Jump to content

apstruct

Members
 • Content Count

  197
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Ουδέτερη

1 Follower

About apstruct

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
 1. Σήμερα επικοινώνησα με την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Δόμησης του ΥΠΕΚΑ σχετικά με το πότε αναμένεται να γίνουν εξετάσεις για Ελεγκτές Δόμησης. Η απάντηση είναι ότι αναμένεται κάποια πρόσκληση για τη διεύρυνση του υπάρχοντος μητρώου Επιθεωρητών (το οποίο έχει επί του παρόντος συρρικνωθεί λόγω της αποχώρησης από αυτό όσων μηχανικών έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια του νόμου). Η διεύρυνση, κατά δήλωση του υπαλλήλου, αναμένεται να γίνει χωρίς την διενέργεια εξετάσεων, αλλά με κάποια συγκεκριμένα κριτήρια. Οπότε αναμένουμε κάποια ανακοίνωση από το ΥΠΕΚΑ το επόμενο διάστημα.
 2. ilias απ' ότι κατάλαβα σου στέλνουν images του ξυλότυπου χωρίς τεύχη κλπ, και αν θες πλήρη μελέτη πληρώνεις και στη στέλνουν. Έχει και paypal!
 3. Συνάδελφοι δείτε το παρακάτω: Πως σας φάνηκε? Ακούω απόψεις...
 4. Θα επεκτείνεις τον τοίχο καθ' ύψος μέχρι να ξεπεράσει το ανώτατο ύψος της στέγης και μετά θα επιλέξεις από τις ιδιότητές του "Κοπή από στέγη". Το ίδιο μπορείς να το κάνεις και με δοκάρι.
 5. Η αγαπημένη μου έκφραση: Δεν κατάφερα να έρθω για το λόγο ότι είχα μια άλλη υποχρέωση. Απλά τα σπάει...
 6. Υπόγειος χώρος ο οποίος μισθώνεται ως γραφείο (~100τμ) χρειάζεται πιστοποιητικό?
 7. Γενικότερα για αγορά εξοπλισμού πρέπει να σκεφτόμαστε και την τεχνική υποστήριξη. Αν είναι ο Η/Υ να φτάσει στην άλλη άκρη της Ευρώπης για να επισκευαστεί σε τυχούσα βλάβη και μείνεις 1-2 μήνες χωρίς αυτόν πως θα δουλέψεις? Αυτό ισχύει για το service της HP για παράδειγμα, ενώ αντιθέτως της Dell έχει εγχώριο service πολύ καλό. Αν πάρεις ένα κινέζικης κατασκευής και πάθει κάτι που θα το στείλεις? Στο Χονγκ Κονγκ?
 8. Μια σχετική μελέτη βρήκα εδώ: http://www.biology.upatras.gr/cgeorgiou/ Δεν μπορώ να την κρίνω, αλλά είναι μια αρχή... Προς sovatzou: Δεν νομίζω ότι η μέθοδος έρευνας που αναφέρεις θα μπορούσε να κριθεί "επιστημονική". Προφανώς έχεις ειρωνική διάθεση, αλλά σκέψου το λίγο. Δεν είναι μικρό το θέμα που θίγει ο συνάδελφος... Υπήρξαν στο παρελθόν διάφορες καθιερωμένες πατέντες (πχ αμίαντος) οι οποίες μετά από δεκαετίες αποδείχθηκαν έπιβλαβείς για την υγεία. Δεν είναι κακό να ρωτάμε και να προφυλασσόμαστε από πιθανούς κινδύνους.
 9. Μια που ξανάνοιξε το θέμα του 2009, τι να επέλεξε άραγε ο manjazz??
 10. Έχουμε κάποιες ιδιαιτερότητες για χώρους που χρησιμοποιούνται ως ανεξάρτητες κατοικίες? πχ έχω περίπτωση υπογείου που έχει διαμορφωθεί ως ανεξάρτητο διαμέρισμα. Μετά την τακτοποίηση μπορεί να κάνει αίτηση για να πάρει κανονικά ρεύμα?
 11. Το 1 ανά 2 στρ. είναι που ζητάνε κατ' ελάχιστον στον έλεγχο των φορολογικών απ' όσο γνωρίζω. Φυσικά αν χρειάζεται περισσότερα, τα βάζεις.
 12. Με τους ιδιοκτήτες που βλέπουν το μηχανικό ως ένα ταχυδρόμο που πάει μερικά χαρτιά στην πολεοδομία και τους φέρνει πίσω μια άδεια. ΦΟΡΤΩΝΩ!!!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.