Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλιακός θερμοσίφωνας σε δώμα


Liselef

Recommended Posts

Έχω μία περίπτωση ανακαίνισης σε μία πολυκατοικία παλιά, όπου θέλουμε να εγκαταστήσουμε ηλιακό θερμοσίφωνα στο δώμα του κτιρίου. Όμως ο κανονισμός της πολυκατοικίας, που είναι παμπάλαιος, αναφέρει πως απαγορεύεται η τοποθέτηση των ηλιακών στο δώμα, αλλά μόνο στην απόληξη του κλιμακοστασίου (!) κάτι που σήμερα είναι ενάντια στο ΓΟΚ. Εκτός των άλλων, στην απόληξη χωράνε μόνο 3 ηλιακοί και τα διαμερίσματα είναι 12-13. Οι ένοικοι είναι όλοι ηλικιωμένοι και δεν δέχονται αλλαγή του κανονισμού και είναι και πολλοί. Σε αυτή τη φάση επιμένουν να χρησιμοποιήσουμε την μία κενή θέση στην απόληξη κάτι που αρνούμαι να κάνω και για στατικούς λόγους. Η πολυκατοικία είναι παλιά, υπάρχουν ήδη 2 ηλιακοί επάνω, αλλά επίσης δεν είναι και το σωστό. Έχω καταλήξει να προτείνω ταχυθερμοσίφωνα, αντί να μπλέξω με τα υπόλοιπα, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι εξίσου πρακτικός.

 

Καμία γνώμη?

Link to comment
Share on other sites

Ταχυθερμοσίφωνας είναι καλή λύση φτάνει να είναι "χειμερινής χρήσης". Ψάξε για ισχύ και παροχή νερού που δίνει το μοντέλο. Υπόψιν θέλει ιδιαίτερη γραμμή, γραμμή για ηλ. θερμοσίφωνα ουσιαστικά, μέσα στο μπάνιο. Με ευλάβεια το HD384...

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με το θέμα του κανονισμού? Εφόσον έρχεται αντίθετος με τον ΓΟΚ τι κάνεις σε τέτοια περίπτωση?

 

Σε ευχαριστώ Σταύρο. Δεν χρειάζεται τριφασική παροχή? Θέλω να εξυπηρετεί 1 master λουτρό, 2 wc και κουζίνα. Επίσης, τίθεται θέμα πίεσης νερού ή όχι?

 

(Συγγνώμη εκ των προτέρων αν τελικά εξελίσσεται σε λάθος ενότητα η συζήτηση)

Link to comment
Share on other sites

Αν ο προβληματισμός είναι για το βάρος που έχει το θερμοδοχείο τότε τοποθέτησε μόνο τους συλλέκτες στο δώμα, αφού άλλωστε έχεις εξασφαλίσει και την θέση, και το θερμοδοχείο στο πατάρι του διαμερίσματος στην θέση του παλαιού ηλεκτρικού.

Link to comment
Share on other sites

Χμμ οι ταχυθερμοσίφωνες που ξέρω είναι ανα χρήση ζεστού. Δηλαδή άλλοι μπαίνουν στις κουζίνες και άλλοι στα μπάνια (οι οποίοι έχουν και το αντίστοιχο τηλέφωνο για το ντούς). Τώρα αν βγήκαν και για κεντρική παροχή ζ.ν.χ δεν γνωρίζω.

 

Αν μιλάς για αυτούς που λέω θέλουν μονοφασική παροχή. Το αν αντέχουν στην πίεση εξαρταται το μοντέλο. Στην πολυκατοικία έχουν πρόβλημα πίεσης;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.