Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέλω να ανοίξω γραφείο. Δουλειά θα έχω?


jackson

Recommended Posts

ρώτα λίγο τον zavi πόσες γίνοταν μόνο με τα drafts (π.χ. κιβωτοειδείς οχετοί) και μετά ερχόντουσαν οι μελέτες.

 

Σε έργα όπου ο κύριος χρηματοδότης είναι το ΥΠΕΧΩΔΕ, Χ@#σε ψηλά κ αγνάντευε κ πέτα βοτσαλάκια.Οι μελέτες είναι παλιές,είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ τμηματικές χωρίς σύνδεση η μία με την άλλη,καθώς έχουν διακυρηχθεί σε διάφορα χρονικά διαστήματα κ έτσι ώστε να μοιραστεί το πίτα στα μελετητικά.

Το μεγάλο ανέκδοτο έρχεται όταν αλλάζει η χάραξη ΞΑΦΝΙΚΑ κ τίποτα δεν κουμπώνει.Είναι αλήθεια ότι τα πιό σοβαρά έργα υποδομής της χώρας γίνονται με drafts,ή ακόμα κ χωρίς drafts ξεκινάνε με επιτόπου συνενοήσεις κ ύστερα παίρνουν φωτιά τα τηλέφωνα για να κουμπώσουν οι μελέτες.

 

Στα αυτοχρηματοδοτούμενα λειτουργεί εντελώς διαφορετικά το πράγμα,εκεί όπου η Επίβλεψη είναι Ιδιώτης με Σύμβαση που βάζει τζίφρες έγκρισης.

 

Γι' αυτό κ εν τέλει οδηγούμαστε σε ένα καινούριο μοντέλο δημοσίων έργων,όπου ο Ανάδοχος Κατασκευαστής είναι υποχρεωμένος να εκπονήσει Προμελέτη με την κατασκευαστική του πρόταση,κάτι που είναι πιό σωστό κατά τη γνώμη μου για πολλούς λόγους αλλά παίζει πρόβλημα στο κοπή τη πίτα.

 

Αυτά για τα δημόσια.

 

Φίλε triumph

 

Δική μου συμβουλή είναι να χαμηλώσεις λίγο τον πήχη στα όνειρά σου όσον αφορά το κομμάτι τους που πρόκειται να υλοποιήσεις.Όνειρα να έχεις,απλά φρόντισε να μην χάσεις το κουραγιο σου γιατί δεν είμαστε τόσο ανεπτυγμένη χώρα όσο πιστεύεις,ή αλλιώς δεν έχουμε τόσες πολλές δυνατότητες ανάπτυξης ώστε εσύ ένας άγνωστος να πάρεις μελέτη γέφυρας.Στην Ινδία ή τη Βραζιλία ίσως να είχες καλύτερη τύχη.Ξεκίνα σιγά σιγά κ χρησιμοποίησε τη γλώσσα σου :lol: με όποιο τρόπο σου κάθεται καλύτερα στο χαρακτήρα σου.Με τη γλώσσα έρχεται η δουλειά κ όχι με τα χαρτιά.Η δουλειά θα σου έρθει είτε με το μπλα μπλα ή με το γλύψιμο,ή ακόμη και με στοματικό έρωτα(σε δύσκολες περιόδους που το μωρό κλαίει κ δεν παίζουν λεφτά για πάνες...)!.Κ στις 3 περιπτώσεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μόνο αυτή.Η εμπειρία στη δουλειά πίστεψέ με είναι το τελευταίο κομμάτι που έχει σημασία.Δεν θα ήθελα να είναι έτσι,αλλά έτσι είναι!

 

Καλή αρχή!

Link to comment
Share on other sites

συναδελφε θα αρχισεις (αν ανοίξεις δικο σου γραφείο) 90% με τοπογραφικά και αν σου

τύχει κανενα εντος σχεδίου καντο δωρεάν (οχι ολα!!)μονο τα μη δομημένα προσδοκόντας

αργότερα να βγάλεις και την αδεια (πολλές πιθανοτητες) και βέβαια τότε θα το πληρωθείς!

πάντως καλο θα ηταν να εχεις ενα γνωστό εργολάβο βεβαια με ολα τα επακόλουθα(υπομονή και οτι πει ο κυρ-Γιαννης(δεν πρέπει να τον στεναχωρείς).

τέλος παρε πεντ-εξι κυβικα ξυλείας και γίνε εργολάβος!! δεν κανω πλάκα γνώμη μου έτσι.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Εμένα μου αρέσει το ότι αναφέρει στο αρχικό post, για ¨μέσο¨, ¨γνωστό¨, ¨μίζες¨ και είναι νέος μηχανικός, όπως και εγώ βέβαια. Αυτή είναι τελικά η ελληνική πραγματικότητα; μάλλον ναι...:?:

Link to comment
Share on other sites

Οταν ο νεος ακουει απο γονεις και απο καναλια για διαφθορα και μιζες και οτι στην Ελλαδα αν δεν εχεις μεσο δε κανεις κατι..... πως να μην βγαινει τρομαγμενος στην αγορα.

Μη μασατε.... κι εγω δεν ηξερα κανενα και βαραγα πορτες μηχανικων ασχετων για να μου λεισουν απορροιες ωστε να ανοιξω το γραφειο.

Οποιος εχει θαρρος προχωραει. Και αφηστε τις μιζες και τη διαφθορα για τους λιγους που οπου να'ναι θα αποκαλυφθουν κιολας και θα χτυπανε το κεφαλι τους.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.