Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πολιτικοί και θέρμανση/Θερμομόνωση


Recommended Posts

Θα ήθελα να μου ξεκαθαρίσει κάποιος αν οι Πολ./Μηχ. υπογράφουν Θέρμανση και Θερμομόνωση χωρίς περιορισμό και αν στην πράξη εργάζονται οι ίδιοι πάνω σε αυτά ή αποτελούν μέρος των ενεργειακών που αναλαμβάνει ο (συνεργαζόμενος)μηχανολόγος ή/και ηλεκτρολόγος...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Την θερμομόνωση κανονικά πρέπει να την κάνουν οι πολιτικοί μηχανικοί ή οι αρχιτέκτονες.

Αν έχει βάλει ανοίγματα μεγάλα ο αρχιτέκτονας, άντε μετά να βάλεις τον πελάτη να πληρώσει τριπλά μονωμένα τζάμια με αδρανές αέριο στο διάκενο, για να είσαι στο επιτρεπτό όριο του συντελεστή του κτηρίου.

Link to comment
Share on other sites

δεν μου λες? μόνο ο αρχιτέκτονας τα βάζει? για τον πελάτη έχεις ακούσει κάτι? *********************

 

Ο πελάτης μιλάει με τον αρχιτέκτονα, και ο αρχιτέκτονας συζητάει μαζί του τις ανάγκες του πελάτη έχοντας πάντα υπ' όψιν τους νόμους καθώς και το καλλιτεχνικό του πνεύμα. Εγώ ως μηχανολόγος παίρνω έτοιμα τα αρχιτεκτονικά σχέδια και συνεχίζω με τις μελέτες. Αν τυχόν δεν βγαίνει μια μελέτη, συζητάω τις αλλαγές με τους μηχανικούς, γίνονται οι απαραίτητες αλλαγές και μετά συνεχίζω. Στις μεγάλες πόλεις δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια.

 

Στην πράξη υπογράφουμε κανονικά θερμομόνωση. Το ζήτημα είναι ότι αν δεν βγαίνει η μελέτη, χάνουμε χρόνο με το να πηγαίνει η μελέτη πίσω στον αρχιτέκτονα και ξανά στον μηχανολόγο.

 

Ξέρω ότι υπάρχουν συνάδελφοι που για να τελειώνουν την δουλειά και να φανούν "καλοί" έχουν γίνει Μαμαλάκηδες στα αποτελέσματα (τρελό μαγείρεμα), αλλά να δω τι θα πουν στους πελάτες τους αν χρειαστεί να κάνουν ενεργειακή επιθεώρηση και οι θερμικές κάμερες δείξουν την αλήθεια και δεν θα μπορέσουν να πάρουν την πιστοποίηση. Χώρια που θα κοστίσει η θέρμανση και η ψύξη του κτηρίου περισσότερα.

 

Όταν γίνει υποχρεωτική η ύπαρξη του πιστοποιητικού για τις αγοροπωλησίες, δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα αν δεν το μονώσει, το οποίο σημαίνει επιπλέον κόστος. Κάποιος μηχανικός που φαίνεται "καλός" στους συναδέλφους, βγαίνει σκάρτος στην πιάτσα. Στις μικρές πόλεις μαθαίνεται αμέσως.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.