mkalliou Δημοσιεύτηκε September 11, 2009 at 08:21 πμ Δημοσιεύτηκε September 11, 2009 at 08:21 πμ Τα ξέρω αυτά περί Μεξικού. Εκεί όμως ο σειμός ήταν ενδιαμέσου βάθους, είχε άλλο συχνοτικό περιεχόμενο, η Πόλη του Μεξικού είναι χτισμένη εξολοκλήρου πάνω σε αλλεπάλληλα στρώματα επιχώσεων (ήταν λίμνες και βάλτοι ο τόπος παλιά), είναι μια λεκάνη μπαζωμένη όπου ανακλώνονται και ενισχύονται από παντού. Εδώ ο σεισμός είνα επιφανειακότατος, 4R μεν χωρίς να γνωρίζουμε εδάφη κλπ, αλλά ξαναρωτάω σε τι απόσταση; Όπως και να'χει το καλύτερο είναι να δει ο συνάδελφος τι έχει γίνει μόλις ξεκαλουπώσει. Τώρα το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να καταπολεμήσει το άγχος του...
[email protected] Δημοσιεύτηκε September 11, 2009 at 08:30 πμ Δημοσιεύτηκε September 11, 2009 at 08:30 πμ Εγώ δε μίλησα για επιταχυνσιογραφήματα και προσομοιώσεις! Άλλο είναι όμως να είναι στα 15km και άλλο στα 70km. Το ίδιο είναι; Μπορεί κ ναι,μπορεί κ όχι,η ένταση του σεισμού ® δεν είναι μέγεθος που βοηθάει την κρίση μας.Η επιτάχυνση κ η ιδιοσυχνότητα είναι. Μην πάμε και πολύ μακρυά (Μεξικό αργίλους μπλά μπλά). Η "αίσθηση" μου οτι για 4R δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Ωραία,κ εγώ δεν θα ανησυχούσα,μόνο για ρωγμές.Για τη διατήρηση της καθετότητας όμως θα έτρεμα.Σε παρόμοια περίπτωση πριν 6 χρόνια,ξαναζυγίσαμε υποστηλώματα.Ένα είχε ''φύγει'' 5 cm στα 2,5 μέτρα,οπότε το ξηλώσαμε.Μετά το ζύγισμα,ξαναδείτε την επίλυση κ υπολογίστε με την αξονική που ''κατεβάζει'' το υποστήλωμα ΤΙ ΡΟΠΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ,κ μάλιστα από ΣΤΑΤΙΚΗ ΠΛΕΟΝ ΦΟΡΤΙΣΗ,καθώς δεν υπάρχει τρόπος να ''ξανακουνηθεί'' το υποστήλωμα στη θέση του κ θα ''χάνει'' εις τον αιώνα των αιώνων,πράγμα που σημαίνει ότι εκτός από αξονική,κατεβάζει κ ΡΟΠΗ.Είστε σίγουροι ότι το έλαβε ο μελετητής στο σχεδιασμό?........ Η καθετότητα στον ξυλότυπο ορίζεται μόνο από λατάκια δεμένα με ένα καρφάκι σε κάθε υποστήλωμα..........Κ ουσιαστικά,το 95% της καλής σκυροδέτησης είναι σωστά υποστηλώματα κ συμπύκνωση στους κόμβους....
mkalliou Δημοσιεύτηκε September 11, 2009 at 08:49 πμ Δημοσιεύτηκε September 11, 2009 at 08:49 πμ Μπορεί κ ναι,μπορεί κ όχι,η ένταση του σεισμού ® δεν είναι μέγεθος που βοηθάει την κρίση μας.Η επιτάχυνση κ η ιδιοσυχνότητα είναι. Το ξέρω, γι αυτό ρωτάω για την απόσταση, επειδή επιτάχυνση και συχνότητα εξαρτόνται και από αυτήν. Σε σεισμούς εγγύς πεδίου είναι διαφορετικά τα πράγματα. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, η επιτάχυνση μειώνεται σε σχέση με την απόσταση (υπάρχει πάντα ο άγνωστος των εδαφικών συνθηκών (γεωλογία, σχηματισμοί κλπ) ο οποίος μπορεί να ενισχύσει και να αυξήσει την επιτάχυνση. Η μείωση όμως λόγω της απόστασης είναι σημαντική. ...Για τη διατήρηση της καθετότητας όμως θα έτρεμα... Σωστό!
rigid_joint Δημοσιεύτηκε September 11, 2009 at 08:54 πμ Δημοσιεύτηκε September 11, 2009 at 08:54 πμ αυτο που πρέπει να προβληματίσει προσθετα ειναι τα ξεκαλουπώματα στις κολώνες που γινονται στην καλυτερη στις 2μερες από τη σκυροδέτηση
[email protected] Δημοσιεύτηκε September 11, 2009 at 09:03 πμ Δημοσιεύτηκε September 11, 2009 at 09:03 πμ Το ξέρω, γι αυτό ρωτάω για την απόσταση, επειδή επιτάχυνση και συχνότητα εξαρτόνται και από αυτήν. Στο ΤΕΕ για την άδεια άσκησης επαγγέλματος,με είχαν 20 λεπτά κ μου άλλαζαν τα φώτα σε ερωτήσεις σχετικά με το σεισμό της Αθήνας κ πλαστικές αρθρώσεις κ κουραφέξαλα.Κ ακούστε ερώτηση που μου έκαναν:''κύριε υποψήφιε συνάδελφε,γιατί ήταν τόσο καταστροφικός ο σεισμός της Αθήνας,ενώ η έντασή του ήταν μόνο 5,9 ρίχτερ?'' Φυσικά,ήταν ερώτηση-παγίδα....... mkalliou σου εγγυώμαι,ότι σεισμός έντασης 12 ρίχτερ με επιτάχυνση εδάφους 0,5 g τα αφήνει όλα ΟΡΘΙΑ!
rigid_joint Δημοσιεύτηκε September 11, 2009 at 09:10 πμ Δημοσιεύτηκε September 11, 2009 at 09:10 πμ mkalliou σου εγγυώμαι,ότι σεισμός έντασης 12 ρίχτερ με επιτάχυνση εδάφους 0,5 g τα αφήνει όλα ΟΡΘΙΑ! Φυσικά με μία διορθωσούλα Το max στην κλίμακα είναι 9
jackson Δημοσιεύτηκε September 11, 2009 at 09:15 πμ Δημοσιεύτηκε September 11, 2009 at 09:15 πμ σεισμός έντασης 12 ρίχτερ με επιτάχυνση εδάφους 0,5 g τα αφήνει όλα ΟΡΘΙΑ! Από που βγαίνει αυτό? Αφού το 0,5g είναι μεγαλύτερο από όλες τις επιταγχύνσεις σχεδιασμού των κατασκευών μας.
tectonator Δημοσιεύτηκε September 11, 2009 at 09:19 πμ Δημοσιεύτηκε September 11, 2009 at 09:19 πμ Το max στην κλίμακα ειναι 9, δεν υπάρχει πετρωμα στο πλανήτη γη που μπορεί να αντέξει περισσότερη χωρις να σπάσει. Και μια διορθωσούλα πάνω στην διορθωσούλα του φίλου rigid_joint για εγκυκλοπαιδικούς και μόνο λόγους... Η κλίμακα ριχτερ θεωρητικά δεν έχει max. Επίσης, αν θυμάμαι καλά ο μεγαλύτερος καταγεγραμμένος σεισμός ήταν στην Χιλή 9.5R, γύρω στο 1960.
rigid_joint Δημοσιεύτηκε September 11, 2009 at 09:19 πμ Δημοσιεύτηκε September 11, 2009 at 09:19 πμ για τη χιλη έχεις δικιο http://en.wikipedia.org/wiki/Richter_magnitude_scale
rigid_joint Δημοσιεύτηκε September 11, 2009 at 10:02 πμ Δημοσιεύτηκε September 11, 2009 at 10:02 πμ αν κάποιος έχει ή έχει πρόσβαση σε αυτές τις δημοσιεύσεις θα τον άκουγα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον: Karayannis C.G., Chalioris C.E. 2000. Capacity of RC joints subjected to early-age cyclic loading. Journal of Earthquake Engineering. Vol.4, No. 4: 479-509. Καραγιάννης Χρ. 2001. Πειραµατική διερεύνηση της επιρροής φορτίσεων κατά τη πρώιµη ηλικία στη σεισµική ικανότητα κόµβων Ο/Σ. ΚΤΙΡΙΟ. Επιστηµονική Έκδοση. Α: 31-40.
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Συνδεθείτε τώρα