Μετάβαση στο περιεχόμενο

σεμιναρια-μαθηματα τοπογραφιας


Recommended Posts

Thomas Συμφωνώ μαζί σου... είναι καιρός να διαχωριστούν τα επαγγελματικά δικαιώματα. Οι αρχιτέκτονες να σχεδιάζουν στην κλίμακά τους!!!οι πολιτικοί να χτίζουν(μελέτες, στατικά κτλ), οι Τοπογράφοι τα τοπογραφικά τους, οι περιβαλλοντολόγοι τις περιβαλλοντικές μελέτες τους, και οι Πολεοδόμοι - Χωροτάκτες τις πολεοδομικές και χωροταξικές μελέτες!!!!! Το τονίζω γιατί ο φίλος σας ο Αλαβάνος (υποστηρίζει ανοιχτά τους τοπογράφους.....βρέθηκα άλλωστε σε σχετική ημερίδα) θέλει να διαχωρίσει τα δικαιώματα σας αλλά τα δικά μας(για τους πολεοδόμους μηχανικούς) νοιάστηκε.....Αρχιτέκτονες.....Τοπογράφοι...ακόμα και οι Γεωγράφοι μπορούν να κάνουν χωροταξικές και Πολεοδομικές μελέτες....ήμαρτον!!! Θα μου πεις ότι είμαστε νέα σχολή (25 ετών περίπου…) και τόσα χρόνια στην Ελλάδα ποιος σχεδίαζε ….ε είδαμε τα αποτελέσματα του σχεδιασμού …….και εγώ έχω κάνει αρκετά μαθήματα αρχιτεκτονικής....αλλά δεν θέλω και ούτε έχω το γνωστικό επίπεδο να σχεδιάζω σπίτια!!!

Link to comment
Share on other sites

Είστε νέα σχολή αλλά η δημιουργία σας πρέπει να συνδιάζεται με ταυτόχρονη άρση δικαιωμάτων από άλλες . Αλλιώς πως θα επιβιώσετε σαν επαγγελματίες .

 

Ο φίλος μας ο Αλαβάνος μας έχει καταϋποχρεώσει από την πολύ την υποστήριξη .

Link to comment
Share on other sites

Ο Αλαβάνος άν και Τοπογράφος μηχ...... Μάλλον έχει ξεχάσει τη Σχολή προέλευσής του!! Ανυπαρξία... πλήρης ανυπαρξία στον τομέα μας!!

Αν ήταν Πρόεδρος Π.Μ .... να μη σου πω πως θα ήμασταν και καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Η ίδρυση νέων τμημάτων αποτελεί περιφερειακή πολιτική γι α την ανάπτυξη των περιφερειών. Δυστυχώς όμως πρώτα πρέπει να εξασφαλίζονται τα επαγγελματικά του δικαιώματα και μετά να δημιουργούνται τμήματα. Το δικό μας τμήμα προσφέρει ένα αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο γνώσεων πάνω σε πολεοδομικές και χωροταξικές μελέτες καθώς και στα οικονομικά των περιφερειών....ωστόσο.....η εισβολή ιδιαίτερα των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στον τομέα αυτό αφήνει πολλούς συναδέλφους έξω....

Σε ότι αφορά τον Αλαβάνο, πιστέψτε με (υπάρχει λόγος που το λέω!!!!) ότι τουλάχιστον για την οριοθέτηση των Τοπογραφικών (δηλαδή τοπογραφικά διαγράμματα μόνο από τοπογράφους) ίνει μάχη με τις άλλες ειδικότητες!!!!

Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω μην της δίνει στον Μπαιραχτάρη όπως τις έδινε ο Καραμαλέγκο με τα συμφέροντα και τους νταβατζήδες ...

:) Όλα κρίνονται επι του αποτελέσματος πάντως .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Εξαρτάται από το επίπεδο των γνώσεών σου. Σε όποια περίπτωση πάντως ακόμα κι αν ξέρεις αρκετά, θα μάθεις και άλλα.

Και ένα ακόμα πράγμα να μάθεις περισσότερο είναι κέρδος σου επαγγελματικό.

ΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ αξίζει!

Link to comment
Share on other sites

Ο άνθρωπος ζήτεσε αν μπορείτε εσείς οι πρεσβύτεροι να του δώσετε οχι γνώση, απλά μια πληροφορία που μπόρει να την βρεί .

Γνωρίζω ότι υπάρχει κρίση στο επάγγελμα αλλά ας μην κόβουμε τα φτερά ενός νέου που ξεκινάει .

Ας υπάρχει μια συναδέλφικη αλληλεγγύη ,αλλά μάλον οι μεγάλοι αγρονόμοι τοπογράφοι δεν μπόρουν να συγκριθούν.

 

 

jcr190 Συνάδελφε όπως κατάλαβες ο χώρος δεν είναι με λουλούδια στρωμένος, καλή συνέχεια και κουράγιο .

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, γνωρίζεις πως απαντάς σε post το οποίο αναρτήθηκε κοντά 3 χρόνια πριν και μάλιστα με μομφές προς τα υπόλοιπα μέλη-τοπογράφους του forum, τα οποία να σε πληροφορήσω πως έχουν βοηθήσει πολύ και πολλούς (συμπεριλαμβανόμενου και εμού του ιδίου) χωρίς ίχνος υπεροψίας, κάτι για το οποίο προφανώς δεν μπορείς να έχεις εικόνα εάν κρίνω από τον αριθμό των posts σου και τον χρόνο που παρακολουθείς το forum. Κρίμα.

Edited by DIMITRIS80
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.