Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταβιβάζεται?


Recommended Posts

Καλησπέρα

Έχω κανει τοπογραφικό σε αγροτεμάχιο στην Σαλαμίνα στο οποίο το μισό μπήκε στο σχέδιο και το μισό οχι.Τώρα ο πατέρας το μεταβιβάζει στην κόρη του και η συμβολαιογράφος μου ζήτησε χαρτί δασαρχείου και για τα δύο κομμάτια.Ισχύει αυτο απο την στιγμή που κάνει μεταβίβαση δηλ δεν χτίζει και στο τοπογραφικό το αναφέρω ποιο κομμάτι ειναι εντος και ποιο εκτός

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ

Link to comment
Share on other sites

sakistr

 

Για να καταλάβουμε το ''πνεύμα'' του νομοθέτη:δασικές εκτάσεις βρίσκουμε ΚΑΙ εντός ΚΑΙ εκτός σχεδίου.Μόνο που στις εντός,έχουν ήδη χαρακτηρισθεί κοινόχρηστες.

 

Στις εκτός,δεν ισχύει αυτό.......μπορεί από τα φέουδα της εποχής του 1800 να έχει φυτρώσει δάσος στην περιοχή του τίτλου.....κ το δάσος ανήκει ΣΕ ΟΛΟΥΣ τΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,όχι μόνο σε ένα ιδιοκτήτη,από το Σύνταγμα της Ελλάδος,είναι εθνικός πλούτος κ δεν αξιοποιείται από κανένα,άσχετα με το τί λέει ο τίτλος του.

 

Πώς βρέθηκε η ''χρυσή τομή''?Απαγόρευση μεταβίβασης χαρακτηρισμένων δασικών εκτάσεων,έτσι ώστε να μην οικοδομούνται κ να μην αξιοποιούνται δηλαδή από ιδιώτες.Για να μην φουντώνουν '΄'πυρκαγιές από ατύχημα...''Η αποδοχή κληρονομιάς όμως,δεν είναι μία πράξη που έχει άμεσο σκοπό την εμπορική αξιοποίηση της γης, με λίγα λόγια ''ό,τι σου έλαχε,παίρνεις,αλλά δεν μπορείς να το χτίσεις''.Γι' αυτό κ δεν απαιτείται........Βέβαια,αυτά είναι μπούρδες γιατί εν τέλει όσι βρέθηκαν με δασικές εκτάσεις τις αποχαρακτηρίζουν με το γνωστό τρόπο...........αναμένουμε την κύρωση δασολογίου με το ΠΑΣΟΚ,έτοιμο είναι εδώ κ χρόνια απλά δεν βρέθηκε θαρραλέος ακόμα να το υπογράψει........

 

Σε όλα τα υπόλοιπα απαιτείται πράξη χαρακτηρισμού από το δασαρχείο,αν μιλάμε για γήπεδο κ όχι οικόπεδο,άσχετα αν ανήκει ή όχι σε ΓΠΣ κλπκλπ...........

Link to comment
Share on other sites

άαααααααααααααλλο αυτό!!!!!!!:lol:

 

Το εμβαδό που μέτρησες με τον τίτλο συμφωνεί?Γιατί μπορεί ο τύπος να έχει κουνήσει το φράκτη.........................:lol:

O τίτλος τί λέει?Αρχίζει να βρωμάει η υπόθεση.........

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε sakistr

όλο το γεωτεμάχιο με όλα τα 'αμαρτήματα΄

υπάρχουν και ιδιωτικές δασικές εκτάσεις (βλ.αρ 2 του Ν.Δ 86/1969)

σύμφωνα λοιπόν και με όσα αναφέρει ο Χρίστος Κούσουλας στο βιβλίο του "το δίκαο του Κτηματολογίου"

ως δημόσια θεωρούνται τα δάση,τα δασικά εδάφη και οι δασικές εκτάσεις ή βοσκές που ανήκουν στο κράτος, μή δημόσια δηλ. ιδιωτικά, τα δάση,τα δασικά εδάφη και οι δασικές εκτάσεις ή βοσκές ,που αποδεδειγμένα ανήκουν σε ιδιώτες ή ν.π.ί.δ ή ν.π.δ.δ

αναφέρομαι γιά δικαίωμα που αναγνωρίζεται κατά τις κείμενες διατάξεις ως ιδιωτικό αρ.28 παρ2 Ν.2664/1998

άλλωστε ο νόμος 998/1979 άρθρο 72 προβλέπει ρητά ότι προκειμένου να μεταβιβασθεί ιδιωτικό δάσος ή δασική έκταση το κράτος έχει «δικαίωμα προτιμήσεως» άνευ τηρήσεως του οποίου είναι «ακυρωτέα» η μεταβίβαση σας υπενθυμίζω.

παραθέτω απόσπασμα - κριτική απο το κείμενο του διακεκριμένου Συμβούλου Επικρατείας κ.Νικολάου Ρόζου

γιά καλύτερη ενημέρωση

" Μπορούμε, λοιπόν, να συμπεράνουμε ότι η νομοθεσία από το 1975 και εντεύθεν υπήρξε στα λόγια και στο υψηλότερο (συνταγματικό) επίπεδο καινοτόμος, στην πράξη δε και στο χαμηλότερο επίπεδο (νομοθετικό) συνεχιστής της οικονομικής αντιλήψεως του δάσους και μάλιστα υπό την έννοια της μεταβολής του σε οικιστική εν τοις πράγμασι περιοχή. Αντιθέτως, η νομολογία υπήρξε συνεπής, αναγκασμένη συχνά να αντιμετωπίζη νόμους που προσπαθούν να νομιμοποιήσουν δημιουργηθείσες καταστάσεις. Το δυσκολότερο να αντιμετωπισθή είναι η αντίληψη, σύμφωνα με την οποία το δάσος δεν έχει καμία αξία μπροστά στην οικοπεδοποίησή του και ότι, αν είναι ιδιωτικό, είναι αδιανόητο να μην μπορεί να αντιμετωπισθή ως οικόπεδο."

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.