Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτήτες δεν γνωρίζουν το αγροτεμάχιο


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι

 

έχω μια περίπτωση που είναι κάπως ιδιαίτερη ο ιδιοκτήτης έχει ξεχάσει το τα όρια και το σχήμα του αγροτεμαχίου και μου ανέθεσε να βγάλω άκρη μόνος μου, το μόνο που έχω είναι ότι είναι 6 στρέμματα και ότι ήταν 12 στρέμματα και τα υπόλοιπα έχουν πουληθεί από τον Πεθερό του και αυτός δεν έχει το συμβόλαιο πώλησης, θα ήθελα καμιά ιδέα από που να ξεκινήσω.

 

Με το όνομα του αγοραστή θα μπορέσω να βγάλω άκρη για να βρω το συμβόλαιο στο υποθηκοφυλακείο;

Link to comment
Share on other sites

Paralis

 

H υπόθεση απαιτεί και δικηγόρο να κάνει έλεγχο τίτλου κ μερίδας στο υποθηκοφυλάκειο.Αυτά των ιδιοκτητών ''δεν θυμάμαι βρε παιδί μου'' μου βρωμάνε εμένα πλέον,αφού κάηκα μια φορά,κ μάλιστα από γνωστό,γιατί με το αθώο μυαλό μου σκέφτηκα ''γνωστός είναι,εμένα θα πάει να μου τη φέρει?''.............

 

Να τα σκάσει λοιπόν κ στο δικηγοράκο,ας πάρει έναν της σειράς,δεν χρειάζεται σαίνι η υπόθεση απλά την καρτούλα πρόσβασης στο βιβλίο της μερίδας κ να πάρει αντίγραφα!

Ορίστε,πάρτην εργολαβία τη δουλειά να του σενιάρεις κ το ακίνητο.Διότι,πού ξέρεις,μπορεί στο συμβόλαιο της κατάτμησης του άλλου αγοραστή να βρεις κ κανένα τοπογραφικό.............αν σου φέξει κ είναι καλό,σώθηκες.

 

Αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Κανένας κίνδυνος,αρκεί να ακολουθηθούν τα βήματα που προτείνω.Παρακαλώ το GRTOPO να επιβεβαιώσει.

Link to comment
Share on other sites

Έλεγχο τίτλου στο υπ/κειο για τον πελάτη σου αλλά και τους όμορους μήπως τυχόν βρεθεί καμιά άκρη και αν τυχόν υπάρχουν παλιά τοπογραφικά.

 

Το δε θυμάμαι τα όρια ύποπτο μου φαίνεται εκτός και εάν έπαθε αμνησία ή εγκεφαλικό.

 

Δε ξέρω, υπάρχει κτηματολόγιο ή αναδασμοί ή διανομή στην περιοχή να ελέγξεις;

Link to comment
Share on other sites

Πρόσφατα μου ήρθε πελάτης με δηλωμένο αγροτεμάχιο, με τοπογραφικό συναδέλφου, στο κτηματολόγιο 3900τμ. Στην ερώτηση μου για συμβόλαιο αγοράς μου απάντησε ότι δεν έχει. Σε δεύτερη "πιεστική" μου ερώτηση για συμβόλαιο μου είπε ότι υπάρχει, αλλά δεν το εμφανίζει γιατί έχει διαφορές με την "δική του πραγματική κατάσταση". Στο τέλος μετά από αυστηρή απαίτηση μου για την εμφάνιση του συμβολαίου του ήρθε με τίτλο 1400τμ.

 

Ακολούθησε τα βήματα που προτείνει ο Zavi, και αν δεν βγαίνει γρήγορα άκρη κάνε πίσω...

Link to comment
Share on other sites

Ιδιοκτήτης αριθμού γεωτεμαχίων μου ζήτησε να συντάξω κάποια διαγράμματα για τα εν λόγω γεωτεμάχια για τα οποία δεν έχει κανένα συμβόλαιο! ( δια λόγου διαθήκες κλπ. μου ανέφερε...) με σκοπό να τα δηλώσει καθυστερημένα στο κτηματολόγιο. Μιας που αναφέρθηκε το θέμα, θεωρείτε πως έχω πρόβλημα να απεικονίσω τα όρια κατά τις υποδείξεις του ή είμαι εκτεθιμένος σε περίπτωση που θέλει να κάνει κάποια πονηριά? Από όσο κατάλαβα συνάδελφοι, θα ζητούσατε κάποιο αντίγραφο μερίδας του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη για να δείτε εάν υπάρχει συμβόλαιο για κάποιο από αυτά τα ακίνητα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Από όσο κατάλαβα συνάδελφοι, θα ζητούσατε κάποιο αντίγραφο μερίδας του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη για να δείτε εάν υπάρχει συμβόλαιο για κάποιο από αυτά τα ακίνητα?

 

Εγώ φίλε το πρώτο πραγμα που ρωτάω όταν με παίρνουν τηλέφωνο είναι:''έχετε τίτλο?''----->''έχουμε''----->''ωραία,περάστε από το γραφείο να μου τον αφήσετε ή στείλτε τον με φαξ-email''.

 

Δεύτερο είναι η προκαταβολή,αλλά στο θέμα μας τώρα.

 

Πάω μία βόλτα για να δω το γήπεδο-αν είναι εκτός σχεδίου-ή στο Δήμο αν είναι εντός.Στο γήπεδο,το περπατάω παρέα με τον ιδιοκτήτη κ του κάνω ερωτήσεις σχετικά με το ακίνητο,κ επιβεβαιώνω χονροειδώς τις διαστάσεις με κορδέλα.ΑΝ είναι οκ,τότε μόνο αποφασίζω να στηθώ.Αν δεν είναι κ έχει απόκλιση από 2 έως 5%,ενημερώνω για φόρους χρησικτησιας.Αν είναι ΠΑΝΩ από 5% η απόκλιση,τότε ψάχνω ένα συμβόλαιο πίσω από τον τίτλο,ή δηλώνω ξερά στη δήλωση ότι βάσει τίτλου τόσο,βάσει υπόδειξης ορίων με ευθύνη του ιδιοκτήτη τόσο.-Προσοχή!Μεγάλος κίνδυνος κατάτμησης...........όσοι είστε εντός ΖΟΕ,ΜΗΝ κάνετε τέτοια τοπογραφικά με απόκλιση άνω του 5%......

 

Ένας σωστός συμβ/φος με ήθος,θα πρέπει σε τέτοια περίπτωση να του ζητήσει συμβόλαιο χρησικτησίας...........

 

Αν δεν έχει καθόλου τίτλο,απλά δεν παίρνω τη δουλειά,εκτός κ αν δηλώσει ότι πάει για χρησικτησία,οπότε σε τέτοια περίπτωση απαιτείται έλεγχος τίτλου του διπλανού ώστε να το ''φάει'' ΟΛΟΚΛΗΡΟ,όχι κατά τμήμα.....

Link to comment
Share on other sites

Επιπρόσθετα για όσους βρίσκονται σε περιοχές με αναδασμούς, διανομές κλπ Επίσκεψη στην Τοπογραφική!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.