Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντιθορυβικά πετάσματα


sider

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους!

Διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον το forum, και παρακαλώ για τη γνώμη σας σε περίπτωση που γνωρίζετε οτιδήποτε για τα αντιθορυβικά πετάσματα.

Συγκεκριμένα, με ενδιαφέρει η δυνατότητα τοποθέτησής τους σε μπαλκόνι διαμερίσματος που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από κεντρικό κόμβο και αν τελικά έχουν αποτελεσματικότητα -και σε ποιο βαθμό.

Η τοποθέτηση τριπλών ηχομονωτικών τζαμιών στα κουφώματα θα επέφερε, επίσης, καμία σοβαρή μείωση θορύβου?

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να είμαι ειδικός στην αντιμετώπιση θορύβου, και υποθέτοντας ότι με τον όρο "αντιθορυβικά πετάσματα" εννοείς κάποια πετάσματα που συνήθως τοποθετούνται στις πλευρές ενός οδικού άξονα, θα σου έλεγα ότι αυτά τα πετάσματα δεν θα ελαττώσουν καθόλου τον θόρυβο. Αντίθετα η αντικατάσταση των κουφωμάτων (εφόσον έχεις παλιά, ξύλινα ή αλουμινίου) με νέα κουφώματα θα ελαττώσει σημαντικά το θόρυβο.

Link to comment
Share on other sites

Και ομως αυτα τα πετασματα ειναι ευεργετικα για τη μειωση του θορυβου..Αλλα για το καλυτερο αποτελεσμα θα ελεγα να τοποθετηθουν στις πλευρες του κομβου (δεν ξερω αν κατι τετοιο ειναι εφικτο) και οχι στο μπαλλκονι...Επεισης και απο αρχιτεκτονικης αποψεις η τοποθετηση στο μπαλκονι δεν ειναι οτι καλυτερο...

Link to comment
Share on other sites

Συγκεκριμένα, με ενδιαφέρει η δυνατότητα τοποθέτησής τους σε μπαλκόνι διαμερίσματος που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από κεντρικό κόμβο

τι εννοεις τοποθέτηση? μπροστά στο μπαλκονι? έτσι κάνεις θερμοκήπιο

 

πλευρικά του δρόμου αποδεδειγμένα κάνουν δουλειά αλλά ειναι πανάκριβα

Link to comment
Share on other sites

Ειναι πανακριβα πραγματικα. Αλλα υπαρχουν κ διαφορες ποιοτητες κ υλικα....Γυαλι, ξυλο, αλουμινιο, σκυροδεμα, πολυμερη....Εχω υποψη μου καποιες εταιριες που τοποθετουν ηχοπετασματα θα ανεβασω το απογευμα τηλεφωνα κτλ..

Link to comment
Share on other sites

στο μπαλκόνι πετάσματα?

 

πρώτον, θέλει άδεια. δεύτερον, θέλει συναίνεση των συνιδιοκτητών, μπορεί να θέλει και ΕΠΑΕ (που θα σας κόψουν μάλλον). τρίτον, το αισθητικό αποτέλεσμα θα είναι...επίφοβο.

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς, σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Η αλήθεια είναι ότι εννοώ ακριβώς αυτά που χρησιμοποιούνται στις πλευρές μεγάλων δρόμων (βλ. Αττική Οδός) και το αν υπάρχει δυνατότητα να τοποθετηθούν σε μικρή κλίμακα (τα ίδια ή ανάλογου τύπου), όπως στο πίσω μπαλκόνι διαμερίσματος (έστω στην μία-παράλληλη με τον δρόμο-πλευρά του -ακριβώς για να μην γίνει εντελώς "θερμοκήπιο"). Ξέρω ότι αλλοιώνει την εξωτερική όψη και είναι παράνομα, αλλά σε αυτή τη φάση ερευνώ αν έχουν αποτελεσματικότητα. Σημειωτέον ότι ο θόρυβος είναι εξαιρετικά έντονος και διαρκής -μιλάμε για έναν από τους απαίσιους κόμβους-χταπόδια στην Αθήνα...

Τα υπάρχοντα κουφώματα, CostasV, είναι καινούρια 5 ετίας αλουμινού και με διπλά τζάμια, οπότε φανατάζομαι η αλλαγή τους σε τριπλά ή τετραπλά δεν θα έχει σοβαρή διαφορά.

 

terry, θα ήταν πολύ χρήσιμη οποιαδήποτε πληροφορία-ευχαριστώ.

howard_roark , τι εννοείς ΕΠΑΕ? το αισθητικό με απασχολεί επίσης πολύ, και μάλιστα γιατί η οικοδομή είναι ομολογουμένως πολύ ωραία, αλλά το πρόβλημα του θορύβου είναι πολύ μεγάλο, άλλωστε μιλάμε για ένα μόνο μπαλκόνι...

Link to comment
Share on other sites

...

Τα υπάρχοντα κουφώματα, CostasV, είναι καινούρια 5 ετίας αλουμινού και με διπλά τζάμια, οπότε φανατάζομαι η αλλαγή τους σε τριπλά ή τετραπλά δεν θα έχει σοβαρή διαφορά.

 

Ναι, η διαφορά (αν θα υπάρχει) θα είναι ελάχιστη.

Αλλά με αυτά τα καινούργια κουφώματα, έχεις αισθητή ενόχληση από τον θόρυβο της κίνησης; Αν έχεις συρόμενα κουφώματα, τότε η αντικατάστασή τους με ανοιγόμενα, εκτιμώ ότι θα βελτιώσει την κατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν ηχομονωτικές "κουρτίνες" που είναι σαν τα ρολλερ παραθύρου, αλλά κάποτε είχα ακούσει και για ηχομονωτικές ταινίες για παράθυρα.

 

Δεν γνωρίζω αν κάνουν δουλειά... αλλά υπάρχουν εταιρίες που ασχολούνται με την ηχομόνωση (κάνε μια έρευνα στο google) και σίγουρα θα μπορούν να σου κάνουν προτάσεις για ηχοαπορροφητικά υλικά που ίσως να μην σου δημιουργούν τα προβλήματα που ανέφεραν οι συνάδελφοι παραπάνω...

Link to comment
Share on other sites

εννοώ φίλε μου οτι για να πάρεις αυτή την άδεια, πρέπει να περάσεις από αρχιτεκτονική επιτροπή. Και όσο το σκέφτομαι, ούτε εκεί δεν θα φτάσεις εύκολα γιατί όποιος ελεγκτής ακούσει για τζάμια στο μπαλκόνι, φαντάζεται άλλα σενάρια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.