Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σχολή Ορνεράκη


Recommended Posts

Γειά σας παιδιά! Ήθελα αν μπορούσατε, να μου πείτε δυο πραγματάκια (οτιδήποτε) για αυτήν τη σχολή όποιος ξέρει. Είναι ιδιωτική, έτσι δεν είναι; Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που πρέπει να κατέχεις για να πας σε αυτήν τη σχολή; Είμαι απόφοιτη λυκείου,πέρσι τελείωσα, και το μόνο χαρτή που έχω, είναι αυτό του απολυτηρίου μου.. Μου είπανε, ότι αυτή η σχολή είναι πιο αλή και από τις άλλες που υπάρχουν περί γραφιστικής.. Και ότι προτιμάνε να πάρουν ένα παιδί που έχει τελειώσει αυτήν τη σχολή παρά ακόμα και κάποιον που έχει βγάλει τη σχολή γραφιστικής που τελειώνεις από τις Παν/νιες..

Λοιπόν, τι γνωρίζετε περί σχολής Ορνεράκης;:roll:

Link to comment
Share on other sites

Το καλύτερο να πας η ίδια στη σχολή και να συζητήσεις με κάποιους καθηγητές εκεί - δε νομίζω ότι υπάρχουν απαιτήσεις αλλά καλό να δεις μαζί τους αν ''πιάνει το χέρι σου''. Θα δεις και τους χώρους, θα μιλήσεις με κάποιους από τους σπουδαστές και θα αποκτήσεις πιο σφαιρική εικόνα. Και το βασικότερο θα μάθεις και τί δίδακτρα απαιτούνται.

 

Πάντως ο Ορνεράκης είναι μορφή και όνομα στο χώρο και σαφώς τον εμπιστεύονται περισσότερο. Και λογικά θα είναι απαιτητικός για να κρατά το όνομα της σχολής του ψηλά (αν και από τα δείγματα που έχει στο σάιτ του εντόπισα κάποιες μετριότητες).

Link to comment
Share on other sites

Μου είπανε, ότι αυτή η σχολή είναι πιο καλή και από τις άλλες που υπάρχουν περί γραφιστικής.
Αν εννοείς από τις άλλες ιδιωτικές, δεν ξέρω. Αν -όμως- εννοείς- ότι είναι καλύτερη από το Τ.Ε.Ι. γραφιστικής, διαφωνώ.

Και ότι προτιμάνε να πάρουν ένα παιδί που έχει τελειώσει αυτήν τη σχολή παρά ακόμα και κάποιον που έχει βγάλει τη σχολή γραφιστικής που τελειώνεις από τις Παν/νιες.
Λογική προτίμηση.
Link to comment
Share on other sites

@TheoTDM900,

18 χρονών είμαι. Πέρσι τελείωσα το σχολείο.. Παιδιά ναι,θα πάω από τη σχολή να μου πουν κι εκεί δυο πραγματάκια και να δω και από μόνη μου αν "κάνω" για αυτή τη σχολή.. Όσο για τα δίδακτρα, μου έχουν πει,ότι είναι 5.000 το χρόνο.

@Chilon,

Δηλαδή η σχολή που περνάς μέσω των Παν/νιων, είναι καλύτερη απο αυτή του Ορνεράκη;;

Αν όμως προτιμάνε τα παιδιά που έχουν τελειώσει τη σχολή Ορνεράκη,πώς είναι πιο καλά να έχεις τελειώσει την άλλη σχολή; Αυτό που θέλω να πω είναι, πως, δεν είναι δηλαδή καλύτερα να έχεισ τελειώσει τη σχολή Ορνεράκη από τη σχολή Γραφιστικής που βγαίνεις από τις Παν/νιες?? Και ως προς τι είναι καλύτερη η σχολή αυτή, Γραφιστικής, από του Ορνεράκη δηλαδή;

Εσείς δηλαδή τι προτείνετε;.....

Link to comment
Share on other sites

Η γνώμη που εξέφρασα βασίζεται σε εμπειρίες φίλων μου γραφιστών, οι οποίοι σπουδάζουν στην σχολή του Τ.Ε.Ι.

Όπως καταλαβαίνεις, δεν είμαι και ο πλέον ειδικός. Απλώς ήθελα να επισημάνω ότι πρέπει να εξετάσεις με προσοχή

τις δυνατότητες οποιασδήποτε (σχετικής με το αντικείμενό σου) ιδιωτικής σχολής, πριν αποφασίσεις.

Σου εύχομαι καλή επιτυχία στην επιλογή της σχολής που θα παρακολουθήσεις, όπως και στις -μετέπειτα- σπουδές σου.

Link to comment
Share on other sites

συγγνώμη για την ερώτηση περί της ηλικίας αλλά φοβήθηκα ότι είσαι ανήλικη.

 

Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις.8-)

Link to comment
Share on other sites

Επειδή τυχαίνει και έχω αρκετούς γνωστούς που ασχολούνται με Γραφιστική στο χώρο των εκδόσεων θα σου πω τα εξής (έστω λίγο καθυστερημένα, τώρα το είδα).

 

Σε ότι αφορά τις σχολές. Αναμφίβολα το Τμήμα Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθηνών (δεν ξέρω αν υπάρχει κι αλλού) προσφέρει σαφώς πιο ευρύ πεδίο γνώσεων από τις υπόλοιπες σχολές που σχετίζεται όχι μόνο με αυτό καθ αυτό το αντικείμενο της γραφιστικής αλλά των τεχνών κλπ.

 

Όμως, σε ότι αφορά το επάγγελμα. Οι σχολές δεν έχουν τόσο σημασία. Τυπικά προσόντα δίνουν και μια υποδομή γνώσεων. Το θέμα είναι "να το έχεις" και λίγο. Δεν πα να βγάλεις την καλύτερη σχολή, αν δεν έχεις ταλέντο, έμπνευση και δημιουργικότητα τι να σε κάνουν. Όποια σχολή και να διαλέξεις τελικά θα δεις ότι αυτό που μετράει μετά έξω στην αγορά δεν είναι το πια σχολή τελείωσες αλλά τι ξέρεις και πόσο ταλέντο έχεις. Ειδικά σε τέτοιες ειδικότητες που δεν υπάρχουν αυστηρώς καθοριζόμενα επ.δικαιώματα όπως με τους μηχανικούς όπου κάποιοι τα έχουν πάρει προίκα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.