Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορά εντάσεων σε παράλληλους όμοιους αγωγούς της ίδιας φάσης


krek

Recommended Posts

Τα καλώδια είναι ΝΥΥ 185 μμ2, και έχουμε 4 ανά φάση, οπότε μιλάμε για "γαιδούρια" με τα οποία δεν μπορείς να παίξεις εύκολα. Για αυτό και με τις "μικρές" διαφορές που έχουμε τώρα, κάνουμε ότι δεν το μετρήσαμε ποτέ. Τα καλώδια είναι σίγουρα εντάξει, και η θέση στην μπάρα δεν επηρρεάζει, ασχοληθήκαμε 3 μέρες μόνο με αυτό κάνοντας δοκιμές. Τελικά είχαμε καταλήξει ότι είναι από τα μαγνητικά πεδία λόγω παράλληλης όδευσης, κάτι που απ'ότι μας ε'ιπε και ένας έμπειρος μάστορας, ενισχύεται από τη μεταλλική σχάρα, κάτι που είναι μάλλον βέβαιο, γιατί σε άλλη μηχανή παρόμοιο μεγέθους που τα καλώδιά της έρχονται από πλαστικές σωλήνες στο έδαφος δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα. Κανένας εργολάβος ή τεχνικός, ακόμα και άνθρωποι με πολλά χρόνια εμπειρία δεν ήξερε τι να μας απαντήσει, και έιμαι σίγουρος ότι αυτό έχει γίνει και αλλού, απλά όλοι μετρούν το συνολικό ρεύμα ανά φάση, κανένας όμως δεν πρέπει να έχει μετρήσει ένα ένα τα καλώδια. Και εμείς τυχαία το ανακαλύψαμε.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης μια άλλη καλή λύση θα μπορούσε να ήταν να απομακρίνεις τις φάσεις μεταξύ τους. Ακόμα και 30cm παραπάνω θα είχε διαφορά.

Φυσικά αν το ρεύμα που μετράς σε κάθε καλώδιο είναι κάτω από το ονομαστικό του τότε επιμένω ότι θα πρέπει να κάνεις την ''πάπια'' :lol:

Link to comment
Share on other sites

Krek, το θέμα που έχεις φέρει προς συζήτηση είναι πολύ ενδιαφέρον. Πιθανόν να είναι αυτό που λες (επίδραση αναπτυσσόμενων μαγνητικών πεδίων), όμως επειδή αφορά πολλούς συναδέλφους θα ήταν ενδιαφέρον αν κάποιος μπορούσε να το εξηγήσει λίγο πιο "μαθηματικά" . Επίσης, αν αυτό το φαινόμενο προκαλεί τέτοιες αποκλίσεις στη φόρτιση των αγωγών τίθενται πολλά ερωτήματα ως προς την ασφάλεια των καλωδίων και την υπερθέρμανσή τους. Έχω μια εγκατάσταση με παρόμοια τοπολογία. Θα πάω να μετρήσω από περιέργεια να δω τι γίνεται !!!! Πολύ ενδιαφέρον θέμα πάντως.

Link to comment
Share on other sites

Εδώ μερικά αποσπάσματα από το άρθρο που είχα αναφέρει (και που ο ZaXoYs βοήθησε να τα διαβάσω).

 

Tα βασικά δεδομένα παρουσιάζονται στην εικόνα problem.

Εξετάζει δύο διαμορφώσεις, την scheme 1 και την scheme2

H θεωρία φαίνεται στην coupled coil model

To συμπερασμα στην εικόνα balanced triangle

post-5538-131887227944_thumb.jpg

post-5538-131887227954_thumb.jpg

post-5538-131887227962_thumb.jpg

post-5538-131887227979_thumb.jpg

post-5538-131887227995_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.