Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συστήνεται οριζόντια σε μη άρτιο-μη οικοδομήσιμο οικόπεδο;


Recommended Posts

Το 1975 έγινε κατάτμηση οικοπέδου με οικοδομή εντός αυτού, εντός οικισμού προ του 23, κατά παράβαση της παρ. 1, αρθρ. 1 του Π.Δ. από 15.6.68 ( ΦΕΚ111Δ'/2.7.68 ), ήτοι με βάθος~7<12 m. και εμβαδόν ~90<150 m2.

 

Σύμφωνα όμως με το άρθρο 6 του Ν.720/1977, όπως έχει τροποποιηθεί με κατάργηση των δύο τελευταίων του εδαφίων από το άρθρο 43 παρ.7 του Ν. 1337/83, ορίζονται τα εξής: "... πάντα τα προ της ισχύος του Ν. 651/1977 μεταβιβασθέντα κατά παράβασιν των ανωτέρω μνημονευομένων διατάξεων δύναται να μεταβιβάζωνται περαιτέρω κατά παρέκκλισιν από των διατάξεων αυτών".

 

Υποθέτω λοιπόν ότι θα μπορούσε να γίνει και οριζόντια πλέον στην υπάρχουσα οικοδομή, ασχέτως του μη αρτίου-μη οικοδομήσιμου οικοπέδου της, εφ' όσον η υπαγωγή ενός ακινήτου σε οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία γίνεται με υπαγωγή αυτού στις διατάξεις του ν. 3741/1929, των άρθρων 1002 και 1117 ΑΚ και ν.δ. 1024/1971, δυνάμει των οποίων επέρχεται αλλοίωση ή μεταμόρφωση ή μετατροπή του απλού δικαιώματος κυριότητας ή συγκυριότητας σε ολόκληρο το ακίνητο, δεν αποτελεί ούτως ή άλλως δηλ. περαιτέρω κατάτμηση, αλλά απλά συμφωνία μεταξύ των κυρίων των διαμερισμάτων, άρα δεν εξαρτιέται εν τέλει από την πολεοδομική πραγματικότητα της μη αρτιότητας και μη οικοδομήσιμότητας του αυθύπαρκτου, κατά τα ανωτέρω, οικοπέδου.

 

Μπορείτε να μου πείτε και τη δική σας άποψη κ. συνάδελφοι, παρακαλώ;

 

 

─────────────────────────────────────────────────

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου).

Chilon

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπέρα.... ηθελα να ρωτήσω το εξής. Εχω μία περίπτωση όπου έγινε κατάτμηση οικοπέδου το 1972 και το κατέστη μη αρτιο και οικοδομίσημο...... το 1980 βγήκε άδεια διοροφου σε αυτό με ψεύτικο τοπογραφικο....... σήμερα ρυθμίστικε με τον νομο 4014/2011. Θέλω να ρωτησω αν γίνεται συσταση οριζόντιας για ισογειο και οροφο......

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εφόσον ρυθμιστεί ή ρυθμίστηκε γίνεται. Αρκεί να μη γίνει και καινούριο τοπογραφικό με την πραγματική κατάσταση.

Τι ρυθμίστηκε όμως όλη η οικοδομή ? Ή μόνο χώροι και κατασκευές πέραν της αδείας? Αν ναι μάλλον θα πρέπει να τακτοποιηθεί όλη η οικοδομή αλλιώς ίσως μελλοντικά κάποια στιγμή να προκύψει θέμα. Παίρνεις και τα ρίσκα σου, κοίταξε όμως να πάρεις και γερή αμοιβή εφόσον κάνεις λίγο και τα στραβά μάτια, αφού έχει άδεια! Ή πέρνα το ότι έχει άδεια και παράβαση στο τοπογραφικό :)

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Συγνωμη για το ότι αργησα να απαντησω............. Τέλος καλό όλα καλά για τον πελατη. Τελικά έγινε η σ.ο και την δεκτηκε και το

Υποθηκοφυλακείο

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Να κάνω μια ερώτηση γιατί έχω μπερδευτεί, σε ακίνητο με διώροφη κατοικία  το οποίο πλέον δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο μπορεί να γίνει σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας σε ισόγειο και όροφο;;

*να σημειώσω ότι έγινε τακτοποίηση 4178/13 σε κάποια αυθαιρεσία που είχε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.