Μετάβαση στο περιεχόμενο

apstruct

Members
  • Περιεχόμενα

    197
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by apstruct

  1. Σήμερα επικοινώνησα με την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Δόμησης του ΥΠΕΚΑ σχετικά με το πότε αναμένεται να γίνουν εξετάσεις για Ελεγκτές Δόμησης. Η απάντηση είναι ότι αναμένεται κάποια πρόσκληση για τη διεύρυνση του υπάρχοντος μητρώου Επιθεωρητών (το οποίο έχει επί του παρόντος συρρικνωθεί λόγω της αποχώρησης από αυτό όσων μηχανικών έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια του νόμου). Η διεύρυνση, κατά δήλωση του υπαλλήλου, αναμένεται να γίνει χωρίς την διενέργεια εξετάσεων, αλλά με κάποια συγκεκριμένα κριτήρια. Οπότε αναμένουμε κάποια ανακοίνωση από το ΥΠΕΚΑ το επόμενο διάστημα.
  2. ilias απ' ότι κατάλαβα σου στέλνουν images του ξυλότυπου χωρίς τεύχη κλπ, και αν θες πλήρη μελέτη πληρώνεις και στη στέλνουν. Έχει και paypal!
  3. Συνάδελφοι δείτε το παρακάτω: Πως σας φάνηκε? Ακούω απόψεις...
  4. Θα επεκτείνεις τον τοίχο καθ' ύψος μέχρι να ξεπεράσει το ανώτατο ύψος της στέγης και μετά θα επιλέξεις από τις ιδιότητές του "Κοπή από στέγη". Το ίδιο μπορείς να το κάνεις και με δοκάρι.
  5. Η αγαπημένη μου έκφραση: Δεν κατάφερα να έρθω για το λόγο ότι είχα μια άλλη υποχρέωση. Απλά τα σπάει...
  6. Υπόγειος χώρος ο οποίος μισθώνεται ως γραφείο (~100τμ) χρειάζεται πιστοποιητικό?
  7. Γενικότερα για αγορά εξοπλισμού πρέπει να σκεφτόμαστε και την τεχνική υποστήριξη. Αν είναι ο Η/Υ να φτάσει στην άλλη άκρη της Ευρώπης για να επισκευαστεί σε τυχούσα βλάβη και μείνεις 1-2 μήνες χωρίς αυτόν πως θα δουλέψεις? Αυτό ισχύει για το service της HP για παράδειγμα, ενώ αντιθέτως της Dell έχει εγχώριο service πολύ καλό. Αν πάρεις ένα κινέζικης κατασκευής και πάθει κάτι που θα το στείλεις? Στο Χονγκ Κονγκ?
  8. Μια σχετική μελέτη βρήκα εδώ: http://www.biology.upatras.gr/cgeorgiou/ Δεν μπορώ να την κρίνω, αλλά είναι μια αρχή... Προς sovatzou: Δεν νομίζω ότι η μέθοδος έρευνας που αναφέρεις θα μπορούσε να κριθεί "επιστημονική". Προφανώς έχεις ειρωνική διάθεση, αλλά σκέψου το λίγο. Δεν είναι μικρό το θέμα που θίγει ο συνάδελφος... Υπήρξαν στο παρελθόν διάφορες καθιερωμένες πατέντες (πχ αμίαντος) οι οποίες μετά από δεκαετίες αποδείχθηκαν έπιβλαβείς για την υγεία. Δεν είναι κακό να ρωτάμε και να προφυλασσόμαστε από πιθανούς κινδύνους.
  9. Μια που ξανάνοιξε το θέμα του 2009, τι να επέλεξε άραγε ο manjazz??
  10. Έχουμε κάποιες ιδιαιτερότητες για χώρους που χρησιμοποιούνται ως ανεξάρτητες κατοικίες? πχ έχω περίπτωση υπογείου που έχει διαμορφωθεί ως ανεξάρτητο διαμέρισμα. Μετά την τακτοποίηση μπορεί να κάνει αίτηση για να πάρει κανονικά ρεύμα?
  11. Όπως τα λένε οι παραπάνω. Αναφέρεις τις πληροφορίες σου και τις πηγές αυτών. Βάλε και κανένα τηλέφωνο μεσίτη αν υπάρχει...
  12. Το 1 ανά 2 στρ. είναι που ζητάνε κατ' ελάχιστον στον έλεγχο των φορολογικών απ' όσο γνωρίζω. Φυσικά αν χρειάζεται περισσότερα, τα βάζεις.
  13. Με τους ιδιοκτήτες που βλέπουν το μηχανικό ως ένα ταχυδρόμο που πάει μερικά χαρτιά στην πολεοδομία και τους φέρνει πίσω μια άδεια. ΦΟΡΤΩΝΩ!!!
  14. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει η ακρίβεια του ενός (υπολογισμός θεμελίωσης) με το άλλο (αποτύπωση αγροτεμαχίου). ΟΚ, δεν θα κοστίσει την ασφάλεια μιας κατασκευής το να χάσεις 5 μέτρα στο αγροτεμάχιο, όμως κάποια στιγμή ίσως το βρεις μπροστά σου αυτό το τοπογραφικό και να εκτεθείς. Τότε τι θα λες, "ναι αλλά πήρα 400 ευρώ γι' αυτό?". Και για τους υπόλοιπους: σε οποιοδήποτε θέμα γίνεται μια αφελής "τοπογραφική" ερώτηση ανοίγουμε πάλι το θέμα "επαγγελματικά δικαιώματα". Δεν υπάρχει θέμα που τα συζητάμε ήδη? Γιατί γεμίζουμε όλα τα θέματα με τις ίδιες κουβέντες? Δώστε ένα λινκ στο κάτω κάτω κ τέλος.
  15. Γιατί είναι δύσκολο για τους μηχανολόγους? Εξ' άλλου δεν είναι αυτό που ρωτάει ο συνάδελφος. Ρωτάει αν μπορεί να υπογράψει την τεχνική έκθεση, όχι εάν θα τον δυσκολέψει η σύνταξή της. Πολλά έχουν δει τα μάτια μας, καλύτερα να ρωτήσεις την υπηρεσία (Πολεοδομία) στην οποία θα απευθυνθείς για την τακτοποίηση ώστε να σου απαντήσουν αν το δέχονται ή όχι.
  16. Αν έχεις υπόλοιπο δόμησης και τακτοποιήσεις ένα χώρο υπογείου, υπάρχει περίπτωση να μπλέξεις σε μελλοντική προσθήκη ? (έστω κατ' επέκταση) Αν είναι έτσι μάλλον συμφέρει μια αναθεώρηση (για προσθήκη υπογείου στο ΣΔ) παρά να μπλέξεις στο μέλλον. Σωστά?
  17. Αν αφήσεις Δ από το όριο, τότε ο υποχρεωτικός ακάλυπτος παραμένει "ακάλυπτος". Δεν αναφέρει κάτι επιπλέον ο ΓΟΚ για Δ από τη γραμμή του υποχρεωτικού ακαλύπτου, οπότε ερμηνεύω ότι το Δ παραμένει ως εξ' ορισμού, δηλαδή μετράται από το όριο.
  18. Μου φαίνεται περίεργο να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μια τέτοια αλλαγή. Ο μηχανικός σήμερα (με την ελάχιστη σε ισχύ) δεν μπορεί να φοροδιαφύγει ούτε 1 ευρώ. Με την κατάργηση θα παίζουν τετραψήφια ποσά αμοιβών με ΑΠΥ 100 και 200 ευρώ. 1) Χάνει το κράτος από την άμεση καταβολή της παρακράτησης. 2) Χάνει από την τρίμηνη απόδοση ΦΠΑ/ 3) Χάνει το ΤΕΕ 4) Χάνει το ΤΣΜΕΔΕ κοκ Ας περιμένουμε το Δεκέμβρη κ θα δούμε...
  19. Εάν υπάρχει οικοδομική άδεια για το εν λόγω κτίσμα δεν μπορούν να κάνουν τίποτε. Αν όμως είναι αυθαίρετο, αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να στείλουν την πολεοδομία και να το χαρακτηρίσουν αυθαίρετο. Αν αποδειχτεί ότι η κατασκευή είναι εντός κοινόχρηστου χώρου, τότε, αν και δεν μπορούν να σε υποχρεώσουν να το γκρεμίσεις, δεν θα μπορείς να πραγματοποιήσεις οποιαδήποτε πολεοδομική ενέργεια (έκδοση νέας οικοδομικής άδειας κλπ) στο οικόπεδό σου.
  20. Συγγνώμη για να καταλάβω, ο τοπογράφος είναι αποκλειστικός διαχειριστής των πληροφοριών δορυφορικού γεωεντοπισμού και κανείς άλλος δεν έχει δικαίωμα να τις χρησιμοποιήσει στο επάγγελμά του?
  21. Καταρχήν να πω ότι το σχόλιο του sdim για τον άλλο τοπογράφο που μετράει με το κινητό το πήρα σαν ειρωνικό και ομολογώ ότι χαμογέλασα. Μέχρι που διάβασα τα επόμενα σχόλια που αναλύουν σοβαρά ότι "ο τοπογράφος δεν χρησιμοποιεί κινητό". Έπειτα έκατσα λίγο να σκεφτώ την αντίδραση 2 σελίδων σε μια αφελή ερώτηση ενός συναδέλφου που προφανώς ουδεμία σχέση έχει με την τοπογραφία. ΟΚ, πολλοί ξεκίνησαν χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις. Γι' αυτό κ ο άνθρωπος δεν πήγε στο Γερμανό να ρωτήσει τι πρόγραμμα να κατεβάσει και πως να κάνει μετατροπή σε ΕΓΣΑ. Ρώτησε σε ένα forum μηχανικών. Η απάντηση κύριοι στο συνάδελφο είναι ότι ΜΠΟΡΕΙ να χρησιμοποιήσει το κινητό του για να πάρει χαρακτηρισμό από το δασαρχείο. Γιατί? Όχι γιατί το κινητό είναι το επαγγελματικό gps των 10-20.000, αλλά γιατί στις αυτοψίες τους οι δασολόγοι χρησιμοποιούν gps χειρός που έχει παραπλήσια ακρίβεια με το κινητό, οπότε τα 5-10 μέτρα δεν θα τους φανούν στην απόκλιση. Και από το google earth να μετατρέψει συντεταγμένες, ίσως και να τους κάνουν. Το άλλο σκέλος του ζητήματος όμως, είναι η αντιεπαγγελματικότητα που ενέχει η συγκεκριμένη τακτική. ΟΚ, έκανα τη δουλειά μου στο δασαρχείο σήμερα, αλλά η μπακαλότητά μου εκθέτει εμένα κ την επιστήμη μου. Γιατί δεν απαντάτε συμβουλευτικά σε ένα νέο μηχανικό στο χώρο? Να ξέρει πως να κινηθεί. Σαφώς και πρέπει να αποτραπεί από τη συγκεκριμένη τακτική, αλλά με έναν άλλο τρόπο, όχι με ειρωνεία. Προφανώς όπως απαντήσατε όλοι δεν θα ξανασχοληθεί με το να μπει εδώ μέσα να ρωτήσει. Ίσως ούτε και όταν μάθει πως να κάνει σωστά τη δουλειά του και πράγματι χρειαστεί την εμπειρία σας. Παρεμβαίνω γιατί επιδοτήθηκα για την αγορά ενός gps (L1). Όταν με το καλό το παραλάβω όμως με κάνετε να φοβάμαι να ρωτήσω μήπως η απειρία μου πυροδοτήσει ένα νέο κύμα ειρωνείας λόγω των περιορισμένων τοπογραφικών μου γνώσεων (σε σχέση με τις δικές σας).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.