Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σήμερα ο σταυρός, αύριο το σφυροδρέπανο;


Julius Caesar

Recommended Posts

απο agrafiot

Πάντως όπως και να χει, και ότι γνώμη και αν έχει ο καθένας για τις θρησκείες και την εκκλησία, χάρη σε αυτά έχουμε δει τα μεγαλύτερα επιτεύγματα μηχανικής, τέχνης και αρχιτεκτονικής.

Δέν νομίζω.το ότι πήγαμε στο φεγγάρι δέν έγινε για χάρι κάποιας θρησκείας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 119
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δηλαδή parist43 με λίγα λόγια μας λές ότι η ανθρωπότητα εδώ και τουλάχιστον 5,000 χρόνια, έχει πέσει θύμα κάποιας τρομερής πλάνης που πίστευε και πιστεύει ακόμα σε Θεό και Θρησκεία. Δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν πέσει θύματα ανα τον κόσμο. Και ήρθαμε εμείς σήμερα, οι πονηροί, να βγάλουμε ακόμα και τον Αινστάιν λάθος.

 

Διαβάστε τι λεέι ο Αινστάιν όταν τον ρωτούν αν πιστέυει σε Θεό. Ο άνθρωπος μπροστά στις ανακαλύψεις του, στην αρμονία, την λογική της κατασκευής αυτού του κόσμου, δεν μπόρεσε να μην παραδεχθεί την ύπαρξη ενός "Συγγραφέα των βιβλίων", όπως ο ίδιος λέει. Το μεγαλύτερο μυαλό της ανθρωπότητας δεν πίστευε σε καμιά ύλη. Άλλωστε απέδειξε ότι αυτό που ονομάζουμε ύλη δεν είναι παρα μια μορφή Ενέργειας..

 

 

You accept the historical existence of Jesus? "Unquestionably! No one can read the Gospels without feeling the actual presence of Jesus. His personality pulsates in every word. No myth is filled with such life."

 

Do you believe in God? "I'm not an atheist. I don't think I can call myself a pantheist. The problem involved is too vast for our limited minds. We are in the position of a little child entering a huge library filled with books in many languages. The child knows someone must have written those books. It does not know how. It does not understand the languages in which they are written. The child dimly suspects a mysterious order in the arrangement of the books but doesn't know what it is. That, it seems to me, is the attitude of even the most intelligent human being toward God. We see the universe marvelously arranged and obeying certain laws but only dimly understand these laws."

Link to comment
Share on other sites

Μια που μιλάμε για Χριστιανική Θρησκεία καί όχι για θεό γενικά η θεούς ας αφήσουμε τον Αινστάιν-εξ αλου δεν ξέρω καλά αγγλικά,αν θές μετάφρασε το στά Ελληνικά να το συζητήσουμε.Και ας πάρουμε την ιερα γραφή.Και πιο συγκεκριμένα το βιβλίο της Γενέσεως.Ερώτημα 1)η αγία γραφή μιλα για έναν θεό η για πολούς?η ΑΓ όταν αναφέρετε στον θεό αναφέρετε στον πληθυντικό.Ερώτημα 2)γιατί έδιωξε τόν άνθρωπο

από τον παράδεισο?Εδώ έχουμε να κάνουμε με την ίδια αιτία πού αλυσοδέθηκε ο Προμηθέας.Την ζηλοφθονία των θεών απέναντι στον άνθρωπο-και πιο συγκεκριμένα

τοσο στην Χριστιανική παράδοση όσο και στην αρχαιοεληνική οι θεοί τιμωρουν τον άνθρωπο μόλις αυτός καταφέρει ένα επίτευμα γνώσεως.

Ας δούμε λοιπον τι λέει η Γένεσις: ΚΕΦΑ2,ΠΑΡ 22 " ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΙΔΟΥ ΕΓΕΙΝΕΝ Ο ΑΔΑΜ ΩΣ ΕΙΣ ΕΞ ΗΜΩΝ ΕΙΣ ΤΟ ΓΙΝΩΣΚΕΙΝ ΤΟ ΚΑΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΗΠΩΣ ΕΚΤΕΙΝΗ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΛΑΒΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΦΑΓΗ ΚΑΙ ΖΗΣΗ ΑΙΩΝΙΩΣ"τι παρατηρούμε:α)ο θεος αναφερεται στον πληθυντικο "ως είς εξ ημών" β)ο θεός φοβάται μήπως ο άνθρωπος γίνει αθάνατος -και γιά να προλάβει αυτο το "κακό" τον διώχνει απο τον παραδειρο.Τι χεραίκακος και ζηλόφθονας που είναι λοιπόν ο "ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ" Θεός .ας δούμε τώρα και άλλες αναφορές για τον θεο που πιστεύεις. ΚΕΦ 6,ΠΑΡ 4 " ΚΑΤ ΕΚΕΙΝΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΗΣΑΝ ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΕΤΙ ΥΣΤΕΡΟΝ ΑΦΟΥ ΟΙ ΥΙΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΣΗΛΘΟΝ ΕΙΣ ΤΑΣ ΘΥΓΑΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑΙ ΕΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΑΝ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΙ ΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΛΑΙ ΑΝΔΡΕΣ ΟΝΟΜΑΣΤΟΙ"ο θεός λοιπόν έχει πολούς υιούς οι οποίοι μάλιστα "πηδάνε"

τις κόρες των ανθρώπων. Μήπως και ο θεός λοιπόν είναι σαρκίον? διότι πως αλοιώς εξηγείται το ότι ο θεος ωσφραίνεται και την "βρίσκει" με την τσίκνα απο τα ζωά που ψήνονται στην φωτιά? " κεφ 8,παρ20 ΚΑΙ ΩΚΟΔΟΜΗΣΕΝ Ο ΝΩΕ ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΚΑΙ ΕΛΑΒΕΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΣ ΚΤΗΝΟΥΣ ΚΑΘΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΣ ΠΤΗΝΟΥ ΚΑΘΑΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕΝ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟΥ

κεφ 8 παρ21 ΚΑΙ ΩΣΦΡΑΝΘΗ ΚΥΡΙΟΣ ΟΣΜΗΝ ΕΥΩΔΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΚΥΡΙΟΣ ΕΝ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΑΥΤΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΤΑΡΑΣΘΗ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΙΟΤΙ Ο ΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ ΕΚ ΝΗΠΙΟΤΗΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΟΥΔΕ ΘΕΛΩ ΠΑΤΑΞΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΖΩΝΤΑ ΚΑΘΩΣ ΕΚΑΜΟΝ"

ΑΥΤΗ είναι φίλε μου η θρησκεία που πιστεύεις και που κατα τα λεγόμενα σου η αμφισβήτηση της είναι κατώτερη του επιπέδου των σπουδών μας.

Προσωπικά δεν είμαι Θρησκος.Δεν ειμαι Υλιστής.Δεν είμαι Αθεος.Πιστεύω μόνο ότι

σε επιστήμονες ταιριάζει το ανοιχτό μυαλό που τα ερευνά ολα-εκ του μηδενός.Διότι επιστήμη είναι συνεχής έρευνα και αμφισβήτηση.Ο εφησυχασμός καί η πίστη σε παρωχειμένες γραφές απλά λειτουργούν όπως και τα ναρκωτικά.πολύ μεγάλες αλήθειες

λοιπον τα κάτωθι.

ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ

Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΙΟΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

 

Καί πως να εξηγήσει κανείς το ότι το δημιούργημα του πάνσοφου θεού,ο άνθρωπος,είναι τόσο ατελές?Αλήθεια αν ένα τοπογραφικό όργανο πχ δεν λειτουργεί καλά φταίει το όργανο (δηλ το δημιούργημα) η ο κατασκευαστής?(ο θεός εν προκειμένω?)

Link to comment
Share on other sites

parist43, ο θεος δεν ειναι κατι υλικο για να εχει σαφη περιγραφη. ο δικος μας βγαινει σε 2-3 "εκδοσεις". (δεν ειναι ειρωνικο, αλλα δεν ξερψ πως αλλιως το λενε)

μια ειναι αυτη που περιγραφεις παραπανω. μια ειναι αυτη που εχουμε οι περισσοτεροι που απλα πατησαν στην βαφτιση τους, αντε και στον γαμο τους.

υπαρχει και μια τριτη που ειναι η πιο συμαντικη. η γιαγια μου και η γιαγια σου. δεν εχει ιδεα απο αυτα που λες παραπανω. που προσευχετε και πραγματικα πιστευει σε κατι. ουτε η ιδια μπορει να το περιγραψει. ειναι κατι μεταξυ παντοδυναμου. πιστης, ελπιδας, αγαπης και κατι τετοια. αυτος ο θεος ειναι μεσα στην αιθουσα διδασκαλιας, αυτος ειναι που βλεπεις οταν εισαι στο κρεβατι στο νοσοκομειο. που οταν εισαι στα τελευταια σου ελπιζεις και καπου αλλου να πας. να μην χαθεις.

στις 2 πρωτες περιπτωσεις το ολο θεμα ειναι συζητησημο. στην 3 ομως δεν εχει μαθηματικα και κειμενα. δεν ειναι κατι διαπραγματευσημο.

ΥΓ αν ερθει ενας πελατης και το παιζει μηχανικος οταν κανουμε δουλεια, ολους μας ενοχλει. ισως 2-3μηχανικοι θεωρουν και γελεια τα οσα λεει ο πελατης. σε αυτο το νημα ειναι ενα φορουμ μηχανικων που επιασε ενα σοβαρο θεολογικο θεμα. προσεξτε ισως οι θεολογοι γελαν μαζι μας.... στο χωριο το λενε: 2 γαιδαροι μαλλωναν σε ξενο αχυρωνα.

Link to comment
Share on other sites

απο aginor

προσεξτε ισως οι θεολογοι γελαν μαζι μας.... στο χωριο το λενε: 2 γαιδαροι μαλλωναν σε ξενο αχυρωνα
.

Ασε φίλε μου-δεν μασάμε.Δέν είμαστε παιδιά του κατηχητικού να ακούμε με το στόμα ανοικτό τους θεολόγους.

Link to comment
Share on other sites

Συνεχίζετε όμως να είστε εκτός θέματος , γιατί το πρόβλημα είναι η σύγκρουση της θρησκευτικής πίστης με τα ανθρώπινα δικαιώματα .

 

Δηλαδή μπορούν να υπάρχουν ιδιωτικά σύμβολα , όπως είναι τα θρησκευτικά σε δημόσιους χώρους όπως είναι τα σχολεία ?

 

Από την άλλη μπορεί ο μουσουλμάνος να θεωρεί τα θηλυκά μέλη κατώτερα όπως ορίζει η θρησκεία του , η παρανομεί και πρέπει να τιμωρείται γιατί με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ισότιμα και αυτό είναι βασικό στοιχείο στην Δύση όπου ζεί ο εν λόγω μουσουλμάνος ?

 

Αυτά είναι τα ερωτήματα και σε αυτά δεν δίνει απαντήσεις το ΕΔΑΔ .

Link to comment
Share on other sites

BAS, χρησιμοποιείς τον όρο "ιδιωτικό σύμβολο". Δεν το έχω συναντήσει ποτέ πριν αυτόν τον όρο.

Εάν το σύμβολο της πίστης είναι ιδιωτικό σύμβολο, συμβαίνει και το ίδιο με το σύμβολο της εθνότητας (την σημαία δηλαδή) ή το σύμβολο της γλώσσας (τα γράμματα δηλαδή);

Link to comment
Share on other sites

H σημαία είναι κρατικό δηλαδή δημόσιο σύμβολο , καθότι περιχαρακώνεται μέσα σε σύνορα . Η θρησκεία είναι ιδιωτικό σύμβολο γιατί αποτελεί ιδιωτική πεποίθηση . Το ίδιο ισχύει και γιά την γλώσσα με πιό ευρεία έννοια διότι αυτή χρησιμοποιείται γιά επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων , αλλά η γλώσσα μπορεί να υπερβαίνει τα κράτη κάτι που δεν συμβαίνει με την σημαία .

 

Τελικά γιατί ετέθη και το θέμα με την αναγραφή του θρησκεύματος στα δημόσια έγγραφα .

Απλά γιατί οι θρησκευτικές πεποιθήσεις , είναι ιδιωτικές και θεωρούνται προσωπικά δεδομένα .

Σκέφτεστε η ταυτότητα να έγραφε και την κομματική μας πεποίθηση η ακόμα και την ποδοσφαιρική μας , αν θέλουμε να υπερβάλουμε λίγο ?

 

Ο όρος μπορεί νομικά να μην είναι δόκιμος , αλλά θεωρώ ότι είναι σωστός με βάση το παραπάνω σκεπτικό .

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για απάντηση BAS. Δύο ακόμη ερωτήσεις:

 

1.Πιστεύεις να είχαν την ίδια γνώμη οι γονείς μας πριν 40 χρόνια ;

2. Ππιστεύεις να έχουν την ίδια γνώμη (με την δική σου) τα παιδιά μας μετά 40 χρόνια (κυρίως για την σημαία και την γλώσσα);

 

Δεν είναι απαραιτήτως κακό να αλλάζει η γνώμη για κάποια πράγματα καθώς περνάει ο χρόνος. Αλλά σίγουρα καλό είναι να παρακολουθούμε την αλλαγή αυτή και να κρίνουμε αν είναι προς το καλό μας ή όχι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.