Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χορτολιβαδική έκταση


Recommended Posts

Για ακίνητο εκτός σχεδίου υπάρχει βεβαίωση δασαρχείου από το 1985 η οποία λέει: "η έκταση εμβαδού Χ (...) δεν έχει καταστραφεί από πυρκαγιά μετά την 11η Ιουνίου 1975 σε εφαρμογή του αρθρ. 35 του Ν. 998/1979. Είναι όμως χορτολιβαδική έκταση και εμπίπτει στην παρ. 6β του αρθρ. 3 του Ν. 998/1979. Για την παρούσα έκταση δεν έχει ερευνηθεί από την υπηρεσία μας το ιδιοκτησιακό καθεστώς."

 

Επειδή δεν το γνωρίζω, οι χορτολιβαδικές εκτάσεις είναι οικοδομήσιμες (εφόσον όλα τα άλλα είναι ΟΚ) ?

Link to comment
Share on other sites

Στις Κυκλαδες ειναι οικοδομησιμα.Δηλ.η πολεοδομια εκδιδει την οικ.αδεια

και μετα ενημερωνει την κτηματικη υπηρεσια .Το δημοσιο εαν θελει μετα διεκδικει το ιδιοκτησιακο κλπ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Υπάρχει κάποια σχετική εγκύκλιος που να αναφέρει ότι στα ιδιωτικά χορτολιβαδικά μπορεί κανείς να οικοδομήσει? Είμαι αρχιτέκτονας και βγάζω οικοδομική άδεια σε ένα οικόπεδο που ένα τμήμα του είναι εντός οικισμού και το υπόλοιπο είναι εκτός σχεδίου και χαρακτηρισμένο από το δασαρχείο ως ιδιωτική "χορτολιβαδική έκταση". Στην πολεοδομία μάλλον δεν τους έχει ξανατύχει κάτι ανάλογο (?!) και δεν μου δίνουν σαφείς απαντήσεις. Ευχαριστώ πολύ συνάδελφοι!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, η ιδιωτική χορτολιβαδική έκταση είναι η πλέον "καθαρή" έκταση, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 παρ. 2 του Ν. 998/79, διαχειρίζεται κατά τις διατάξεις της Αγροτικής και Αστικής Νομοθεσίας και δεν εμπίπτει στο προστατευτικό καθεστώς των εκτάσεων της Δασικής Νομοθεσίας.

 

Επομένως, το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι πως θα διαχειριστείς τη έκταση είτε συνολικά είτε κατά τμήματα (εντός οικισμού-εκτός σχεδίου) με βάση τα στοιχεία (αρτιότητες, οικοδομησιμότητες) που διαθέτεις. Πρέπει, επίσης, να γνωρίζεις ότι υπάρχει αρκετό υλικό στο forum σχετικά με τη δόμηση σε οικισμούς.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Απλά στην πολεοδομία βλέπουνε τον όρο "χορτολιβαδικός" και αρχίζουν τις καχυποψίες και τα "μηπως το ένα", "μήπως το άλλο". Ελπίζω να καταλάβουν ότι είναι έτσι τα πράγματα (μια εγκύκλιος θα βοηθούσε πάντως, διότι ο Δασικός Νόμος δεν το διατυπώνει και απολύτως ξεκάθαρα).

Ευχαριστώ και πάλι!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε

Όπως σαφέστατα διατύπωσε ο συνάδελφος Μακαρ οι διατάξεις είναι ξεκάθαρες

Το θέμα είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες να τις κατανοούν και να τις εφαρμόζουν και όταν υπάρχει πρόβλημα άμεσα να θέτουν τα σχετικά ερωτήματα στο αρμόδιο υπουργείο και να μην ταλαιπωρούν συναδέλφους και ιδιώτες.

Φρόντισε να εξασφαλίσεις τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις (δασαρχείο,κτηματική κλπ)

Σε περίπτωση που συνεχίσεις να αντιμετωπίζεις προβλήματα κατέθεσε φάκελλο για προέλεγχο οικοδομικής άδειας για να αναγκασθούν να επισπεύσουν και να δεσμευθούν ουσιαστικά

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.