alexo Δημοσιεύτηκε October 5, 2025 at 01:02 μμ Δημοσιεύτηκε October 5, 2025 at 01:02 μμ Καλησπέρα σας Ξέρω ότι έχει ανοιχθεί πολλές φορές συγκεκριμένο θέμα αλλά έχω μια απορία σχετικά με την περίφραξη οικοπέδου και ποιο είναι το σωστό σημείο. Έχω βγάλει άδεια οικοδομής σε οικόπεδο και το διάγραμμα κάλυψης μου δείχνει την ρυμοτομικη και οικοδομικη γραμμή του οικοπέδου. Υπάρχει όμως η παλιά περίφραξη η οποία είναι 90 εκατοστά εσωτερικά από την ρυμοτομικη γραμμή. Η μάντρα μου σε ποιο σημείο πρέπει να μπει καθώς και η κολόνα για τον μετρητή ρεύματος; Βάση του μηχανικού πρέπει να εφάπτεται στην ρυμοτομικη γραμμή του οικοπέδου. Αν εγώ θέλω να την αφήσω στην στην νοητή γραμμή της παλιάς περίφραξης θα έχω πρόβλημα; θα πρέπει να γίνει τροποποίηση της άδειας; Ρωτώ γιατί τα διπλανά σπίτια έχουν την περίφραξη στο ύψος της παλιάς ενώ βάση ρυμοτομικου θα έπρεπε να είναι και αυτά πιο έξω. Στην ουσία είναι σαν να κόβω πεζοδρόμιο αν βγω στο όριο της υπάρχουσας ρυμοτομικης γραμμής.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε October 5, 2025 at 02:18 μμ Δημοσιεύτηκε October 5, 2025 at 02:18 μμ Θα εφαρμοστεί αυτό που σου είπε ο μηχανικός. Η περιτοίχιση θα βρίσκεται επί της ρυμοτομικής γραμμής. Την παλαιά περίφραξη θα την αποξηλώσεις. Ο μετρητής ΔΕΗ τοποθετείται σε σημείο προσβάσιμο για τα συνεργεία μέτρησης της ΔΕΗ και συνήθως σε μια εσοχή ή σε ξεχωριστό pillar στην περιτοίχιση (πχ πλησίον της κεντρικής αυλόπορτας). Τα παλιά σπίτια έχουν αλλού τις περιφράξεις τους διότι το πιθανότερο είναι να έχει αναθεωρηθεί το σχέδιο πόλης σε σχέση με αυτό βάσει του οποίου ανεγέρθηκαν.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα