Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη διάθεσης υγρών αποβλήτων ελαιοτριβείου


planb

Recommended Posts

Γεια χαρά σε όλους. Θέλω να κάνω μια μελέτη διάθεσης υγρών αποβλήτων ελαιοτριβείου. Είναι η πρώτη φορα που κάνω και δεν μπορώ να πω ότι το κατέχω, αν και διάβασα πολύ για το θέμα. Υπάρχει κανείς που μπορεί να με βοηθήσει

Link to comment
Share on other sites

planb, καλώ ήρθες στο φόρουμ. Αν ψάχνεις για "πρότυπη" μελέτη, δεν ψάχνεις στο σωστό μέρος. Αν, από την άλλη μεριά, έχεις συγκεκριμένα ερωτήματα, σε ακούμε ευχαρίστως, και αν μπορούμε να σε βοηθήσουμε θα το κάνουμε.

 

CostasV

 

ΥΓ. Σε παρακαλώ, τον τίτλο φροντίζουμε να το γράφουμε με τόνους και κεφαλαίο το πρώτο γράμμα. Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Link to comment
Share on other sites

Γεια χαρά και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Αυτό που ψάχνω είναι ο τρόπος που γίνεται ο υπολογισμος των διαστάσεων των δεξαμενών (δηλ. της δεξαμενής κροκίδωσης με CaOH και της δεξαμενής εξάτμισης. Επιπλέον, αν υπάρχει τύπος υπολογισμού της ποσότητας CaOH που απαιτείται για την κροκίδωση χ ποσότητας λύματος.

Τέλος, επειδή όλη η βιβλιογραφία που έχω βρει αναφέρει κάποιες (βιολογικές) μεθόδους, σαν πειραματικές όμως και ακριβές στην εφαρμογή, θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάποια γνώμη πάνω σε αυτό

 

Πατώντας edit (στο κάτω δεξιό μέρος του πλαισίου του αρχικού μηνύματός σου) μπορείς να επεξεργαστείς τον τίτλο (στο προχωρημένη επεξεργασία) και να κάνεις τις απαραίτητες διορθώσεις. Δοκίμασέ το.

CostasV

Link to comment
Share on other sites

Η γνώμη μου είναι ότι καμία βιολογική μέθοδος δεν είναι αρκετά δοκιμασμένη στη πράξη, και όσες εφαρμόζονται είναι για επεξεργασία βρώσιμης ελιάς και όχι για λιοτρίβεια. Ωστόσο οι περισσότερες Δ/νσεις Περιβάλλοντος τις απαιτούν ιδίως σε περιοχές με περιβαλλοντικά επεισόδια (πχ Μαλιακός Κόλπος)

Link to comment
Share on other sites

Και ποιά μέθοδος δηλαδή γενικά ( όχι μόνο βιολογική ) είναι?

επίσης jc συμπλήρωσε την ειδικότητα σου στο προφιλ

Link to comment
Share on other sites

Σε μια εβδομαδιαία εκπομπή στην ΕΤ3 (γαία ελληνική ή κάπως έτσι, προβάλλεται Κυριακές 13:30 μέχρι πριν δυο εβδομάδες τουλάχιστον) ανέφερε για έναν τρόπο που αναπτύχθηκε στο Μετσόβειο με τον οποίο από τα υπολείματα του ελαιοτριβίου (τα ανέφερε ως "κατσίγαρος"; δεν θυμάμαι) έβγαζαν compost (ή χούμο ή λίπασμα) για βιολογικές καλλιέργειες. Η μέθοδος είναι εφαρμοσμένη, (έδειχνε τις χωματερές) δεν θυμάμαι περισότερα, ούτε είμαι σίγουρος ότι βοηθάω, αν θυμίζει κάτι σε κάποιον συνάδελφο ας αναφέρει περισότερα.

Link to comment
Share on other sites

Το είδα και το Σάββατο "ΓΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ" και την Κυριακή "ΠΕΡΙ ΓΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ". Ψάχνω μήπως υπάρχει στο διαδίκτυο το επεισόδιο, καμιά τύχη μέχρι τώρα.

 

Το βρήκα! (όχι το επεισόδιο, την περιγραφή)

 

http://www.metal.ntua.gr/uploads/3009/oikonomidis_dipl.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.