Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπογραφή από πληρεξούσιο


Jimmy

Recommended Posts

Μία γενικής (διοικητικής) φύσεως ερώτηση:

 

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς τί γίνεται με τα έγγραφα-δηλώσεις κλπ. στην περίπτωση όπου ο Ιδιοκτήτης (ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό) έχει δώσει με πληρεξούσιο τη δυνατότητα σε συγγενικό του πρόσωπο να υπογράφει τα έγγραφα κλπ. της Οικοδομικής Άδειας.

 

1. Καταρχήν, σαν όνομα ιδιοκτήτη θα φαίνεται ο γνήσιος ιδιοκτήτης (όχι ο πληρεξούσιος), αφού στο δικό του όνομα θα εκδοθεί η Άδεια - ο πληρεξούσιος απλά υπογράφει για λογαριασμό του.

 

2. Εκεί, όμως, που υπογράφει ο πληρεξούσιος, χρειάζεται να αναγραφεί κάτι; Γιατί δεν είναι δυνατόν π.χ. σέ μία Υπεύθυνη Δήλωση να είναι συμπληρωμένα τα στοιχεία ενός ατόμου, και η υπογραφή να είναι άλλου. Δεν θα πρέπει π.χ. να αναγραφεί κάπου ότι η υπογραφή είναι του πληρεξούσιου, βάσει του τάδε Συμβολαιογραφικού Πληρεξούσιου;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρω.

Link to comment
Share on other sites

Πολλές φορές στην πράξη αυτά τα στοιχεία που αναφέρεις τα γράφει ο μηχανικός εκ μέρους του ιδιοκτήτη και δεν έχει ούτε πληρεξούσιο ούτε τίποτα. Ποιος θα ζητήσει το πληρεξούσιο?

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως αρκεί μια εξουσιοδότηση, που να λέει ότι σε εξουσιοδοτεί για ως εκπρόσωπό του για υπογραφή των σχετικών εγγράφων για την έκδοση οικοδομικής άδειας.

 

Στην περίπτωση που είναι εταιρεία, χρειάζεσαι και την σφραγίδα της εταιρείας. Μου χρειάστηκε προχτές στον δήμο όταν πήγα σαν εκπρόσωπος εταιρείας για να πάρω βεβαίωση για τα τετραγωνικά και ΤΑΠ.

 

update

Ξέχασα να αναφέρω και το προφανές: Αστυνομική Ταυτότητα

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί δίπλα στην υπογραφή του εξουσιοδοτημένου να αναγράφει ολογράφως το ονοματεπώνυμό του, τον αριθμό ταυτότητας του, και τον αριθμό του πληρεξουσίου συμβολαίου (αν υπάρχει).

Το πληρεξούσιο ή η εξουσιοδότηση ας υπάρχει και στο φάκελο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.