Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια για εγκατάσταση γκαραζόπορτας


bstamati

Recommended Posts

Καλημέρα,

 

Είμαι ιδιοκτήτης μίας εκ των πέντε υπογείων θέσεων στάθμευσης ( ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες ) σε πολυκατοικία .Στην ράμπα ανόδου/καθόδου υπάρχει ανοιγόμενη ηλεκτροκίνητη γκαραζόπορτα . Απαιτείται άδεια για να τοποθετήσω δικιά μου χειροκίνητη γκαραζόπορτα στον ιδιωτικό μου χώρο ?

Link to comment
Share on other sites

Σπάνιο, γιατί να θέλεις κάτι τέτοιο? Για ασφάλεια ή για να βάλεις και τίποτε άλλο στο χώρο? (Μπορεί να έχεις smart οπότε ο μισός χώρος μένει άδειος) :)

 

Ρισκάροντας, σου λέω ότι ενώ μπορεί να μην αναφέρεται κάπου σαφώς, θεωρώ ότι δημιουργείς νέο χώρο στο υπόγειο (δωμάτιο) με αποτέλεσμα να απαιτείται άδεια με το γράμμα του νόμου... Πρακτικά όμως δεν νομίζω ότι βγαίνει τέτοια άδεια... Ετσι κι αλλιώς, είναι ιδιοκτησία σου, ως υπόγεια θέση...

Link to comment
Share on other sites

Ιδιαίτερα χρήσιμη η παρατήρηση της πιθανής αλλαγής χρήσης. Αλλά με "κινητό τοιχο" τεκμηριωνεται η αλλαγη χρήσης ?

Ο σκοπός είναι να προστατευθεί το αυτοκίνητο απο κίνδυνο κλοπής ή/και κακόβουλης ενέργειας, διότι έχουμε συνεχείς παραβιάσεις του υπόγειου χώρου ( ξήλωμα της γκαραζόπορτας ) , με αδυναμία να συνενοηθούμε οι πέντε συνιδιοκτήτες για τις ενέργειες μας.

Link to comment
Share on other sites

Τοποθέτηση γκαραζόπορτας χωρίς καμία μα καμία άλλη εγκατάσταση? Έχεις αναμονές- παροχικά από τον πίνακά σου στο υπόγειο? Στα αρχιτεκτονικά του υπογείου τι φαίνεται? Άν έχει προβλεφθεί και απλά δεν τοποθετήθηκε από τον κατασκευαστή είναι οκ! Αν όχι, (με βάση το γράμμα του νόμου) θέλει και άδεια και συναίνεση γιατί η ενέργεια φαίνεται να επηρεάζει και κοινόχρηστους χώρο

Link to comment
Share on other sites

Η γκαραζόπορτα θα είναι χειροκίνητη όχι ηλεκτροκίνητη. Η συναίνεση των συνιδιοκτητών, τυπικά απαιτήται άλλα προκειμένου να προστατέψω τα περιουσιακά μου στοιχεία προτιμώ να κάνω υπέρβαση του κανονισμού της πολυκατοικίας ,δεδομένου βεβαίως οτι οι πολεοδομικές παρανομίες στο υπόγειο (γκαραζ και χώροι αποθηκών) είναι πολλαπλές (επιπλέων εκσκαφές για ανοιγμα αποθηκών και πώληση θεσεων σταθμευσης που δεν ιφίστανται στα σχέδια της Πολεοδομίας).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.