Μετάβαση στο περιεχόμενο

Master πενταετούς φοίτησης ΕΜΠ και προκηρύξεις δημοσίου


vasiliki-cv

Recommended Posts

pappos, δεν τα γράφεις μια και καλή στην υπογραφή σου?

 

για σένα το λέω, την υγεία σου σκέφτομαι και τις............βαλβίδες

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 89
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Όλα θα πάνε κατ' ευχήν.

3 χρόνια εξωτερικό + master = μηχανικός + master ( για την ευρώπη )

Θα πρέπει και:

ΤΕΙ + master = μηχανικός

Για την ώρα:

Μηχανικός Πολυτεχνείου (5 χρόνια) = Μηχανικός

Άρα κάτι λείπει στην 3η εξίσωση σε σχέση με την πρώτη.Ας βάλει τα δυνατά του το υπουργείο παιδείας να βρεί τη λύση.

 

Ας μειώσει το χρόνο σπουδών του Πολυτεχνείου σε 3 χρόνια για να έχει το χρονικό περιθώριο των 2 χρόνων ο μηχανικός να αποκτήσει και Master.

Link to comment
Share on other sites

Την Ευρώπη τη θυμόμαστε μόνο στο "τέλος της διαδρομής"....και όχι σε "όλο το ταξίδι"...Δηλαδή... Η ευρώπη μετά από χρόνια μελετών και ερευνών και αποφάσεων και δοκιμών διαλέγει να προσφέρει την χ υπηρεσία.

Εμείς, εφόσον είμαστε στην Ευρώπη.... παρέχουμε την ίδια χ υπηρεσία, χωρίς όλη την προηγούμενη "διαδρομή" που απαιτείται... Και αυτό δηλαδή πρέπει να το επικροτήσουμε γιατί είναι για το συμφέρον μας;

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να σου πω ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ότι η διαδρομή συνεχίζεται και εμείς είμαστε πολύ πίσω. Ίσως να φταίμε και εμείς, ίσως όχι. Παλαιότερα δεν είχαμε να ανταγωνιστούμε τους "μη Έλληνες". Επειδή όμως τώρα έχουμε και αυτοί λειτουργούν με τους δικούς τους κανόνες και βρίσκονται 1,5 χρόνια μπροστά στην διαδρομή αυτή που λες, τότε κάτι πρέπει να κάνουμε. Και πρέπει να το επικροτήσουμε γιατί συμφέρον μας είναι και το να μην μας αδικούν.

Link to comment
Share on other sites

Αν πάντως αναγνωριστεί,είναι τρελό κουφετάκι (μισθολογικά) για τις ΣΣΕ!Ψήνομαι ήδη για ΝΠΙΔ του Δημοσίου!

 

ΓΙΟΥΠΙ!!!!

Link to comment
Share on other sites

Βλέπω τις απορίες σας σχετικά με την αναγνώριση master των διπλ μηχανικών των Ελληνικών πανεπιστημίων οι οποίες εμπεριέχουν δόσεις ειρωνείας και φουντώνω.

Γίνεται μια προσπάθεια από τα Ελληνικά πανεπιστήμια και δεν την υποστηρίζουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και αυτοί που θα ωφεληθούν.

Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι πλέον είμαστε στην Ευρώπη και χρειάζεται η εναρμόνισή

μας με αυτή. Για να μην έρχεται π.χ. ο Άγγλος και με πέντε χρόνια σπουδών έχει και master. Για να μην βγαίνει στο εξωτερικό ο Έλληνας και δεν έχει master ενώ οι άλλοι έχουν με τον ίδιο ή μικρότερο χρόνο σπουδών. Ο βασικός λόγος των κινήσεων αυτών είναι για να πιεστεί η κυβέρνηση να νομοθετήσει υπέρ της αναγνώρισης του πέμπτου έτους σπουδών ως Master.

Και βέβαια η κυβέρνηση δεν θέλει να το κάνει για λόγους οικονομικούς (έξτρα επιδόματα) και στηρίζεται στο ότι οι φορείς που μπορούν να εισηγηθούν κάτι τέτοιο (πανεπιστήμια. ΤΕΕ) δεν έχουν προχωρήσει σύσσωμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Γι αυτό λοιπόν μην κακχαζετε για την κίνηση του ΕΜΠ να εκδώσει πιστοποιητικό γιατί αυτό είναι μια καλή αρχή που με την κατάλληλη στήριξη μπορεί να συμπαρασύρει τις εξελίξεις για τα σταματήσει η αδικία που γίνεται τόσα χρόνια εις βάρος των διπλωματούχων μηχανικών των Ελληνικών πανεπιστημίων.

 

 

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Το ΥΠΕΠΘ ως καθ ύλην αρμόδιο Υπουργείο έχει εκφράσει ΘΕΤΙΚΗ άποψη για την σταδιακή ισοτίμηση (κατόπιν τροποποιήσεων στο περίγραμμα σπουδών) των διπλωμάτων πολυτεχνικών σχολών με master μετά από αίτημα αυτών και του ΤΕΕ. ΛΕΕΙ όμως το ΥΠΕΠΘ. "Παιδιά, επειδή είμαστε στην Ευρώπη, ναι, να κάνουμε κάτι για το δίπλωμα του πολυτεχνείου αλλά αυτό θα πρέπει να συμπεριληφθεί σε μια γενικότερη ρύθμιση που θα αφορά ΚΑΙ τα ΤΕΙ και τα επ. δικαιώματά τους". Ο τέως υπουργός παιδείας το είχε πει ξεκάθαρα ότι το θέμα της εναρμόνισης των διπλωμάτων-πτυχίων με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα δεν μπορεί να γίνει μονομερώς μόνο για τα πολυτεχνεία αλλά και για τα ΤΕΙ της χώρας. Το ΥΠΕΠΘ λοιπόν δεν είναι αρνητικό προς μια τέτοια κατεύθυνση.

 

Κατά συνέπεια αν κάποιος αυτή τη στιγμή στέκεται εμπόδιο προς την Ευρωπαϊκή εναρμόνιση της χώρας μας , την σταδιακή ισοτίμηση των διπλωμάτων με master αλλά και την επ. κατοχύρωση των ΤΕΙ, δεν είναι άλλος παρά η γνωστή σε όλους μας συντεχνία και μαζί μερικοί ακόμα τραγικοί τύποι σαν τον τσαρλατάνο κωμωδό που περιφέρεται στο πολυτεχνείο της Κρήτης.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή όμως τώρα έχουμε και αυτοί λειτουργούν με τους δικούς τους κανόνες και βρίσκονται 1,5 χρόνια μπροστά στην διαδρομή αυτή που λες, τότε κάτι πρέπει να κάνουμε. Και πρέπει να το επικροτήσουμε γιατί συμφέρον μας είναι και το να μην μας αδικούν.

 

Ουστιαστικά δεν διαφωνούμε κάπου! (εκτός από τον "1,5 χρόνο μπροστά"....γιατί αρκετές χώρες..είναι πολύ πιο μπροστά....)

Σίγουρα πρέπει να προφτάσουμε, μεθοδικά, σταδιακά και ολοκληρωμένα όμως...!

Σϊγουρα πρέπει να μην αδικούμαστε, αλλά πρώτα να μην αδικούμε εμείς τους εαυτούς μας και να προσπαθούμε να είμαστε καλοί σε ότι κάνουμε και όχι απαραίτητα πρώτοι και καταιδρωμένοι..

Όπως προανέφερε ο συνάδελφος pappos έχουμε πολλά να λύσουμε..και το να μοιράζουμε έγγραφα που προς το παρόν δεν προσφέρουν τίποτα απολύτως....δεν έχει κανένα νόημα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το θέλουμε ή ότι το υποτιμούμε, αλλά απλά ότι τουλάχιστον...δεν παραμυθιαζόμαστε...

Link to comment
Share on other sites

Το μοίρασμα εγγράφων ίσως ξεκουνήσει το σύστημα γιατί τόσα χρόνια μένουμε στα λόγια.Πρώτη φορά πήρε κάποιος μια πρωτοβουλία και την ευθύνη πάνω του!

Ίσως γνωρίζει σε βάθος το καθεστώς που υπάρχει στην Ελλάδα "πρώτα κάνουμε κάτι κι έπειτα νομοθετούμε".

Μου φάνηκε αρκετά έξυπνη κίνηση αντιπερισπασμού κι έτρεξε να τους πληρώσει με το ίδιο νόμισμα.Άντε τώρα να μαζευτεί όλο αυτό.. το κακό-καλό έγινε.

Link to comment
Share on other sites

Το μοίρασμα εγγράφων ίσως ξεκουνήσει το σύστημα γιατί τόσα χρόνια μένουμε στα λόγια.

 

Μακάρι....ή πάλι θα πέσει στο κενό...εφόσον δεν υπάρχει το απαραίτητο backround να το στηρίξει....είδομεν....!

Έχω την αίσθηση όμως ότι το σύστημα χρειάζεται πιο γερό ταρακούνημα από ένα μόνο χαρτί..ασυνόδευτο και από άλλες πράξεις..

Link to comment
Share on other sites

Βλέπω τις απορίες σας σχετικά με την αναγνώριση master των διπλ μηχανικών των Ελληνικών πανεπιστημίων οι οποίες εμπεριέχουν δόσεις ειρωνείας και φουντώνω..

 

Με μας που κάναμε master είτε σε ελληνικά πολυτεχνεία είτε στο εξωτερικό τί γίνεται;

Θα έχουμε master και post master ή 2 master; Ουάου! Πολύ master!

 

zavi τί είναι ΣΣΕ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.