Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κάλυψη έως 120 τ.μ. σε μικρό οικόπεδο


Recommended Posts

σε οικόπεδο 140 τ.μ μη άρτιο αλλά οικοδομήσιμο με το άρθρο 25, η επιτρεπόμενη κάλυψη είναι 40%. Μπορεί αυτη να φτάσει το 70% σύμφωνα με το αρθρο 8;

μια επιβεβαίωση παρακαλώ θέλω γιατί κάποιον αρχιτέκτονα που ρώτησα δεν το ήξερε το θέμα.

 

Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

Link to comment
Share on other sites

http://www.tee.gr/online/afieromata/2000/2122/index.shtml

Αρθρο 8 Κάλυψη του οικοπέδου

1. Το επιτρεπόμενο ποσοστό κάλυψης του οικοπέδου δεν μπορεί να υπερβαίνει το 70% της επιφάνειάς του. Γενικές και ειδικές διατάξεις, που καθορίζουν άμεσα ή έμμεσα μεγαλύτερα ποσοστά κάλυψης, παύουν να ισχύουν από την ισχύ του νόμου αυτού. Σε περιοχές που κατά τη δημοσίευση της παρούσας διάταξης ίσχυε το πανταχόθεν ελεύθερο σύστημα δόμησης, εφόσον δεν ορίζεται με ειδικές διατάξεις μικρότερο, το μέγιστο επιτρεπόμενο ποσοστό κάλυψης δεν μπορεί να υπερβαίνει το 40% της επιφάνειας του οικοπέδου. Κατεξαίρεση των παραπάνω επιτρέπεται η πραγματοποίηση ποσοστού κάλυψης έως 70%, προκειμένου να εξασφαλιστεί καλυπτόμενη επιφάνεια μέχρι 120,0 τετραγωνικών μέτρων σε κτίριο με αποκλειστική χρήση κατοικία.

αναφέρεσαι στο παραπάνω

η κάλυψη 70% και μέχρι 120τμ ισχύει εφόσον

1) ίσχυε το πανταχόθεν ελέυθερο σύστημα

2) είναι κτίριο με αποκλειστική χρήση κατοικία

3) ΠΡΟΣΟΧΗ ο υποχρεωικός ακάλυπτος εξακολουθεί να καθορίζεται από τα Δ

Link to comment
Share on other sites

στο 3 διαφωνω...ΑΝ υπαρχει σε ομορα οικοπεδα κτιριο με αποσταση <δ (βασει διαταξεων γοκ 73)τοτε και εσυ πας την ιδια.. αν επιμενεις μπορω να βρω και την εγκυκλιο..(τη δευτερα)

Link to comment
Share on other sites

DAG επιμένω :)

 

εάν την έβρισκες θα ήταν πολύ χρήσιμη για ένα συνάδελφο και φίλο μου!!!!

σε ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!!

Link to comment
Share on other sites

στην Πολεοδομία σήμερα μου είπαν ότι στο οικοπεδο μου ίσχυε το Ασυνεχές σύστημα δόμησης και γι αυτό δεν μπορεί να αυξηθεί η κάλυψη εως 70% και 120 τ.μ. Μπορώ ομως με τις διατάξεις για χαμηλά κτίρια να αυξήσω την κάλυψη κατά 10%. Σε ένσταση μου ότι έτσι έχω εφαρμογή δύο ευεργετικών διατάξεων κάτι που δεν επιτρέπεται μου απάντησε ότι επιτρέπεται κατ εξαίρεση βάσει της εγκ. 28/03.

Πάνω που χάρηκα , έψαξα να το επιβεβαιώσω κι αντι αυτού διαβάζω τώρα στο βιβλίο της Λεμπέση ότι η εγκ. 28/03 ακυρώθηκε με την απόφ. 14031/24.3.05. Δεν μπόρεσα να τη βρω αυτή αλλα υπ οθέτω ότι έτσι θάναι και μάλλον δεν τα ξερε καλά ο υπάλληλος της πολεοδομίας, ψάχνω όμως επιβεβαίωση και γι αυτό.

Μα αν δεν τα ξέρουν αυτοί πως να τα ξέρουμε εμείς φίλε highlander; Αν λυνόταν όλα με μια απλή ανάγνωση του ΓΟΚ δεν θα είμαστε κι εμείς εδώ τώρα. Άλήθεια μήπως μπορείς εσύ να μου πεις αν ισχύει τελικά η εγκ 28/03;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.