Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δίπλωμα χειριστή μηχανημάτων έργων


koulosb

Recommended Posts

Σε λιγους μηνες θα μπορω να παρω στο ονομα μου δημοσια εργα και σκεφτομαι μηπως μπορεσω και παρω διπλωμα χειριστη μηχανηματος.

Κοιταξα τις διαταξεις και για την κατηγορια που θελω λεει οτι πρεπει να εχω 600 ημερομισθια σαν βοηθος χειριστη.

 

Ερωτηση πρωτη λοιπον.....

 

Φανταζομαι οτι τα ημερομισθια θα φαινονται απο ενσημα του ΙΚΑ. Αφου ειμαι ασφαλισμενος σε αλλο ταμειο θα μπορω να δειχνω ημερομισθια χωρις να πληρωνω ΙΚΑ?

Το ρωταω γιατι οπως καταλαβαινετε εχω καποιον που θα μπορει να με δηλωνει βοηθο και θελω να δω αν θα χρειαζετε να πληρωνει κατι στο ΙΚΑ.

 

Ερωτηση δευτερη......

 

Κοιταξα στις τροποποιησεις των διαταξεων οτι αν εχεις πτυχιο κατωτερης σχολης μηχανολογου ή ηλεκτρολογου η προυπηρεσια των 600 ημερομισθιων πεφτει στο 1/3.

Μηπως ξερετε αν εκτος απο τα τεχνικα λυκεια μπορεις με πτυχιο καποιου ΙΕΚ να μπεις σε αυτη τη ρυθμιση?

 

Ευχαριστω και καθε βοηθεια δεχτει.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

αυτό που ξέρω αν και δεν ξέρω αν σε βοηθάει, είναι πως αν υπηρέτησες στο μηχανικό με ειδικότητα χειριστή, οι ώρες τότε μετράνε στην προϋπηρεσία

Link to comment
Share on other sites

Είχα διαβάσει ότι οι διπλωματούχοι ηλεκτρολόγοι και μηχανολόγοι (ΠΕ) έχουν δικαίωμα χειρισμού όλων των μηχανημάτων έργων και όλων των γερανών. Οι πτυχιούχοι ηλεκτρολόγοι και μηχανολόγοι (ΤΕ) έχουν δικαίωμα χειρισμού όλων των μηχανημάτων έργων και για γερανούς μέχρι 800 Ηp για τα πρώτα 3 χρόνια από τη λήψη του πτυχίου και μέχρι 2000 Ηp μετά τη συμπλήρωση 3 χρόνων από τη λήψη του πτυχίου.

 

Δεν ξέρω αν έχοντας αυτές τις προϋποθέσεις χρειάζεται να κάνει αίτηση για τη λήψη άδειας χειριστή μηχανημάτων έργων και γερανών (και αν ενδεχομένως απαιτούνται και ιατρικές εξετάσεις π.χ. οφθαλμίατρος) ή αν το δίπλωμα/πτυχίο "επέχει" και άδειας χειριστή ΜΕ και γερανών (δηλ. δεν απαιτείται κάποια επιπλέον διαδικασία με αιτήσεις σε άλλες υπηρεσίες κλπ)

 

Φαντάζομαι ότι για να οδηγήσεις (όχι να χειριστείς) μηχάνημα έργων (δηλ. με πινακίδα που γράφει "ΜΕ αριθμός" και όχι π.χ. ΥΥΥ-1111) απαιτείται το αντίστοιχο δίπλωμα οδήγησης (Β ή Γ κατηγορίας λογικά και αναλόγως του βάρους)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Είχα ρωτήσει περσι συνάδελφο μηχανολόγο που δουλεύει στη Διευθυνση τεχνικών υπηρεσιών της Νομαρχίας και λόγω έλλειψης μηχανολόγων παει καποιες ώρες και στη διευθυνση μεταφορών (επαρχεία).

Μου είχε πει πως αν έχεις ιδιόκτητο μηχάνημα έργου σε δύο χρόνια παίρνεις άδεια χειριστή. Αν θες ρώτα και στη διευθυνση μεταφορών του νομού σου

Link to comment
Share on other sites

Αν οποιοσδήποτε έχει στην κατοχή του για δύο έτη μ.ε. μπορεί να συμμετέχει στης εξετάσεις των αρμοδίων υπηρεσιών για να απόκτηση ……..πτυχίο χειριστού ( χειρίστου) μηχανήματος έργων.

Link to comment
Share on other sites

Ωραια.... πες οτι εχω στην κατοχη μου μηχανημα..... δηλαδη αν το εχω και καθεται στον κηπο μου και δεν εχω κανενα εργο με αυτο μπορω να δωσω εξετασεις απλα μετα απο 2 χρονια.

Μου φαινεται περιεργο τη μια να ζηταει 600 ημερομισθια ως βοηθος και την αλλη να μη ζηταει καμια εμπειρια.

Τι λετε κι εσεις....?

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχεις άδικο, άλλα το έχω διασταυρώσει και με άλλους δύο χειριστές στη περιοχη μου (βασικά από αυτούς το εμαθα και ρώτησα και τον υπάλληλο της υπηρεσίας).

Φαντάζομαι πως θα πρέπει για τα δύο χρόνια να δηλώσεις χειριστή για το μηχανημα και εσύ να είσαι βοηθός οπότε έτσι αποκτας προϋπηρεσία, αλλα δε το έψαξα περισσότερο γιατί στη περιοχή μου αρχισαν να δίνουν πολύ μεγάλες εκπτώσεις σε δημοπρασίες και θεώρησα πως δεν υπάρχει οικονομικό ενδιαφέρον. Καλύτερα ρώτα στην οικεία διυθυνση μεταφορών.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.