Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλογή τομέα πολιτικών μηχανικών


CK1

Recommended Posts

Είμαι στο 4 έτος, φοιτήτρια του Α.Π.Θ, κ σε λίγο θα κληθούμε να επιλέξουμε τομέα.Το δίλλημα μου ειναι ανάμεσα σε επιλογή συγκοινωνιακού ή κατασκευαστικού τομέα.Και αναρωτιέμαι:άραγε η επιλογή του τομέα παίζει κάποιο ουσιαστικό ρόλο,ως προς την εξειδίκευση που παίρνεις.στο να απασχοληθείς αργότερα σε συναφή ή διαφορετικό αντικείμενο?Είναι γνωστό ότι το πτυχίο που παίρνεις είναι ενιαίο και δε θα αναγράφεται ο τομέας.Παρ΄ όλα αυτά πόσο μπορεί να επηρεάζει?Γιατί αν πραγματικά επηρεάζει,θεωρητικά τουλάχιστον,στη χώρα μας αντικείμενα σχετικά με τον τον κατασκευαστικό τομέα δε σου δίνουν περισσότερες επαγγελματικές προοπτικές?Και επομένως,απο αυτή την μεριά υπερτερεί έναντι του συγκοινωνιακού??

Link to comment
Share on other sites

Αν μπήκες στην σχολή επειδή σου αρέσουν τα κτιριακά, θα πας στον ανάλογο τομέα. Επιπλέον πιστεύω ότι υπερτερεί έναντι του συγκοινωνιακού τομέα, ειδικά αν σκοπεύεις να δουλέψεις θεσσαλονίκη.

Link to comment
Share on other sites

Να πας εκεί που σου αρέσει και βρίσκεις ενδιαφέρον πιο πολύ. Και θα τελειώσεις πιο γρήγορα κ πιο ευχάριστα, κ "θα μάθεις πιο πολλά από τον άλλο τομέα".

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι μου αρέσουν εξίσου κ οι δύο και ως προς αυτό το θέμα δε μπορω να καταλήξω.Οπότε προσπαθώ πέρα από αυτό και αντικειμενικά τα βρω τα υπέρ κ τα κατά του καθενός...

Link to comment
Share on other sites

Να σε ρωτήσω γιατί μάλλον κατάλαβα κάτι λάθος...ο "κατασκευαστικός" τομέας με τι ακριβώς ασχολείτε? Δηλαδή με τι μαθήματα καταπιάνεται? Γιατί τον μπέρδεψα με τον "δομοστατικό" δικό μας...

Link to comment
Share on other sites

Τότε να πας κατασκευαστικό:D:D:D!

Πέρα από την πλάκα, πιστεύω πως κατασκευαστικό έχεις πιο "εύκολες" ευκαιρίες δουλειάς μετά, όσον αφορά μελέτες ιδιωτικών έργων. Δεν είμαι ο κατάλληλος να στο πω, καθότι δεν έχω τέτοιου είδους εμπειρία, αλλά έχω ακούσει ότι διάφοροι μπορεί να βρεθούν στην ανάγκη σου για τέτοιες μελέτες.

 

Όχι ότι αν πας συγκ/λόγος δεν θα μπορείς να κάνεις στατικές μελέτες ιδιωτικών έργων (καθότι το πτυχίο είναι ενιαίο), αλλά θα είσαι πιο σίγουρη για τις γνώσεις σου κ θα μπορείς να κρίνεις πιο εύκολα αν πας κατασκευαστικό.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι το εξής:

Στις επιλογές (16 όταν ήμουν εγώ στους ΠΜ ΑΠΘ, έως το 2004) μπορείς να αλλάξεις κάποια μαθήματα του τομέα σου με μαθήματα άλλων τομέων (νομίζω 4, αλλά καλύτερα να το δεις στον οδηγό σπουδών). Επίσης μπορείς να πάρεις έως 2 επιπλέον επιλογές. Οπότε ουσιαστικά παίρνεις πχ 12 του ενός τομέα και 6 του άλλου.

Μπορεί να γίνει λοιπόν ένας σχεδιασμός σε σχέση με το τι σου αρέσει και θα χρειαστείς έξω.

(εγώ είχα πάρει 12 ΤΕΤΚ και 6 ΤΓΜ)

Link to comment
Share on other sites

CK1 κατ' αρχήν να σε συγχαρώ για τον εύστοχο τίτλο θέματος.

 

Στο θέμα:

 

Να πας όπου έχει λιγότερο κομπλεξικούς καθηγητές κ περισσότερο ενδιαφέρον.

 

Φυσικά,αυτό που προτείνω δεν υπάρχει,οπότε να διαλέξεις ''κατασκευαστικό'' τομέα.

 

Αυτά

Link to comment
Share on other sites

Την επιλογή σου επηρεάζουν πολλές παράμετροι. Πόσα μαθήματα χρωστάς, πότε θέλεις να τελειώσεις - πόσο δύσκολος είναι αντικειμενικά ο κάθε τομέας (όσο είναι δυνατόν να μετρηθεί αυτό), πόσο δύκολος είναι ο τομέας ειδικά για εσένα (πχ για εμένα τα μαθήματα του συγκοινωνιακού ηταν τα χειρότερα μου), καθώς και, όπως πολύ σωστά έθεσε ο zavi, το ποιους καθηγητές έχει ο κάθε τομέας (το ποιόν τους θα καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και το επίπεδο των μαθημάτων). Α!!! ξέχασα και το βασικότερο : "Τι σου αρέσει περισσότερο!".

 

Σταθμίζοντας όλα τα παράπανω θα βρεις τι είναι καλύτερο για εσένα. Να ξέρεις ότι ο δομοστατικός τομέας, αν ασχοληθείς, θα σου δώσει κάποιες γνώσεις παραπάνω στα κτιριακά. Να είσαι όμως βέβαιη ότι ιδίως στα στατικά, αν δεν εντρυφήσεις και μετά τη σχολή, δουλειά δε γίνεται. Αυτό ανεξαρτήτως τομέα. Για απλά κτιριακά πάντως και οι γνώσεις του κορμού, πάντα σε συνδυασμό με καλές βάσεις και διάβασμα, πιστεύω ότι αρκούν.

 

Τα παραπάνω όσον αφορά τα στατικά. Για πολλά από τα λοιπά αντικείμενα με τα οποία ασχολείται ένας μηχανικός στην πράξη ότι και να διαλέξεις το ίδιο είναι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.