Μετάβαση στο περιεχόμενο

ALITAKIS

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    ΑΛΙΜΟΣ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ALITAKIS's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η κατάρα για τον σημερινό μηχανικό, ειναι η προσθήκη.. Πρέπει να "απολογηθείς σήμερα" για οτι έκανε ο προηγούμενος.. & έχω δει μελέτες μαiμούδες.. κάνουν μία μελέτη .. & οτι απαιτεί.. δηλώνουν οτι υπαρχει & εννοώ, διατομές, οπλισμους, αποστασεις..για να μην χασουν την προσθήκη των 1000 €..! Λίγη αξιοπρέπεια & άρνηση στους άσχετους δεν βλάπτει.. αντί να κλείσουμε το σπίτι μας .. εμείς ας το κλείσουν.. οι άσχετοι.. Και βέβαια αν χρειάζεται, ενίσχυση, λόγω κακής μελέτης ή κακών παραδοχών.. το λέμε.. Όμως πρέπει να πω, οτι για να φανταστεις μια μελέτη του καιρού εκείνου.. θα πρέπει να εισαι γνώστης..για το τι ίσχυε.. τότε.. και φυσικά γνώστης του προγραμματός που προσπαθεί να προσομοιώσει.. την τότε κατάσταση..
  2. Δέν κατάλαβα, αν έχουν ολοκληρωθεί τα τούβλα..οι ενέργειες είναι οι παρακάτω.. 1. Αναθεώρηση της Οικ. Αδειας,για συνέχιση εργασιών & αλλαγή Επιβλέποντα Μηχανικού (υποθέτω οτι αναλαμβάνεις εσύ). Πληρωμή της αμοιβής επίβλεψης, μέχρι το στάδιο που εκτέλεσε, του παλαιού Επιβλ. Μηχανικου (αν δεν είχε πληρωθεί, κατά την έκδοση της Οικ. Αδειας), υπολογισμό των (νέων) αμοιβών του νέου Επιβλ. Μηχανικού, για τα στάδια που θα επιβλέψει. Αίτηση-σεντόνι, Τοπογραφικό, φωτογραφίες, Δηλώσεις Ανάθεσης-Ανάληψης, Τεχνική εκθεση σταδίου εργασιών. 2. ΙΚΑ, ΠΙΝΑΚΑΣ 1 (εμβαδομετρικός, χωρίς σκελετό & τούβλα αν έχουν ολοκληρωθεί & έχουν πληρωθεί ένσημα για αυτά), επίσκεψη & συννεννόηση με το ΙΚΑ. Συμβόλαιο ιδιοκτήτη, φωτοτυπία ταυτότητας, & εξουσιοδότηση, αν θέλεις να εκπροσωπήσεις τον ιδιοκτήτη, να ξέρεις τον Αριθμό μητρώου του Έργου & να προσκομίσεις το Βιβλίο Ενσήμων(εκει φαίνονται τα ένσημα που έχουν ήδη πληρωθεί). Αυτά για αρχή..
  3. Διάβασα, σήμερα τις απαιτήσεις του ΕΣΠΑ, ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ. Πολύ απλά, είναι .. ξεφτίλα.. & αίσχος. Είμαι, ελεύθερος επαγγελματιας. Π.Μ. που πληρώ το όριο των 35.000 € (μέσος όρος της τελευταίας 2-ετίας στην ΑΤΤΙΚΗ & ΜΕ 29- ΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ)... Ομως.. λέει, εκεί, οτι, για να ασχοληθούν μαζί μου πρέπει να προτείνω, επένδυση > 8.000 €, για να μου δώσουν τα 4.000 €. Άρα, πρέπει να εχω τα 4.000€, για να πάρω τα άλλα 4.000 €. Και αν χρωστάω 1 ή 2 ΤΣΜΕΔΕ, δηλ. 2.000 ή 4.000 €, θα πρέπει να πληρώσω 6.000 ή 8.000 € για να πάρω τα 4.000 €. Προφανώς η επιδότηση, ειναι μόνο για τους έχοντες... Και προφανώς με ενοχλεί, παρα πολύ, οτι ειπώθηκε, εμμέσως, πλην σαφώς, οτι όσοι εχουν εισόδημα, κατω απο 35.000 €, είναι μάλλον... φοροφυγάδες...! Είθε, οι εξουσιάζοντες, να καταλάβουν κάποτε, τι βιώνουμε όλοι εμείς, που αγωνιζώμαστε, μόνο για απλή .. επιβίωση. Και αν εγώ χρειάζομαι.. 3.000 € (γιατι επειδή πλήρωνα & έχω εξασφαλίσει την υπόλοιπη υποδομή μου, απο ίδια χρήματα.. & χωρίς κρατικές επιδοτήσεις, προφανώς δεν δικαιούμαι.. τίποτα.. ! Να χαίρονται την λογική τους & την βοήθεια που δώσανε.. στους έχοντες...!
  4. Δεν χρειαζεται, να εχεις τίτλους, για να πετύχεις.. μόνο ιδέες, φρέσκες ιδέες.. συνέχισε.. πιστεύω σε σένα..
  5. Η προσωπική σου παρακράτηση,16 % σύμφωνα με οσα αναφέρονται εδώ, αποδίδεται στην εφορία του εργοδότη, σου χορηγεί βεβαίωση, στην αρχή του επόμενου χρόνου & την συμψηφίζεις με τον φόρο που σου αναλογεί, ενω το πιο πιθανό είναι οτι θα δικαιούσαι & επιστροφή φόρου.
  6. Θα ήθελα να προσθέσω, ακόμη, επεδή αναφέρθηκες στις Κυκλάδες, οτι και η πέτρα, σε ικανό πάχος εχει θερμομονωτικές ιδιότητες, δες τα παλιά σπίτια με τους τοίχους των 50 & 60 cm που ειναι δροσερά.
  7. Η θερμομόνωση ειναι πολυ συγκεκριμμένη, διέπεται απο κανονισμο & ολοι οι μηχανικοί ειναι υποχρεωμένοι να τον εφαρμόζουν. Απλά, απαιτείται κάποια μελέτη, σύμφωνα με αυτόν τον κανονισμό αλλά & τα γεωμετρικά στοιχεια της οικοδομής (περιοχή, μέγεθος ανοιγμάτων & ποιότητα θερμομόνωσης ανοιγμάτων-μονά, διπλά τζαμια, κούφωμα ξύλινο ή μεταλλικό.. κλπ Βέβαια θα πρέπει να αποφασίσεις, αν θα εχεις διπλό δρομικό τοίχο με ενδιάμεση θερμομόνωση.. π.χ. WALLMATE (4 cm) της DOW ή άλλης εταιρίας, καποιο συμπαγές στοιχείο πληρωσης, οπως ειναι τούβλα,γυψότουβλα (τύπου YTONG ή ALFABLOCK) κ.λ.π., ικανού πάχους & με θερμομονωτικές ιδιότητες.
  8. Για κτίρια που υπήρχαν πρό του 1989, επιτρέπεται στους πλάγιους & πίσω ακάλυπτους χώρους η δημιουργία κλιμακοστάσιου, διαφυγής για λόγους πυρασφάλειας, (συνήθως σε κτίρια γραφείων). Τα κλιμακοστάσια, αυτά, μπορουν να ειναι εντος του Δ & δεν μετράνε στην κάλυψη & την δόμηση. Επίσης επιτρέπεται, κατα παρέκλιση, η κατασκευή ανελκυστήρα για άτομα με ειδικές αναγκες.. (ποσοστό αναπηριας > 65 %) μετα απο απόφαση Νομάρχη & αφου υποβληθούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Αυτά.. άκουσα απο συναδέλφους.. που ασχολήθηκαν .. με αντίστοιχες περιπτώσεις & τα παραθέτω με κάθε επιφύλαξη..
  9. Ειμαι.. " εξαρτημένος χρήστης του FESPA", ξέρω καλά τι μπορει να κάνει & τι δεν μπορεί, εχω φτιάξει ecel-άκια .. που το συμπληρώνουν.. στρέψη διατρηση, ρηγμάτωση & κάποια στιγμή θα τα βγάλω, σε ολους εσάς τους .. "αμετανόητους" χρήστες αν και νομίζω οτι και η εταιρία κινειται προς αυτη την καταυθυνση (βλ. πεπερασμένα).
  10. Εκτιμωντας της γνωσεις και το πνευματικο σας επιπεδο περιμενω καποια σχολια σας και γενικα πληροφοριες οι οποιες ειμαι σιγουρος πως θα με βοηθησουν να παρω πια μια σωστη αποφαση. Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας![/quote] Το 1971 έκανα φροντιστήριο για ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ. Το 1973 .. ατύχησα.. & μπήκα στην ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ, Ηλεκρονικός, (κάτι σαν σημερινά ΤΕΙ) Το 1975 πέρασα, μετά από νέες πανελλήνιες, στους τοπογράφους μηχανικούς ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Το 1976, έκανα μεταγραφή στους πολιτικούς μηχανικούς της ΞΑΝΘΗΣ. Ούτε ευτύχησα, ουτε πλούσιος είμαι, αλλα, νομίζω οτι, μου αρέσει αυτό που κάνω.. & με γεμίζει & μου δίνει την δύναμη να συνεχίζω να προσπαθώ & να ελπίζω σε ενα μέλλον .. καλλύτερο! Τις επαφές με τα συνεργεία & τους πελάτες, θα τα έχεις, ούτως ή άλλως..! Τελικά, αυτο που έχουμε, είναι κατα 99 % .. ΤΥΧΑΙΟ, όμως εμεις θα πρέπει να το υποστηρίξουμε... !
  11. Οι πολεοδομίες κάνουν έλεγχο για την πληρωμή της αμοιβής επίβλεψης, μόνον οταν πρόκειτα να γίνει ηλεκτροδότηση. Άρα στην πέργολα, ζητάμε την αμοιβή μας .. με την έκδοση της άδειας.!
  12. Ζητώ συγνώμη προκαταβολικά, γιατι διάβασα, αποσμασματικά, ολες τις παραπάνω δημοσιέυσεις. Τα δικαστήρια, καταλογίζουν την ευθύνη, εξ ίσου στον ιδιοκτήτη, τον επιβλέποντα & τον εργολάβο ή υπεργολάβο. Προφανώς, το ημερολόγιο μέτρων ασφάλειας, μας δικαιώνει , εν μέρει.. Η σήμανση του έργου..π.χ. μην εισέρχεστε χωρίς ΑΔΕΙΑ & χωρίς τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.. προειδοποιεί του εργαζόμενους για του πιθανούς κινδύνους.. Η περίφραξη των επικινδυνων χώρων, φρεάτια, οπές.. θεωρείται απαραίτητη.. οπως & η επιτήρηση σε ενα ανήλικο παιδί. Στην συγκρκριμμένη περίπτωση, θεωρώ οτι είναι συνυπεύθυνοι & οι γονείς. Ενας καλός δικηγόρος μπορεί να το υποστηρίξει, αλλα πάνω απο ολα, ευχομαι να ειναι καλά, το παιδί.
  13. Στις μη καταστροφικές διοκιμές, υπάρχει & η εξώλκευση ήλου.. που δίνει δικά της.. αποτελέσματα, αλλα ο μέσος όρος σου δίνει μια ενδιάμεση εικόνα. Την εφαρμόζουν, ολα τα πιστοποιημένα εργαστήρια σκυροδέματος...!
  14. Θα πρέπει να ξέρετε, οτι αν δεν έχετε δηλώσει πάνω απο 35.000 € (μέσο όρο διετίας) σε ΑΤΤΙΚΗ & ΘΕΣ/ΝΙΚΗ & 28.000 € ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ,.. δεν δικαιούστε την επιδότηση..! Άρα η επιδότηση .. ειναι για τους έχοντες.. & οχι για τους μή έχοντες.. τους φτωχούς.. & αυτους που καταστράφηκαν απο την καθίζηση της οικοδομής..! "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 24/07/2009"
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.