Sfigas Δημοσιεύτηκε February 1, 2026 at 01:20 μμ Δημοσιεύτηκε February 1, 2026 at 01:20 μμ (edited) Καλησπέρα σας, ήθελα κια εγώ με την σειρά μου να λυσω κάποιες ερωτήσεις που εχω. Έχω ένα δώμα μονοκατοικίας 110τμ και θελω να βάλω μια πέργκολα οανω της με κλίση από τα 3 μέτρα μέχρι τα 2 μετρα ώστε αργότερα να μπουν φωτοβωλταικα πανελ οανω (με άλλη άδεια φυσικά), Ο μηχανικος μου έχει βγάλει άδεια για περκολα 60τμ αλλά επειδή έκανε λάθος και είναι εντός του Δ με το γείτονα, ουσιαστικά θα την απόμακρινω απο τον δίπλα για να βγω εκτός Δ και θα γίνει 40τμ τελικά, μια σημαντική απορία είναι αν χρειάζεται νέα άδεια μικρής κλίμακας; γίνεται τροποποίηση της ίδιας; η την αφήνουμε ως έχει με τα 60τμ διότι θα είναι μικρότερη ή κατασκευή ουσιαστικά. Να του πω να αλλάξει μόνο τοπογραφικό κια να μου φτιάξει ένα ΤΕΜΕ ότι δεν επηρεάζει το ιδεατό στερεό και δεν επηρεάζει τη στατική επάρκεια του δώματος και είμαστε οκ η τροποποίηση η αλλαγή όλης της άδειας; Επίσης εινια και αλλες εργασιες μέσα στην αδεια, τι γινετια με αυτές; Την κατασκευή την έχω ξεκινήσει εδώ και μερικές ημερες οπότε μπορώ να την παραμετροποίησω εύκολα Ακομα του έχω δώσει φωτογραφίες από πριν ξεκινησω, αυτές τις ανεβάζει κάπου ή απλά τις κρατάει στο αρχείο του για να αποδείξει ότι η άδεια βγήκε πριν την κατασκευή της περκολας η άμα τις χάσει τι γινετια μετα; Έχει κάνει κάποια λαθάκια ο μηχανικός γενικά και θα τον αλλάξω μόλις τελειώσει η διαδικασία γιαυτό και ρώταω εδώ μην βρεθώ προ εκπλήξεως. Ποια η γνώμη σας; Edited February 2, 2026 at 11:15 πμ by Pavlos33
tetris Δημοσιεύτηκε February 1, 2026 at 04:30 μμ Δημοσιεύτηκε February 1, 2026 at 04:30 μμ Βασική αρχή του φόρουμ είναι να μην εμπλεκόμαστε σε εν εξελίξει δουλειές συναδέλφων.Αν δεν έχεις εμπιστοσύνη στο μηχανικό σου, βρες άλλον. 1
Sfigas Δημοσιεύτηκε February 2, 2026 at 06:25 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε February 2, 2026 at 06:25 πμ (edited) Μου έχει βγάλει ήδη την άδεια μικρής κλίμακας οπότε δεν μπορώ να τον αλλάξω αυτή την στιγμή αλλά μετά που θα κλείσει αυτή η άδεια. Έχω διαβάσει αρκετές πληροφορίες στο ίντερνετ για να του κάνω κάποιες υποδείξεις να τις διορθωσει αλλα επειδή για το Δ δεν μου είπαν 3 μηχανικοί και τώρα έχω θέμα γιατί θα μου μείνουν αρκετά σιδερα, ζητάω πληροφορίες κια από εδώ για να σιγουρεψω κάποια πράγματα και να μην φαω + πρόστιμο αργότερα γιατί έχω και περίεργο γείτονα και η καταγγελία παραμονεύει στην γωνία. Πληροφορίες στοχευμενες διόρθωσης του τωρινού + μσλλοντικων προβλημάτων που μπορούν να προκύψουν απλά ζητάω. Edited February 2, 2026 at 06:32 πμ by Sfigas
Didonis Δημοσιεύτηκε February 2, 2026 at 09:55 πμ Δημοσιεύτηκε February 2, 2026 at 09:55 πμ On 1/2/2026 at 3:20 ΜΜ, Sfigas said: .... Την κατασκευή την έχω ξεκινήσει εδώ και μερικές ημερες οπότε μπορώ να την παραμετροποίησω εύκολα ... . On 2/2/2026 at 8:25 ΠΜ, Sfigas said: ... και τώρα έχω θέμα γιατί θα μου μείνουν αρκετά σιδερα, ζητάω πληροφορίες.... Είσαι σίγουρος ότι βάζεις πέργολα και όχι στέγαστρο?? Το λέω διότι συνήθως οι πέργολες με σύστημα να κατεβάζει και ανεβάζει το πανί τους δεν αλλάζουν εύκολα διαστάσεις διότι έχουν εσωτερικούς μηχανισμούς με ειδικούς ιμάντες και για να αλλάξουν διαστάσεις αλλάζουν πολλά από τα εξαρτήματα τους.....
mikegad Δημοσιεύτηκε February 2, 2026 at 10:27 πμ Δημοσιεύτηκε February 2, 2026 at 10:27 πμ On 2/2/2026 at 8:25 ΠΜ, Sfigas said: για το Δ δεν μου είπαν 3 μηχανικοί και τώρα έχω θέμα Επειδή δεν το κατάλαβα αυτό, 3 μηχανικοί σου λένε πως δεν υπάρχει θέμα με το Δ και εσύ ισχυρίζεσαι πως υπάρχει;
Sfigas Δημοσιεύτηκε February 2, 2026 at 10:50 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε February 2, 2026 at 10:50 πμ (edited) Σιδηροκατασκευη με ηλεκτροκολληση. Με κλίση από 3 μέτρα, 2.5, 2 μετρα (9 κολώνες, 3 σε κάθε υψοε) για να μπουν αργότερα φωτοβωλταικα με αλλη αδεια. Θα μπουν λωρίδες με πανιά που θα πηγαίνουν πάνω και κάτω από τα σιδερα ώστε να επιτρέπει στο νερό να περάσει από μέσα της. ΟΚ είναι αυτό έτσι; On 2/2/2026 at 12:27 ΜΜ, mikegad said: Επειδή δεν το κατάλαβα αυτό, 3 μηχανικοί σου λένε πως δεν υπάρχει θέμα με το Δ και εσύ ισχυρίζεσαι πως υπάρχει; 3 μηχανικοί που τους έφερα και τους έδειξα το σχέδιο, δεν μου είπαν καν για Δ 😅. Η περκολα στο σχέδιο είναι στο μισό μέτρο από τον δίπλα. Εγώ είχα ρωτήσει αν υπάρχει θέμα με τη περκολα για να αποφύγω τυχόν εκπλήξεις αργότερα. Είχαν έρθει στην κατοικία μάλιστα και τους εδειξα και από κοντά. Δ= ελάχιστη απόσταση 3.6 μετρα σωστα; Edited February 2, 2026 at 10:54 πμ by Sfigas
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα