Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποτελεσματικότερο σύστημα τοπικής εφαρμογής


tsianakasnik

Recommended Posts

Ο συγκεκριμένος κατασκευαστής σου προσφέρει ένα κλείστρο μα αυτόματη και χειροκίνητη ενεργοποίηση

Επίσης διαθέτει πίνακα με ενσωματωμένο μπουτόν χειροκίνητης ενεργοποίησης και μπουτόν ακύρωσης

Είναι πιστοποιημένα όλα και λειτουργικά πολύ καλά

προχώρα άφοβα

Χωρίς βάνες

οκ?

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ,

 

και κάτι άλλο μια και φαίνεται ότι κατέχεις!

Σε άλλο μαγαζί, ο ιδιοκτήτης είχε υπάρχον σύστημα ξηρής σκόνης που θέλει να το μεταφέρει όπως είναι, μαζί με τη φούσκα, σε άλλο χώρο.

Με τις υπάρχουσες σωληνώσεις μπορεί να προσαρμόσει στον ίδιο πυροσβεστήρα κάποιο σύστημα χωρίς βάνες, όπως το παραπάνω;; ή έστω αν χρειαστεί να αλλάξει πυροσβεστήρα και εξοπλισμό αλλά χωρίς να μπλέξει με τις σωληνώσεις (οι σωληνώσεις καταλήγουν στην άκρη της φούσκας, αναμένουν τον πυροσβεστήρα) ;;;

 

Το πρόβλημα έγκειται δηλαδή στο ότι δεν καλύπτεται με τον υπάρχοντα (ανοιχτή και κλειστή βάνα), αλλά αν μπορεί να γλιτώσει και την αλλαγή όλου του συστήματος.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα σου πρότεινα να του προτείνεις να φτιάξει καινούριο.

Γιατί πλέον η νομοθεσία απαιτεί να περνά η σωλήνωση και μέσα από τα φίλτρα, στην καπνοδόχο δηλ, και πάνω από τις θερμές επιφάνειες

οπότε θα χρειαστεί να κάνει πατέντα για να το διατηρήσει, ας φτιάξει ένα καινούριο να φαίνεται και όμορφο, με νέα ακροφύσια καθαρά από λάδια

α, και να βάλει Φ18 αντί για Φ15 που σίγουρα έχει πριν

((να δείξεις κι εσύ καλύτερα τη δουλειά σου με καθαρές σωληνώσεις σωστός?))

 

όσο για τον πυροσβεστήρα, μπορεί να διατηρήσει τον ίδιο, να αλλάξει το κλείστρο σε αυτόματο (θα κερδίσει περίπου 80 ευρώ που κάνει ο πυροσβεστήρας σκέτος)

Edited by Panagiotis_H
Link to comment
Share on other sites

Οκ, εννοείται οτι του άλλαξα ακροφύσια και κάναμε πατέντα για τα φίλτρα. Αυτά δεν τα διαπραγματευτηκα. Απλά επειδή προχώρησε η δουλεια, αν γίνεται νόμιμα θα ήθελα να κρατήσω την εγκατάσταση. Μπορείς να μου στείλεις κατι για τα αυτόματα κλειστρα; Γιατί δεν βρήκα κατι. Κ δεν ξερω τι να κάνω με τον υπάρχοντα πυροσβεστηρα.

 

Ευχαριστώ πολυ

Link to comment
Share on other sites

ναι εννοείται, ως ανταλλακτικό και το πρασαρμόζεις πάνω στον πυροσβεστήρα

πες σε κάποιον πυροσβεστηρά να στο προσαρμόσει ανάλογα

 

επίσης μπορείς να διατηρήσεις ότι χαλκοσωλήνα θες, απλά φρόντισε να είναι λειτουργικό και να έχει σχετικά καλή εμφάνιση (σε περίπτωση ελέγχου από ΠΥ μην έχεις θέμα)

οκ

Edited by Panagiotis_H
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ,

 

το σύστημα των σωληνώσεων φαίνεται ότι είναι σε καλή κατάσταση και άλλαξα και όλα τα ακροφύσια (αυτόματα και χειροκίνητα). Απλά ακούω για κάτι λύσεις που απενεργοποιούν "σιωπηρά" το αυτόματο σύστημα και δεν με πολυψήνουν...! Οπότε σε συνδυασμό νομιμότητας και εξυπηρέτησης του πελάτη μου φάνηκε λογική λύση αυτή.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Καλησπέρα και πάλι,

 

μια ερώτηση, θέλω να προδιαγράψω σύστημα τοπικής κατάσβεσης με υγρό κατασβεστικό λόγω μεγάλης ποσότητας ελαίων κτλ. Μπορώ να το κάνω χωρίς να μνημονεύσω συγκεκριμένο σύστημα, όπως τα αναφερόμενα στο topic;

 

Το πρόβλημα είναι ότι οι προδιαγραφές τους είναι διαφορετικές και μια τεχνική περιγραφή δεν θα μπορεί να αφήνει περιθώρια και για τα 2-3 κτλ. Αλλά γιατί να αναγκαστώ να "προμοτάρω" σύστημα αν σύμφωνα με τη νομοθεσία με καλύπτουν περίσσότερα από το ένα;

Link to comment
Share on other sites

Αν το σύστημα είναι αυτόματο, ο τρόπος λειτουργίας είναι ο ίδιος, ανεξάρτητα από το κατασβεστικό υλικό.

Η μόνη δοαφορά είναι ότι, το υγρό (wet-chemical) είναι αποδοτικότερο αλλά και πολύ ακριβότερο.

Επίσης δεν μπορείς να κρατήσεις το δοχείο του παλιού σου πυροσβεστήρα σκόνης, να το αδειάσεις και να βάλεις μέσα αυτό το υγρό (απαιτείται δοχείο με εσωτερική επίστρωση)

Οι τεχνικές περιγραφές είναι ίδιες και στις δύο περιπτώσεις.

Έχω κάνει αλλαγή από σύστημα σκόνης σε υγρό με τη μόνη διαφορά τη φιάλη του πυροσβεστήρα και συμπλήρωμα στις τεχνικές περιγραφές ότι πλέον το κατασβεστικό υλικό είναι υγρό και όχι σκόνη.

Link to comment
Share on other sites

Όχι, μπορεί να μην το διατύπωσα σωστά. Εγώ έχω ξεκαθαρίσει ότι θα βάλω υγρό. Ανάμεσα στα συστήματα υγρών εννοούσα ότι μπορεί να υπάρχουν διαφορές. Σε κάθε περίπτωση τα σύγκρινα και προσπάθησα να φτιάξω μια περιγραφή που να τα καλύπτει.

 

Ευχαριστώ πάντως.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.