Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φοιτητικές ανησυχίες (ηλεκτρολόγος ή πολιτικός)


giannaros

Recommended Posts

ακου φίλε μου αν θέλεις να αλλαξεις ειδικοτητα μονο και μόνο επειδή νομίζεις οτι θα εχεις

καλύτερες οικονομικές απολαβές νομίζω κάνεις λάθος.

α)το βασικότερο είναι να σου αρέσει αυτο που σπουδάζεις.

β)καλύτερες οικονομικες απολαβές δεν θα εχεις (πανε οι παλιές καλές μέρες οχι λόγω σημέρινης οικονομικής κρίσης).

αυτή είναι η γνώμη μου.

Link to comment
Share on other sites

Οι μέρες οι καλές και παλιές δεν πάνε. Δε φταίνε οι μέρες, αλλά οι άνθρωποι. Έργα και δουλειές υπάρχουν. Το μόνο κακό είναι πλέον όποιο παιδί μπορεί να βγάλει στο σχολείο του πάνω από 18 είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει πολυτεχνίτης ή γιατρός. Άρα γέμισε ο χώρος μας με σκουπίδια που δεν τους αρέσει αυτό που κάνουν και είτε δεν το κάνουν καλά ή σωστά είτε γκρινιάζουν για τα άσχημα του κλάδου πριν τον ψάξουν καλά καλά.

 

Έτσι φτάσαμε να έχουμε έλλειψη από καλούς μαστόρους, από καλούς εμπόρους (πολλές τεχνικές εταιρίες χτυπάνε κι ένα εμπόριο που κ που μπας κ φέρουν κάτι καλό) κι από καινοτόμες εταιρίες. Οι περισσότεροι πολυτεχνίτες θα αντάλλασσαν το πτυχίο τους με μια θέση στο δημόσιο !!! . Μηχανικός σημαίνει αβεβαιότητα, καινοτομία, δημιουργία και κάθε μέρα είναι κάτι καινούριο, όχι την ίδια ώρα τα ίδια πράγματα. Η πραγματικότητα μέσα στην καθημερινότητα μπορεί να το κάνει δύσκολο να ξεφύγει κάποιος, αλλά ακριβώς αυτή είναι η πρόκληση για να δείξει ότι εκτός από το να περάσει 50 δύσκολα μαθήματα και να πάρει πτυχίο μπορεί να γίνει μηχανικός.

Link to comment
Share on other sites

Εκτιμωντας της γνωσεις και το πνευματικο σας επιπεδο περιμενω καποια σχολια σας και γενικα πληροφοριες οι οποιες ειμαι σιγουρος πως θα με βοηθησουν να παρω πια μια σωστη αποφαση.

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας![/quote]

 

Το 1971 έκανα φροντιστήριο για ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ.

Το 1973 .. ατύχησα.. & μπήκα στην ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ, Ηλεκρονικός, (κάτι σαν σημερινά ΤΕΙ)

Το 1975 πέρασα, μετά από νέες πανελλήνιες, στους τοπογράφους μηχανικούς ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Το 1976, έκανα μεταγραφή στους πολιτικούς μηχανικούς της ΞΑΝΘΗΣ.

Ούτε ευτύχησα, ουτε πλούσιος είμαι, αλλα, νομίζω οτι, μου αρέσει αυτό που κάνω.. & με γεμίζει & μου δίνει την δύναμη να συνεχίζω να προσπαθώ & να ελπίζω σε ενα μέλλον .. καλλύτερο!

Τις επαφές με τα συνεργεία & τους πελάτες, θα τα έχεις, ούτως ή άλλως..!

Τελικά, αυτο που έχουμε, είναι κατα 99 % .. ΤΥΧΑΙΟ, όμως εμεις θα πρέπει να το υποστηρίξουμε... !

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά χαιρετώ όλους τους συνάδελφους του forum, μιας και είμαι καινούριος στην παρέα!.

Σχετικά με το καλύτερο εισόδημα ρίξε μια ματιά και στα στατιστικά του ΤΕΕ σελ 16.

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/PRESS/ENHMEROTIKO_DELTIO/ED-YEAR-2007/ED2435/2435_THEMA.pdf

Τελευταίοι είναι οι πολιτικοί μηχανικοί στο εισόδημα! Μπορεί να είναι επικίνδυνο βέβαια να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα από αυτό τον πίνακα μόνο. Ενδεχομένως ο μέσος όρος ηλικίας των πολιτικών μηχανικών να είναι μικρότερος από άλλους. Ίσως το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού να μην έχει χώρο για «μέτριους» και τα πολύ υψηλά εισοδήματα να συγκεντρώνονται σε λίγους και καλούς. Ίσως χίλια δυο…. Πάντως δεν έχω εργαστεί ακόμα γιατί τελειώνω τις μεταπτυχιακές μου σπουδές. Δεν θέλω να σε παραπλανήσω, ούτε να κλαίμε την μοίρα μας χρειάζεται. Εύχομαι να το σχολιάσουν οι παίδες του forum το στατιστικό αποτέλεσμα γιατί και εγώ περίεργος είμαι. Αλήθεια γιατί δεν οργανώνει το forum μία έρευνα που θα δηλώνουμε τα εισοδήματα μας οι μηχανικοί? Τουλάχιστον ένα φάσμα εισοδημάτων. Δεν χρειάζεται να δηλώσει κανείς ακριβώς το εισόδημα του. Και δίπλα ένα άλλο πίνακα με ηλικίες. Μήπως υπάρχει ήδη και μου διέφυγε? Θα ήταν ενδιαφέρον. Μπορεί να έχει και πλάκα!

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει ήδη stpetrid σχετικό poll. Νομίζω ότι το είχε δημιουργήσει o sundance αλλά μπορεί να τον μπερδεύω με το πιο πρόσφατο σχετικά με τις αφιερωμένες ώρες στο φόρουμ. Εμ πάσει περιπτώση κάνε μια αναζήτηση.

 

Στο συγκεκριμένο poll πάντως δεν γινόταν διαχωρισμός της ειδικότητας, απλά δήλωνες "τάξη" εισοδήματος.

Link to comment
Share on other sites

Το μονο σιγουρο ειναι οτι τα τελευταια χρονια οι πολιτικοι μηχανικοι εχουν μεγαλη ζητηση, καλα πανε και οι μηχανολογοι αντιθετα οι ηλεκτρολογοι δεν πανε καλα. Ελαχιστες θεσεις εργασιας με πολλες απαιτησεις (προυπηρεσια σε συγκεκριμενα αντικειμενα κτλ). Παντως το μονο σιγουρο ειναι να σπουδασεις αυτο που σου αρεσει. Αλλιως δε θα εισαι καλος στη δουλεια σου.

Link to comment
Share on other sites

"Τελικά, αυτο που έχουμε, είναι κατα 99 % .. ΤΥΧΑΙΟ, όμως εμεις θα πρέπει να το υποστηρίξουμε..."

 

Πολύ σωστή η κουβέντα του συναδέλφου .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

"copy paste" απο αυτά που είπε ο pv-t solar. Έτσι είναι όπως τα λέει.

Δεν είναι κρίμα να περάσεις σε μια πολυτεχνική, να σπουδάζεις Minimum για 5 χρόνια με αρκετά δύσκολα μαθήματα μόνο και μόνο για να βγάλεις λεφτά?Αν θες μόνο λεφτά, οι σπουδές δεν είναι αυτό που θες και το εννοώ.Το μόνο που μετράει είναι να σου αρέσει αυτό που κάνεις, δηλαδή τα πολλά μαθηματικά και η εφαρμογή τους (αυτο είναι και μηχανικός).

 

Υ.Γ τους ηλ.μηχ/μηχ.υπ του ΕΜΠ είναι η πρώτη σε προτιμήσεις σχολή κάθως την δηλώνουν ως πρώτη επιλογή 5500 περίπου παιδιά κάθε χρόνο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.