Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομησιμότητα σε 550τμ εκτός σχεδίου


Recommended Posts

Η αρτιότητα μπορεί να είναι και πάνω από 4 στρέμματα. Μπορεί και με 2 στρέμματα σε κάποιες περιπτώσεις. Είσαι σίγουρος ότι είναι εκτός σχεδίου? Αν είναι κοντά σε χωριό μπορεί να μην είναι. Ακόμα χειρότερα, μπορεί να είναι δασικό. Βάλε τοπογράφο να στο ξεκαθαρίσει.

Link to comment
Share on other sites

Όταν λες ότι δεν είναι δασικό σίγουρα εννοείς ότι έχεις βεβαίωση από τη δασική υπηρεσία γι' αυτό? Ακόμη και αμπέλι να είναι τ εδώ και 100 χρόνια χρειάζεσαι τη βεβαίωση για να πεις το "σίγουρα".

 

Η μικρότερη παρέκκλιση εκτός σχεδίου είναι 750τμ αλλά υπό προϋποθέσεις (προ του '62, πρόσωπο 10μ σε εθνική/επαρχιακή/δημοτική οδό, βάθος 15μ). Για μικρότερο εμβαδόν δεν γνωρίζω κάτι. Με το ζόρι αγροτική αποθήκη.

Link to comment
Share on other sites

Θέλει να πει πως για να πέσεις στις παρεκκλίσεις του ΠΔ του 85 που εξαρτώνται από την ημερομηνία η πολεοδομία είναι υποχρεωμένη να σου ζητήσει συμβόλαιο με το οποίο θα αποδεικνύεις ότι το οικόπεδο υπήρχε σε αυτή την μορφή την εν λόγω ημερομηνία.

Αφού είναι 550 τετραγωνικά και η πρώτη παρέκκλιση είναι στα 750 δεν γίνεται τίποτα, ακόμα και αν βρεις 200 τετραγωνικά να του προσαρτήσεις αυτά τα προσθέτεις σήμερα, οπότε πάλι δεν πέφτει στην παρέκκλιση και μένει μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο.

Η μόνη λύση είναι να ενώσεις κάμποσα και να πιάσεις την σημερινή αρτιότητα δηλαδή 4 στρ και πρόσωπο 25μ σε κοινόχρηστο δρόμο. Kάνοντας οριζόντιες ιδιοκτησίες (κάθετες εκτός σχεδίου δεν επιτρέπονται) θα δικαιούσαι 200*550/4000 τετραγωνικά.... Σε γενικές γραμμές είναι ψιλό-άχρηστο, βρες το οριόγραμμα του οικισμού να δεις αν παίζει κάτι από εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.