Maria Pe Δημοσιεύτηκε July 18, 2025 at 06:57 πμ Δημοσιεύτηκε July 18, 2025 at 06:57 πμ Καλημέρα σας, θα ήθελα παρακαλώ να με ενημερώσετε αν υπάρχει κάποιος κανονισμός για το πώς/πού θα πρέπει να τοποθετουνται τέντες σε κάθε οικία. Ο λόγος που ρωτώ είναι διότι τοποθετήθηκαν τέντες στο πρόσθιο μέρος του μπαλκονιού μου από τους ιδιοκτήτες του διαμερίσματος του κάτω ορόφου, πρακτικά αποκλείοντάς μου τη χρήση του (στο σημείο εκείνο άπλωνα τα ρούχα) και το κυρίοτερο- χωρίς να ερωτηθώ/ενημερωθώ. Επέλεξαν την τοποθέτηση τεντών με μπάρες οι οποίες τοποθετήθηκαν εξωτερικά του μπαλκονιού μου και έπειτα μιας και άφηναν ένα κενό μεταξύ τοίχου και πανιού, τοποθέτησαν ένα οριζόντιο μέταλλο κατά μήκος του μπαλκονιού, πάνω από τις τέντες. Θα ήθελα να γνωρίζω αν έχει κάποιος τη δικαιοδοσία να κάνει κάτι τέτοιο, για να ξέρω πώς θα τους προσεγγίσω για το ζήτημα (με συζήτηση εννοείται αλλά να ξέρω υπό ποιους όρους).
dimitris GM Δημοσιεύτηκε July 18, 2025 at 07:18 πμ Δημοσιεύτηκε July 18, 2025 at 07:18 πμ (edited) δξ τι ειναι οι "μπαρες" εκεινο που επιτρεπεται ειναι οι σπαστοι βραχιονες. Προφανως αυτο το "οριζοντιο μεταλλο" που πρεξεχει, δεν ειναι νομιμο. Μιλας με τον μηχανικο σου κι αυτος με το δικηγορο σου. υγ δες αν υπαρχει κανονισμος.... συνηθως οριζει για "ομοιομορφα και ομοιοχρωμα..." Edited July 18, 2025 at 07:19 πμ by dimitris GM
Didonis Δημοσιεύτηκε July 18, 2025 at 07:52 πμ Δημοσιεύτηκε July 18, 2025 at 07:52 πμ On 18/7/2025 at 9:57 ΠΜ, Maria Pe said: ... τέντες στο πρόσθιο μέρος του μπαλκονιού μου από τους ιδιοκτήτες του διαμερίσματος του κάτω ορόφου, πρακτικά αποκλείοντάς μου τη χρήση του (στο σημείο εκείνο άπλωνα τα ρούχα) και το κυρίοτερο- χωρίς να ερωτηθώ/ενημερωθώ..... Άσχετο με τα πολεοδομικά μεν αλλά δεν είναι ότι πιο καλό να απλώνεις ΕΚΕΙ τα ρούχα σου. Θα είναι ο άλλος στο μπαλκόνι και χωρίς τέντες να πάρει τον καφεδάκο του και θα πέφτουν στο χέρι ή στον καφέ του αν κάθεται κοντά στην κουπαστή νερά από τα ρούχα σου ... κλπ κλπ Δεν είχε κάποια υποχρέωση ούτε να σε ρωτήσει ούτε να σε ενημερώσει εκτός κι του είχες πει ότι θα πληρώσεις κι εσυ για τις τέντες του κάτι τέντες βάζει χωρίς πρόβλημα πολεοδομικό. Τα μπρατσάκια της τέντας άρχισαν να κυκλοφορούν στην Ελλάδα από το 1998 βασικά και μετά.... μέχρι τότε ήταν με το παλιό σύστημα (που μεταξύ μας είναι πιο καλό και πιο σίγουρο). Οπότε όλες οι τέντες μπορούσαν να μπουν. Κάποιοι κανονισμοί προέβλεπαν μόνο να υπάρχει η δέσμευση της χρωματικής ομοιομορφίας με τις υπόλοιπες υφιστάμενες.
Maria Pe Δημοσιεύτηκε July 18, 2025 at 08:12 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε July 18, 2025 at 08:12 πμ Ευχαριστώ για την απάντηση. Σχετικά με το 1. καταλαβαίνω τον προβληματισμό, απλά είναι λίγο ιδιόμορφο το κτίσμα, δεν έχει μπαλκόνι από κάτω, είναι μια μεγάλη αυλή και στο συγκεκριμένο σημείο δεν κάθονται. Για το 2. στα πλαίσια της καλής γειτονίας και εφόσον έγιναν εργασίες στη βεράντα μου, θα ήθελα να το γνωρίζω, αλλά είναι άλλη συζήτηση αυτή. Συνεπώς πρακτικά έχει κανείς δικαίωμα να τοποθετήσει τις τέντες σε όποιο σημείο τον εξυπηρετεί στο στηθαίο της βεράντας του διαμερίσματος άλλου; Προβληματίζομαι γιατί και το κτίριο είναι ήδη 50 ετών. Οπότε αν προκληθεί βλάβη στο στηθαίο εγώ δε θα έχω την υποχρέωση να την αποκαταστήσω, ως ιδιοκτήτης της βεράντας; Από παρόμοιες αναρτήσεις στο forum αυτό κατάλαβα.
Maria Pe Δημοσιεύτηκε July 18, 2025 at 08:18 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε July 18, 2025 at 08:18 πμ On 18/7/2025 at 10:18 ΠΜ, dimitris GM said: δξ τι ειναι οι "μπαρες" εκεινο που επιτρεπεται ειναι οι σπαστοι βραχιονες. Προφανως αυτο το "οριζοντιο μεταλλο" που πρεξεχει, δεν ειναι νομιμο. Μιλας με τον μηχανικο σου κι αυτος με το δικηγορο σου. υγ δες αν υπαρχει κανονισμος.... συνηθως οριζει για "ομοιομορφα και ομοιοχρωμα..." Σπαστούς βραχίονες εννοώ, δεν ήξερα πώς λέγονται Θα ψάξω τον κανονισμό, την ομοιοχρωμία την διατήρησαν, ομοιομορφία δεν υπάρχει λόγω διαφορετικού τύπου τέντας που επέλεξαν, αλλά δεν έχω κανένα θέμα με αυτό. Ο προβληματισμός μου έγκειται στο ότι έχει στηριχθεί όλη η κατασκευή στο στηθαίο της βεράντας μου και το επιπλέον μέταλλο δε μου φαίνεται πολύ σωστή κατασκευή. Θεωρώ ότι η αρχική τοποθέτηση της τέντας ήταν λανθασμένη και αντί να διορθωθεί με μετακίνησή της, επέλεξαν αυτή την προσθήκη για να καλύψουν το κενό που προέκυψε.
Didonis Δημοσιεύτηκε July 18, 2025 at 08:21 πμ Δημοσιεύτηκε July 18, 2025 at 08:21 πμ On 18/7/2025 at 11:12 ΠΜ, Maria Pe said: ... Οπότε αν .... με το αν ..... ο άλλος λέει ότι θα πάει στον Άρη σε λίγους μήνες και θα γυρίσει.... Πέραν αυτού.... για τις τέντες είναι ένα ζήτημα για τις βλάβες σε κοινόχρηστους χώρους είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ άλλο ζήτημα. Υ.Γ. το ιδιόμορφο κτίσμα δεν έχει ταράτσα να απλώνεις τα ρούχα σου?? Πάντα υπάρχουν πιο καλές λύσεις από το να ρίχνουμε τα νερά μας στον από κάτω .....
Maria Pe Δημοσιεύτηκε July 18, 2025 at 09:00 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε July 18, 2025 at 09:00 πμ Σας διαβεβαιώ ότι δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση, έχω συμβιβαστεί με το θέμα του απλώματος. Απλά ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάποιος κανονισμός μήπως έκανα μαζί τους κάποια συζήτηση.
ppanag Δημοσιεύτηκε July 18, 2025 at 11:21 πμ Δημοσιεύτηκε July 18, 2025 at 11:21 πμ Το θέμα σας είναι κυρίως νομικό, οπότε εγώ στη θέση σας πρώτα θα ξεκινούσα από δικηγόρο (συναινέσεις, κανονισμός πολυκατοικίας κοινόχρηστές και κοινόκτητες όψεις κλπ.), ο οποίος θα σας ενημερώσει για τυχόν απαίτηση συνεργασίας με μηχανικό...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα