Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη θερμομόνωσης με το FINE


fsifaki

Recommended Posts

Καλημέρα,

 

θα ήθελα να ρωτήσω αν όταν συμπληρώνεις στο FINE έναν προσανατολισμό ενός επιπέδου το οποίο δεν βρίσκεται ολόκληρο πάνω από το έδαφος, οι διαστάσεις θα δοθούν για το τμήμα εκείνο του επιπέδου που βρίσκεται πάνω από το έδαφος ή για ολόκληρο τον προσανατολισμό?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα!

Σε μελέτη θερμομόνωσης διόροφης οικοδομής με το civil, στα έντυπα δεν εμφανίζονται τα σκαριφήματα (τοιχοποιία-δοκος κ.τ.λ.).

Γνωρίζει κάποιος πώς μπορώ να τα εμφανίσω ή τι κάνω λάθος?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Καλημέρα,

 

όταν συμπληρώνεις στο FINE έναν προσανατολισμό ενός επιπέδου το οποίο δεν βρίσκεται ολόκληρο πάνω από το έδαφος, οι διαστάσεις θα δοθούν για το τμήμα εκείνο του επιπέδου που βρίσκεται πάνω από το έδαφος ή για ολόκληρο τον προσανατολισμό?

 

Από τη στιγμή που πρόκεται για γειτνίαση με εξωτερικό μη θερμαινόμενο χώρο, το λαμβάνεις υπ' όψιν, αν θέλεις να κάνεις σωστή θερμομόνωση. Η συνήθης θερμοκρασία εδάφους: 10-12 οC.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Το τμήμα που βρίσκεται πάνω από την στάθμη του εδάφους το υπολογίζεις κανονικά και το τμήμα κάτω από την στάθμη του εδάφους το υπολογίζεις με εξωτερική θερμοκρασία ίση με του εδάφους.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα είμαι εντελώς αρχάριος στο πρόγραμμα της 4M και τώρα προσπαθώ να μάθω πως δουλεύει. Κοίταζα διάφορες μελέτες στο adapt και αυτό που έχω σαν πρόβλημα είναι πως όταν κάνω προεπισκόπηση της εκτύπωσης μου κόβει το κείμενο δεξιά. Ανοίγω τα διάφορα παράθυρα χωριστά (π.χ. εξώφυλλο κλπ) και τον επεξεργαστή κειμένου στην συνέχεια αλλά δεν καταφέρνω να αλλάξω κάτι. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι κουτή η ερώτηση, αλλά είμαι εντελώς άσχετος με το πρόγραμμα και τώρα κάνω την πρώτη μου προσπάθεια. Μπορείτε να προτείεντε κάτι;

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!

 

 

ΥΓ. Δεν δημιούργησα καινούριο τόπικ για ένα τόσο απλό θέμα, λάβετε το ως μία ακόμη ερώτηση πάνω στη μελέτη θερμομόνωσης που εξετάζεται εδώ.

Αν και θεωρώ πως θα ήταν πολύ χρήσιμο ένα υπο-φόρουμ σχετικά με το πρόγραμμα της 4Μ (σε στυλ παρόμοιο με αυτό της Autocad π.χ. ερωτήσεις αρχαρίων, θέρμανση-κλιματισμός, ανελκυστήρες κ.λ.π) και γενικά κάποιων προγραμμάτων που χρησιμοποιούνται μαζικά, αλλά υποθέτω ότι δεν μου πέφτει λόγος. :D

Link to comment
Share on other sites

Μήπως χρησιμοποιείς παλιά έκδοση του προγράμματος;

 

Κάνε update στην τελευταία έκδοση και κοίτα αν υπάρχει ακόμα το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αν θέλω να ορίσω μία πόρτα ή ένα παράθυρο που δεν υπάρχει στη βιβλιοθήκη, πως το κάνω για να δημιουργήσω καινούρια;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.