Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

IMG_20251005_160140.thumb.jpg.22430ccc3f087f54812b11e0327fdd73.jpgΚαλησπέρα σας 

Ξέρω ότι έχει ανοιχθεί πολλές φορές συγκεκριμένο θέμα αλλά έχω μια απορία σχετικά με την περίφραξη οικοπέδου και ποιο είναι το σωστό σημείο. 

Έχω βγάλει άδεια οικοδομής σε οικόπεδο και το διάγραμμα κάλυψης μου δείχνει την ρυμοτομικη και οικοδομικη γραμμή του οικοπέδου. Υπάρχει όμως η παλιά περίφραξη η οποία είναι 90 εκατοστά εσωτερικά από την ρυμοτομικη γραμμή. 

Η μάντρα μου σε ποιο σημείο πρέπει να μπει καθώς και η κολόνα για τον μετρητή ρεύματος; Βάση του μηχανικού πρέπει να εφάπτεται στην ρυμοτομικη γραμμή του οικοπέδου. Αν εγώ θέλω να την αφήσω στην στην νοητή γραμμή της παλιάς περίφραξης θα έχω πρόβλημα; θα πρέπει να γίνει τροποποίηση της άδειας; 

Ρωτώ γιατί τα διπλανά σπίτια έχουν την περίφραξη στο ύψος της παλιάς ενώ βάση ρυμοτομικου θα έπρεπε να είναι και αυτά πιο έξω. Στην ουσία είναι σαν να κόβω πεζοδρόμιο αν βγω στο όριο της υπάρχουσας ρυμοτομικης γραμμής. 

Δημοσιεύτηκε

Θα εφαρμοστεί αυτό που σου είπε ο μηχανικός. Η περιτοίχιση θα βρίσκεται επί της ρυμοτομικής γραμμής. Την παλαιά περίφραξη θα την αποξηλώσεις. Ο μετρητής ΔΕΗ τοποθετείται σε σημείο προσβάσιμο για τα συνεργεία μέτρησης της ΔΕΗ και συνήθως σε μια εσοχή ή σε ξεχωριστό pillar στην περιτοίχιση (πχ πλησίον της κεντρικής αυλόπορτας). Τα παλιά σπίτια έχουν αλλού τις περιφράξεις τους διότι το πιθανότερο είναι να έχει αναθεωρηθεί το σχέδιο πόλης σε σχέση με αυτό βάσει του οποίου ανεγέρθηκαν.

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Σωστά όλα τα ανωτέρω, με την προϋπόθεση ότι είτε υπάρχει εγκεκριμένη πράξη αναλογισμού (για παλαιά σχέδια), είτε ολοκληρωμένη πράξη εφαρμογής για μεταγενέστερα του 1983.

Δημοσιεύτηκε

Η περιοχή έχει εγκεκριμένο ρυμοτομικο σχεδιο χωρίς να έχει γίνει ακόμα η πράξη εφαρμογής. Τα παλιά σπίτια έχουν χτιστεί πριν την δημιουργία ρυμοτομικου σχεδιασμού. 

Η δεδδηε ήρθε και μου έκανε υπόδειξη του σημείου που θα βάλω την κολόνα για τον μετρητή και συγκεκριμένα στο σημείο 34 δεξιά της εικόνας. Κατ'επεκταση η κολόνα θα βγει στην ρυμοτομικη γραμμή και σε συνέχεια η μάντρα μου. 

Επίσης το φρεάτιο σύνδεσης με την αποχέτευση θα πρέπει να βγει στον δρόμο; Αν παρκάρει κάποιος και το σπάσει; 

Δημοσιεύτηκε

Από τη στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί η ΠΕ, κακώς εκδόθηκε η άδεια με αυτό το διάγραμμα. Το πρόσωπο του οικοπέδου σου ΔΕΝ είναι στην πράσινη γραμμή αλλά στην ευθεία των όμορων ιδιοκτησιών. 

Ο ΔΕΔΔΗΕ σου υπέδειξε το συγκεκριμένο σημείο με βάση το (λανθασμένο) διάγραμμά σου. ΔΕΝ είναι στην αρμοδιότητά του ο καθορισμός των ΡΓ.

Όσο για το φρεάτιο σύνδεσης, πάρε έγκριση από τη ΔΕΥΑ. 

Σε κάθε περίπτωση, κάνε διόρθωση της άδειας.  Όταν ολοκληρωθεί η ΠΕ, τότε θα οριστικοποιηθούν οι θέσεις φρεατίου και στύλου μετρητών.

Δημοσιεύτηκε

Η άδεια βγήκε επειδή είναι στο πυκνοδομημενο τμήμα του ρυμοτομικου. Αν ήταν στο αραιο δεν θα έβγαζε καθόλου πριν την ολοκλήρωση της ΠΕ.

Το τοπογραφικό μου ειναι αυτό στην φωτογραφία. 

IMG_20251006_202841.jpg

Δημοσιεύτηκε

Ακόμη κι έτσι, ΔΕΝ μπορεί να εφαρμοστεί η προβλεπόμενη ρυμοτομική διότι έχεις προσκύρωση (το τμήμα από περίφραξη έως ΡΓ) από το Δήμο. Συνεπώς, δεν έχεις πρόσωπο σε προβλεπόμενο κ.χ.. 

Στην αντίθετη περίπτωση, κατά την οποία η προβλεπόμενη ΡΓ ήταν εντός της ιδιοκτησίας σου, θα όφειλες να τη σεβαστείς. Εάν υπήρχε απαίτηση προσώπου, θα έπρεπε να παραχωρησεις σε κ.χ. τη ρυμοτομούμενη λωρίδα.

Δημοσιεύτηκε

Τα συνολικά τετραγωνικά που αναγράφονται στο συμβολαίο ιδιοκτησίας προσμετρά και το κομμάτι που βρίσκεται εμπρός από την περίφραξη. Ο μηχανικός ανέφερε ότι δεν χρειάζεται προσκυρωση. 

Σε περίπτωση που χρειάζεται προσκυρωση θα έδινε η πολαιοδομια άδεια οικοδομής; 

Δημοσιεύτηκε (edited)

Για να καταλάβω: έχει δειχτεί ως ιδιοκτησία τμήμα του δρόμου? Κι αν ναι, προς τι η αποτύπωση της υφιστάμενης περίφραξης και τα όρια των ομόρων? Μόνο το δικό σου "επεκτείνεται"?

Λαμογιά μου μυρίζει και θέλει προσοχή, γιατί δεν είναι καθόλου δύσκολη η ανάκληση της άδειας. 

Γιαυτό λοιπόν προβληματίζεσαι για το πού θα τποθετήσεις το όριο της φάτσας. 

Δεν το εύχομαι, αλλά αν το οριοθετήσεις στη ΡΓ, να περιμένεις καταγγελία.

Ερώτηση: ο μηχανικός της άδειας είναι ο ίδιος με αυτόν του διαγράμματος του συμβολαίου?

Edited by tetris
Δημοσιεύτηκε

Και στα δύο σχέδια είναι ο ίδιος μηχανικός. Θέμα προσκύρωσης μου είπε ότι δεν υφίσταται γιατί είναι δηλωμένα τα ίδια τετραγωνικά και στα συμβόλαια και στο Δήμο. Η ρυμοτομικη είναι στο όριο του οικοπέδου με δρόμο . Εκεί υπάρχει κράσπεδο που διαχωρίζει το δρόμο και το οικόπεδο. 

Όσο για την ανάκληση από την στιγμή που έχει γίνει ο φερον σκελετός γιατί να γίνει; Δεν θα με σταματούσαν πριν ρίξω τα θεμέλια; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.