Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σήμερα ο σταυρός, αύριο το σφυροδρέπανο;


Julius Caesar

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 119
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

απο agrafiot

και προιόν σκέψης τουλάχιστον κατω του επιπέδου των σπουδών σου
Αντίθετα φίλε μου.Ο χριστιανισμός είναι που με την κυριαρχία του κατήργησε την επιστήμη.και όποιος τολμούσε να αντισταθεί οδηγούνταν στην πυρά.Δεν ταιριάζει λοιπόν σε επιστήμονες η σκοταδιστική αυτή θεωρία.

Καθόσον τόσο ο ΧΡ όσο και ο κομουνισμός μόνο κακά επέφεραν στην ανθρωπότητα.

Το μόνο που βοηθάει τον άνθρωπο και τα λοιπά ζώα στον δύσκολο αγώνα επι της γης

είναι η ΕΠΙΣΤΗΜΗ,φιλε μου.

Link to comment
Share on other sites

πολύ απαισιόδοξη η προσέγγισή σου parist43 αν και ενδιαφέρουσα Ακόμα και αν η θρησκεία αποτελεί εφεύρεση του ανθρώπου (ίσως το μάθουμε μετά το πέρας της παρουσίας μας στην γη ίσως και ποτέ) σίγουρα είναι καλύτερη εφεύρεση από πολλές άλλες (πολέμους -όπλα - ναρκωτικά και άλλα) Παρέχει μια ηθική ομπρέλα που οδηγεί από τα πρώτα βήματα ένα άνθρωπο ώστε να μειώνονται όσο το δυνατόν αυτά που συμβαίνουν στα αλλά ζωντανά πλάσματα του κόσμου μας (ζούγκλα). Βέβαια υπάρχουν και τα ασχημα όπως όλα τα εγκλήματα που γίνονται ακόμη και σήμερα στο όνομά της (σταυροφορίες - θρησκευτικοί πόλεμοι).Ομως δεν πιστεύω ότι ο άνθρωπος θα αποκτήσει την ωριμότητα να συμπεριφέρεται ηθικά χωρίς την ύπαρξη της θρησκείας και να αποβάλει την άγρια φύση του που ίσως από ενστικτο διαθέτει

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν είμαι θρήσκος και η κοσμοθεωρία μου είναι άλλη. Είμαι μακριά από αυτό που ονομάζουμε εκκλησία την οποία πάντα βλέπω καχύποπτα. Και δεν μου αρέσει καθόλου αυτό το "ελληνοχριστιανικό" ιδεώδες.

 

Και ουδόλως με απασχολεί αν κάποιος πιστεύει στον Θεό , τον Μωάμεθ , τον Βούδα κι οπουδήποτε αλλού. Δικαίωμά του.

 

Παρ'όλα αυτά θεωρώ απαράδεκτο , να έρχεται ένα δικαστήριο και να επιβάλλει σε μια χώρα να καθαιρέσει τα θρησκευτικά της σύμβολα από σχολεία δικαστήρια κλπ. ειδικά όταν η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τα θέλει.

 

Δηλαδή ακυρώνουμε τις πεποιθήσεις του 90% προς χάρη του 10% των φιλοξενουμένων ? Λάθος κατά τη γνώμη μου.

 

 

 

... Παρέχει μια ηθική ομπρέλα που οδηγεί από τα πρώτα βήματα ένα άνθρωπο ώστε να μειώνονται όσο το δυνατόν αυτά που συμβαίνουν στα αλλά ζωντανά πλάσματα του κόσμου μας (ζούγκλα).....Ομως δεν πιστεύω ότι ο άνθρωπος θα αποκτήσει την ωριμότητα να συμπεριφέρεται ηθικά χωρίς την ύπαρξη της θρησκείας και να αποβάλει την άγρια φύση του που ίσως από ενστικτο διαθέτει

 

Η αρχαία ελληνική φιλοσοφία δημιούργησε αυτήν την ωριμότητα μέσα από τις σκέψεις των ανθρώπων εν μέσω μιας θρησκείας της οποίας οι Θεοί είχαν ίσως περισσότερα ελαττώματα από τους ανθρώπους και δεν παρείχε τίποτα από τα παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

@aginor

Ο Θεός δεν είναι referee! :)

 

@parist42

μπερδεύεις την εκκλησία με τον χριστιανισμό. Ο χριστιανισμός δεν διακύρηξε κατά ούτε κυνήγησε τις επιστήμες. Κάποιοι ανόητοι Πάπες το έκαναν αυτό.

Όσον αφορά την επιστήμη, κορυφαίοι επιστήμονες μπρός σε μια νέα ανακάλυψη (π.χ αποκωδικοποίηση του DNA) παραδέχονται ότι είναι αδύνατον να μην δείς τον Θεό, την Θεική παρέμβαση πίσω από την δημιουργία και τους μηχανισμούς της.

 

Ο άνθρωπος είναι εφήμερη ύπαρξη. Στον χρόνο μένουν μόνον οι σπουδαίοι, αυτοί που δεν έζησαν απλά σαν "σαρκία", αλλά αντιλαμβανονται την ζωή τους ως κάτι σημαντικότερο που εμπεριέχει και την δυνατότητα προσφοράς στο συνάνθρωπο, στο σύνολο κλπ. Αν δεν πιστέψεις σε Θεό τότε τίποτα από αυτά δεν έχει νόημα.

Link to comment
Share on other sites

προς avgoust μα και στην αρχαία ελληνική σκέψη υπήρχε πάλι μια θρησκεία με τα σύμβολά της ακόμα και αν οι θεοί ήταν προσαρμοσμένοι στην ανθρώπινη φύση (ίσως για να τους σαρκάσουν αφού η ύπαρξη τους ήταν πάντα απαραίτητη)

Link to comment
Share on other sites

Ναι αυτό το έγραψα , θρησκεία υπηρχε και τότε . Ομως οι Θεοί της δεν παρείχαν καμμία ηθική ομπρέλα , καθώς συμπεριφέρονταν ενίοτε χειρότερα από τους ανθρώπους.

 

Θέλω να πω δλδ , ότι αυτό που προσέφερε η αρχαία ελληνική σκέψη δεν βασίστηκε σε άνωθεν αξίες και "θεία" προς ομοίωση. Δεν έθεσαν οι Θεοί το πλαίσιο των ανθρωπίνων σχέσεων . Το έκαναν οι άνθρωποι από μόνοι τους.

Link to comment
Share on other sites

Η βασική διαφορά μεταξυ μονοθειστικών και πολυθειστικών θρησκειών είναι ότι οι μονοθειστικές είναι απολυταρχικές και στο όνομα τους γίνονται εγκλήματα.οι πολυθειστικές αντίθετα είναι ανεκτικές.οι μονοθειστικές είναι όπως τα αποτυταρχικά καθεστώτα και οι πολυθειστικές όπως οι δημοκρατίες

Link to comment
Share on other sites

προς Avgoust ναι ίσως να είναι σωστό αυτό όμως όπως προείπα δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι σε τέτοια θέματα , όμως δεν νομίζω ότι έχει τόση σημασία ποιός έθεσε τις ηθικές αρχές (ο άνθρωπος ή ο θεός ) αλλά η ύπαρξη τους για αυτό και εγώ διαφωνώ με την απουσία της θρησκείας από την ζωή μας όπως και των συμβόλων της όταν το 90% το θέλουν.Και θα το παω και πιο πέρα αφού θεωρώ αδιανόητο στην Ελλάδα του 2009 να μην υπάρχουν αξιοπρεπείς χώροι λατρείας και για τις άλλες θρησκείες .Βέβαια δεν πρέπει να επισημάνω ότι η παρουσία της θρησκείας στην ζωή μας δεν πρέπει να οδηγεί στην δημιουργία θεοκρατικών κρατών (ίσως λίγο και η Ελλάδα μας να μην αποτελεί εξαίρεση) Δεν κρύβω ότι με ενοχλεί η παρουσία ιερωμένων σε ορκομωσίες στην βουλή κλπ και σε κάθε άλλη λειτουργία του κράτους.Κλείνοντας θέλω να αναφέρω πως και αν δεν είμαι θρησκόληπτος και έχω ουδέτερη σχέση , θέλω ο γιός μου να παρει την όρθόδοξη χριστιανική διαπαιδαγώγηση που πήρα και εγω σαν Ο.Χ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.