσανατολίζομαι.

On 18/6/2025 at 5:40 ΜΜ, tetris said:

Ως προς το γεωδ. σταθμό, θα πρέπει να είναι no prism. Αν τον αγοράσεις από ιδιώτη, θα πρέπει πρώτα να τον ελέγξεις στη σχετική  αντιπροσωπεία και να διασφαλίσεις ότι θα υπάρxει service.  Αν τον αγοράσεις από αντιπροσωπεία, συνήθως συνοδεύεται από κάποια εγγύηση.

Ευχαριστώ πολύ!!!

Οι συνεχόμενες δημοσιεύσεις-παραθέσεις δεν επιτρέπονται. Τα μηνύματά σου συγχωνεύτηκαν. Αν προκύπτει η ανάγκη συμπλήρωσης της αρχικής δημοσίευσης, χρησιμοποίησε την επιλογή «επεξεργασία» και αν θέλεις να παραθέσεις τμήματα μηνυμάτων από περισσότερα posts επίλεξε "multiquote". Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. akis73

Δημοσιεύτηκε
On 6/19/2025 at 12:03 PM, jhmmys said:

Μπορείς να μου πεις κάποια πράγματα για το gnss κινεζικό που χρησιμοποιείς; Έχει κάτι υποδεέστερο σε σχέση με της trimble το μενού; Έχεις ελέγξει τις συντεταγμένες που δίνουν αν είναι οκ;

Nα ξερεις οτι αν επιλεξεις "ακριβο" GPS θα παντρευτείς και τον controller του, τον φορτιστη του κτλ κτλ. που αργοτερα αν παθουν κατι θα ειναι αδικαιολογήτως ακριβα για Service πλακετες κτλ δεν θα επεκταθω. 

μπορεις να επιλεξεις καποιο καλο κινεζικο με android κινητο , usb c φορτιστες κτλ. που και να χαλασουν δεν σε απασχολει. 

Οτι χρειαστεις στειλε μου pm. 

Δημοσιεύτηκε
On 6/19/2025 at 12:03 PM, jhmmys said:

Μπορείς να μου πεις κάποια πράγματα για το gnss κινεζικό που χρησιμοποιείς; Έχει κάτι υποδεέστερο σε σχέση με της trimble το μενού; Έχεις ελέγξει τις συντεταγμένες που δίνουν αν είναι οκ; Διαβάζω όλο αυτό το διάστημα αρνητικά σχόλια αλλά δεν ξέρω κάποιον που να χρησινοποιησε κινεζικό να μου πει εντυπώσεις. Αν μπορείς να μου πεις λεπτομέρειες θα με βοηθούσε πολύ!!Για το γεωδαιτικό εκεί προσανατολίζομαι.

Ευχαριστώ πολύ!!!

Οι συνεχόμενες δημοσιεύσεις-παραθέσεις δεν επιτρέπονται. Τα μηνύματά σου συγχωνεύτηκαν. Αν προκύπτει η ανάγκη συμπλήρωσης της αρχικής δημοσίευσης, χρησιμοποίησε την επιλογή «επεξεργασία» και αν θέλεις να παραθέσεις τμήματα μηνυμάτων από περισσότερα posts επίλεξε "multiquote". Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. akis73

Προσωπικά δουλεύω Trimble R8 και Ruide Reno 1.... πραγματικά δε βλέπω διαφορές στο πεδίο....το κινέζικο είναι πιο γρήγορο στην σύνδεση και αυτό που μου αρέσει είναι οτι μέσα σε 2 χρόνια στο λογισμικό τους έχει κάνει κάθε 3 μήνες update που δείχνει ότι δουλεύουν από πίσω... Εγώ προσωπικά θεωρώ πλέον χαμένα λεφτά να τα σκάσεις για gps.... Την Ruide την διάλεξα λόγω του οτι υπάρχει αντιπροσωπία στην Αθήνα κοντά μου.... Η South νομίζω έχει στην θεσσαλονίκη. Κι εγώ ως χρηστης Trimble είχα την ίδια άποψη για τα κινέζικα μέχρι που πήγα και τα είδα από κοντά... Ότι πάρεις πάντως να δεις και πως θα μπορείς να έχεις και την υποστήριξη μετά την αγορά....Εντός σχεδίου πόλεως θα βάλεις αναγκαστικά γεωδαιτικό ότι gps και να έχεις...

• Like 1
Δημοσιεύτηκε
On 19/6/2025 at 12:03 ΜΜ, jhmmys said:

Μπορείς να μου πεις κάποια πράγματα για το gnss κινεζικό που χρησιμοποιείς; Έχει κάτι υποδεέστερο σε σχέση με της trimble το μενού;

Τα South (τουλάχιστον τα πιο ακριβά τους μοντέλα) έχουν πλακέτα δέκτη της trimble. 
Τουλάχιστον αυτό ίσχυε παλιότερα. Τώρα στα πιο νέα μοντέλα δεν το έχω κοιτάξει, αλλά φαντάζομαι θα το αναφέρουν στις προδιαγραφές. 

Νομίζω  Ruide και Kolida ανήκουν στον όμιλο της South

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.