kotsodion Δημοσιεύτηκε November 26, 2025 at 02:03 μμ Δημοσιεύτηκε November 26, 2025 at 02:03 μμ Γνωρίζει κανείς τι προβλέπεται για την απόσταση από τα όρια στον ν751 ;
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε November 26, 2025 at 02:23 μμ Δημοσιεύτηκε November 26, 2025 at 02:23 μμ @kotsodion Επαναδιατύπωσε το ερώτημά σου με λεπτομέρειες για να μπορέσει να απαντηθεί. Ο ν. 751 που αναφέρεις τι αφορά;
nbr Δημοσιεύτηκε November 26, 2025 at 06:46 μμ Δημοσιεύτηκε November 26, 2025 at 06:46 μμ O "Νόμος 751" είναι μία περιοχή, σήμερα εντός σχεδίου, στον συνοικισμό του Πανοράματος Θεσσαλονίκης. Είναι γνωστό πως, πριν κάποια χρόνια, αρκετοί φαντάροι πήγαν ή καλύτερα στάλθηκαν, για να πολεμήσουν στην Κορέα. Όταν επέστρεψαν οι "ήρωες" αποφασίστηκε από την πολιτεία να δοθούν στον καθένα από αυτούς και ένα οικόπεδο. Μαζί με αυτούς, την ίδια τύχη, έπρεπε να έχουν και οι φαντάροι που πολέμησαν κατά των ανταρτών στα γεγονότα μετά τα Δεκεμβριανά. Διάλεξαν λοιπόν μία περιοχή έξω από το πανόραμα θεσσαλονίκης, που τότε ήταν καλυμμένη με πουρνάρια, έκαναν και ένα Ρ.Σχ. με τα οικόπεδα που έπρεπε να διανεμηθούν στους "ήρωες". Η περιοχή αυτή από τότε λέγεται "περιοχή νόμου 751". Σήμερα είναι, μετά από χρόνια, μία σικ περιοχή. Έκανα και εγώ, στην δεκαετία του 1980, κάποια από τα πρώτα-πρώτα μου τοπογραφικά σ' αυτή την περιοχή. Δύσκολη περιοχή! Τότε ήταν γεμάτη πουρνάρια. Σήμερα πρέπει να είναι τα πάντα κτισμένα. Δεν έχω, πάντως, ΤΙΠΟΤΑ στο αρχείο μου από την περιοχή αυτή. Εχω χρόνια να πάω έστω και σαν επισκέπτης. Εγώ θα πήγαινα στην Τ.Υ. του δημαρχείου Πανοράματος. Έχουν καλά αρχεία. 2
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα