Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομησιμότητα πλησίον αρχαιολογικού χώρου


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι. Αντιμετωπίζω την εξής περίπτωση: Πελάτης κατέχει γήπεδο το οποίο συνορεύει με αρχαιολογικό χώρο και τηρεί τα κριτήρια αρτιότητας (Πρόσωπο- Εμβαδό). Επίσης γνωρίζω οτι μετά την σύνταξη του Τ.Δ. πρέπει να απευθυνθώ στην αντίστοιχη εφορία αρχαιοτήτων για να μου βεβαιώσουν αν βρίσκεται μέσα σε περιοχή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, και αν μπορεί να οικοδομηθεί. Η απορία μου τώρα στην περίπτωση που βρίσκεται σε περιοχή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος τι αναφέρω στην δήλωση 651/77?

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

sokbel

αν και δεν είμαι της άποψης ότι η υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού ισχύει υπο προυποθέσεις πολλοί συνάδελφοι γράφουν ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο μετά την χορήγηση της βεβαίωσης απο την αρχαιλογική υπηρεσία

μπορείς βέβαια να καταθέσεις πρώτα το διάγραμμα στην αρχαιολογία χωρίς δήλωση μηχανικού και αφού εξασφαλίσεις την απαιτούμενη άδεια μετά συμπληρώνεις το διάγραμμα αναφέροντας σαφώς και την σχετική βεβαίωση-άδεια της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Link to comment
Share on other sites

Η αυτό που μπορείς να γράψεις τώρα είναι ότι για την οικοδομησιμότητα απαιτείται έλεγχος αρχαιολογίας.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, νομίζω ότι, σχεδόν, όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι έχουν καθορισμένα όρια με διοικητικές πράξεις που έχουν δημοσιευτεί σε ΦΕΚ. Επομένως, ο μηχανικός που συντάσσει ένα τδ μπορεί και πρέπει, για την προστασία των συμφερόντων του πελάτη του, να γνωρίζει αν το ακίνητο που αποτυπώνει περιλαμβάνεται ή όχι στα όρια του αρχαιολογικού χώρου. Η "βεβαίωση της αρχαιολογίας" αποτελεί το τυπικό (πρόσθετο) στοιχείο που απαιτεί η πολεοδομία για την έκδοση της άδειας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.