Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέλετε η ιδιοκτησία του michanikos.gr να περάσει στα χέρια ενός διαδικτυακού συλλόγου


SIRADRAB

Θέλετε η ιδιοκτησία του michanikos.gr να περάσει στα χέρια εν  

83 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Θέλετε η ιδιοκτησία του michanikos.gr να περάσει στα χέρια εν

    • ΝΑΙ, ιδιοκτήτης να είναι μη κερδοσκοπικός διαδικτυακός σύλλογος
      24
    • ΌΧΙ, να παραμείνει το ιδιοκτησιακό ως έχει
      51
    • ΛΕΥΚΟ
      8


Recommended Posts

Επειδή η κουβέντα είχε ξεφύγει στο θέμα το σχετικό με το, άν επιτέπεται ή όχι τα downloads να παραπέμπουν στο ''άλλο'' φόρουμ, επειδή θέλοντας και μη αυτή η κουβέντα πάει εκεί που πρέπει να πάει, άσχετα από τον τίτλο του θέματος, επειδή η ίδια συζήτηση έχει ξαναγίνει με άλλο τίτλο σχετικό με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του φόρουμ και πιο πρέπει να είναι αυτό, επειδή τότε είχα καλέσει τα ενεργά μέλη να πάρουν θέση και ανταπόκριση δεν είδα, δημιουργώ ένα δημοψήφισμα εδώ, με τα ερωτήματα που είχα θέσει παλαιότερα και είναι ακόμη επίκαιρα και μας απασχολούν.

 

***Τα ερωτήματα υπάρχουν παρακάτω όπως είχαν τεθεί, (βλέπε πόστ Νο 101) και θα μπορούσαν να ξανατεθούν κάπως έτσι:

 

1) Συμφωνείτε να περάσει η ιδιοκτησία αυτού του φόρουμ, που ως γνωστόν ανήκει στα μέλη του, σε ένα σύλλογο μελών βάσει ενός καταστατικού, που θα δημιουργήσουμε?

2) Συμφωνείτε στη δημιουργία αυτού του συλλόγου μηχανικών, ώστε σαν σύλλογος πλέον και όχι ατομικά από έναν ή χ.. ιδιοκτήτες, να μπορεί να διασφαλίζει την συνέχεια αυτού του φόρουμ, να ελέγχει την εκπλήρωση του σκοπού που πρέπει το φόρουμ να υπηρετεί, να μπορεί να παρέμβει σε διάφορους φορείς εξασφαλίζοντας τα συμφέροντα των μηχανικών? (Προυπόθεση της δημιουργίας του συλλόγου θα είναι η επώνυμη εγγραφή σ' αυτόν)

3) 'Οχι δεν με απασχολεί το θέμα, κόψτε το λαιμό σας.

4) Λευκό.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 43
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Με καμία προκατάληψη και να είσαι σίγουρος γι αυτό.

Βασικά πρόκειται για σφυγμομέτρηση-δημοψήφισμα και τα ερωτήματα που έθεσα συνθέτουν τους προβληματισμούς μου και όχι μόνον δικούς μου. Το θέμα φίλε acnt έχει να κάνει με την ιδιοκτησιακή φυσιογνωμία ''του φόρουμ''. Αυτό που ήθελα όμως να πώ αλλά δεν μου 'ρχεται, είναι η φράση ''του φόρουμ μας''. Έψαξα και βρήκα γιατί δεν μου έρχεται να το πω έτσι, (φόρουμ μας) και ανακάλυψα ότι, ναι μεν το αισθάνομαι και δικό μου όπως και πολλοί άλλοι και ίσως περισσότερο απο εμένα, αλλά αυτός ο φόβος που έχω με διακατέχει. Ο φόβος μου είναι καθ' όλα φυσιολογικός και θα προσπαθήσω να σου τον εκθέσω, επισημαίνοντάς σου ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου φοβητσιάρη. Λοιπόν φίλε μου εδώ μέσα στο φόρουμ έχουν αδειάσει την ψυχή τους με τα γραφόμενά τους συνάδελφοι μου, που διακρίνονται ξεκάθαρα τουλάχιστον από εμένα, για το ήθος τους και τις γνώσεις τους και δεν το έκαναν για ίδιον όφελος. Αυτός ο ''πλούτος'' φίλε acnt, που συσσωρεύτηκε εδώ, με την θέλησή τους θα μου πεις, συμμετέχοντας οι συνάδελφοι από διάφορες θέσεις στην δημιουργία αυτού του φόρουμ, ανήκει σε όλους σύμφωνα και με την δήλωση του engineer παλαιότερα.

Για να μου φύγουν λοιπόν οι φόβοι που με διακατέχουν και νομίζω οι ίδιοι φόβοι διακατέχουν και άλλους, θα πρέπει η ιδιοκτησία του φόρουμ να περάσει τυπικά και εγγράφως σε έναν σύλλογο μηχανικών που θα διέπεται από ένα καταστατικό που θα συνδιαμορφωθεί από τα ενεργά μέλη του φόρουμ. Ο engineer, δέχτηκε ως αρχή ότι το φόρουμ ανήκει στα μέλη του. Περιμένω γι αυτό την δημόσια τοποθέτησή του, σε θέμα που δημιούργησα με αυτό ακριβώς το ερώτημα πρός τον ίδιο στην σχετική ενότητα.

Αν έχεις τον χρόνο και θέλεις να προσθέσεις-αφαιρέσεις κάτι από τα παραπάνω σε παρακαλώ να το κάνεις. Με ενδιαφέρει πολύ η άποψή σου, όπως και των άλλων ενεργών μελλών. Σ' ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω-αγαιρέσω, δεν το κάνω... Μόνο αν θες πάτα και κανένα enter όταν γράφεις!!! :lol: Πλάκα κάνω έτσι;

 

Λοιπόν φίλε μου, άκου πως έχουν τα πράγματα για εμένα ως A.X.NT (αν θες το full όνομα μου στο λεω με πμ):

 

- "το φόρουμ μας": Σημασία έχει το πως ορίζεις το "μας". Λοιπόν, θα σου πω εγώ πως το βλέπω: εκεί που αγαπώ και με αγαπάνε, εκεί που θέλω να δώσω την επαγγελματική ψυχή μου, κι αν θέλει και κάποιος άλλος, θα μου δώσει και την δική του σε αντάλλαγμα.

 

- Σύλλογος διοίκησης: Ωραία, να το κάνουμε αυτό. Πες 50 μέλη οι οποίοι κόβουν και ράβουν, δημοκρατικά ψηφίζουν και λαμβάνουν αποφάσεις, έχοντας μερίδιο στην ιδιοκτησία. Και μετά τι; Νομίζεις οτι αυτό είναι απόλυτη δημοκρατία; Ποιός ρωτά τα απλά μέλη τί θέλουν; Σε αντίθεση στην τελευταία ψηφοφορία είδα μέλη με μικρή συμμετοχή να λένε ελεύθερα την γνώμη τους. Βέβαια η απόλυτη δημοκρατία (=μέλος και ψήφος) δεν πρόκειται να επιτευχθεί ποτέ και νομίζω το καταλαβαίνεις. Εγώ πάντως προσπαθώ για το καλύτερο.

 

- Αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος: Ρε παιδιά, από πού κι ως πού; Κάποιος έκανε κάτι, όπως το ήθελε. Για ποιό λόγο να το παραχωρήσει; Μιλάμε για ιδιοκτησία και κτήμα, έτσι; Γιατί; επειδή ακούστηκε και αυτή η άποψη; Προσωπικά, αν είχα εγώ το φόρουμ θα το συζητούσα, θα έδινα την νομή και κατοχή στον σύλλογο αλλά μετά θα δήλωνα παραίτηση από τα κοινά του, διότι πρώην ιδιοκτήτης και νύν VP δεν μου κάνει καλά. Τέλος πάντων, ο έχων έχει και την πολυτέλεια να αποφασίσει αν θα παραχωρήσει το κτίμα του ή όχι.

 

- Terabites of info: Υποθετική ερώτηση: Πας σε βιβλιοπωλείο ένα ωραίο πρωινό και βλέπεις ένα τεχνικό βιβλίο από τον ΑΧΝΤ (acnt). Το αγοράζεις και το διαβάζεις και ω του θαύματος, βλέπεις τις συζητήσεις όλης της κατηγορίας Σκυρόδεμα ρετουσαρισμένες. Ερωτήσεις:

α) Τί κάνεις;

β) Πώς θεωρείς οτι ένας σύλλογος μπορεί να το αποτρέψει αυτό;

 

- Ξεπούλημα του φόρουμ: Θεωρείς πως ένας σύλλογος δεν μπορεί να το κάνει αυτό; Διότι ξέρουμε όλοι, πως όταν μαζεύονται πολλοί "μέτοχοι" ορίζεται και καταστατικό το οποίο δίδει την ικανότητα στο 51%πχ να κόβει και να ράβει δίχως να ρωτά. Ποιός σου διασφαλίζει οτι αυτό το 51% δεν θα ξυπνήσει ένα ωραίο πρωινό έχοντας αποφασίσει να πουλήσει το φόρουμ; Κι εγώ σου λέω πως στα φράγκα αυτό το 51% δεν θα ρίξει το άλλο 49%... Για τους απλούς χρήστες δεν θα είναι το ίδιο; Δηλαδή, το πρόβλημα είναι πόσοι θα λάβουν την απόφαση για πώληση και πόσοι θα τα πάρουν;

 

- Οικονομικά συλλόγου: Από που;

α) Διαφημίσεις

β) Από την τσέπη των "μετόχων"

γ) Από δωρεές

Σχόλια:

α) Βλέπω πως είναι κατακριτέες και από ένα βαθμό και μετά δεν τις θέλω ούτε εγώ.

β) Κι αν εγώ δεν έχω να δώσω; Τι; καθαιρούμαι; Βάζουν οι άλλοι ρεφενέ για εμένα; Όχι βέβαια, οπότε πάμε στο

γ) Πάλι, εγώ σου λέω πως δεν έχω να δώσω... Γίνομαι μέτοχος β κατηγορίας; Έχω δικαίωμα ισότιμης ψήφου ή θα βρεθεί κανεις που θα πει "δώσε πρώτα και μετά μίλα"; Και κάτι τραβηγμένο: πού ξέρω εγώ από πού βρήκες τα χρήματα εσύ;; Αν δω καμιά δωρεά 2000 ή 200000, ξέρω αν ξεπλαίνεται χρήμα ή όχι; (Προς Θεού, δεν κατηγορώ κανέναν, αλλά εγώ τα σκέφτομαι όλα-ελπίζω να είμαι κατανοητός σε αυτό)

 

Πάντως, αν γίνει αυτή η ζύμωση που ξεκινά τώρα και εάν πραγματοποιηθεί αυτό που προτείνεις, σου εγγυάμαι πως το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο από την προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει. Διότι πολύ απλά, θα υπάρξει πρώτα ζύμωση, ύστερα συζήτηση, μετά αποφάσεις (και τριβές), μετά στήσιμο και τέλος πραγματοποίηση.

 

Εκεί χάνουν για εμένα άλλες ιδέες: στο "καλημέρα σας, έκανα κάτι καινούριο έτσι και με αυτούς τους όρους, με αυτούς πορευόμαστε κι ότι γίνει, θα γίνει πάνω σε αυτούς. Όλα τα άλλα είναι μηδέν."

 

Σε παρακαλώ βοήθησε με σε αυτά διότι έτσι τα αντιλαμβάνομαι...

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου και για τα λόγια ψυχής που έγραψες.

Μπράβο σου! Θα ανταλλάξουμε απόψεις σ' αυτά που έγραψες, τα θεωρώ σημαντικά, έχω κι εγώ τις ίδιες ανησυχίες. Θέλω όμως χρόνο να σκεφτώ και να βγάλω και το μεροκάματο!

Να 'σαι καλά!

Link to comment
Share on other sites

Πάνω απ'όλα το μεροκάματο!!!

 

Περιμένω τις απαντήσεις σου και αν επιτρέπεις ας λάβουν όλα τα μέλη τα λεγόμενα μου ως "σκελετό" κα να αναπτύξουν τις ιδέες τους.

 

Και για να ψηφίσω, Όχι διότι δεν θεωρώ πως λύνει κάτι απ'όσα συζητάμε.

Αν μιλήσουμε για ευγενείς ιδέες όπως αυτή του Evan με τους EC υπάρχει το Ανεξάρτητος Διαδικτυακός Σύλλογος Μηχανικών Ανώτατης και Ανώτατης Τεχν. Εκπαίδευσης.

 

Δεν θα πρέπει να μπερδεύουμε το ιδιοκτησιακό του φόρουμ με το τί μπορούμε να κάνουμε ενωμένοι για τον κλάδο μας! Για να εκπροσωπούμαστε δεν είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη να είμαστε και συνιδιοκτήτες κάπου!!!

 

Αν θέλετε μιλήστε και για κομματική εκπροσώπηση αλλά εγώ σε αυτό τον τομέα δεν θα εμπλακώ.

 

Τέλος έχει έρθει η ώρα να βγάλω παραέξω ένα θέμα που ξεκίνησα στις 10-11-08, αριθμεί 10 σελίδες με πάμπολλες προτάσεις... Το τί απέγιναν είναι άλλη ιστορία, την οποία σας την λέω άλλη στιγμή.

 

Ένα βήμα παραπέρα....

 

Δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι πως ίσως η "κίνηση" αύτη, το φόρουμ, θα πρέπει κάποια στιγμή να αποτάξει την ιντερνετική της υπόσταση και να λάβει σάρκα και οστά.

 

Θεωρώ πως το πρώτο βήμα έγινε με τις συναντήσεις των μελών του φόρουμ.

 

Γιατί να μην διοργανώναμε και ένα συνέδριο, ένα κάτι βρε παιδί μου, να λάβουμε θέση και να εκφέρουμε άποψη στα θέματα των μηχανικών;

 

 

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω.

Υπάρχει ένα forum.

Ιδιοκτήτης του είναι ο engineer.

Οποιος προσφέρει, προσφέρει χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα και χωρίς να τον ενδιαφέρει αν αυτό που πρόσφερε θα χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς. Αυτός το προσφέρει.

 

Αυτό που δεν μπορώ να κατανοήσω είναι ποιος ο λόγος της μεταβολής του forum σε σύλλογο.

Ο σύλλογος έχει έναν σκοπό. Έχει το forum αυτό τον ίδιο σκοπό?

Το forum δεν έχει άλλο σκοπό, παρά την επικοινωνία μεταξύ μηχανικών, κατά βάση, και την μεταφορά γνώσεων και εμπειριών μεταξύ των.

Ποιος θα είναι ο σκοπός του συλλόγου? Μπορεί ο σκοπός του συλλόγου να είναι ο ίδιος? Μα είναι αδύνατον.

 

Ένας σύλλογος ιδρύεται για να εκφράσει τους σκοπούς των μελών του. Για να προασπίσει τα συμφέροντά τους. Για να είναι επίσημος εκπρόσωπός τους.

Πρέπει να έχει έναν σκοπό ο οποίος θα είναι γνωστός από την αρχή της δημιουργίας του.

Άρα πρέπει να υπάρξει πρώτα ο σύλλογος και μετά να δημιουργηθεί το forum που θα είναι ένας τόπος έκφρασης των μελών και προβολής των στόχων τους.

Ο σύλλογος για να δημιουργηθεί έχει κάποια βήματα.

1. Πρέπει να υπάρχει ο λόγος δημιουργίας του.

2. Συντάσσεται καταστατικό με τους σκοπούς, τα μέσα επίτευξης των σκοπών, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των μελών, διαδικασία εγγραφής-διαγραφής, συνδρομές και πόρους, εκλογικές διαδικασίες, καθήκοντα προέδρου, α/προέδρου, γραμματέα και ταμία, δημιουργία ελεγκτικής επιτροπής και τέλος τήρηση βιβλίων.

3. Μαζεύονται υπογραφές και κατατίθεται αίτηση στο πρωτοδικείο.

4. Αρχίζει η εγγραφή μελών στον σύλλογο.

 

Μέσα από ένα forum, δηλαδή μέσα σε ένα καφενείο, υπάρχει η περίπτωση να αναπτυχθεί η ανάγκη δημιουργίας ενός συλλόγου.

Δεν μπορεί όμως πλέον, το forum αυτό, το ίδιο, να είναι το μέσο έκφρασης του συλλόγου.

 

Αυτή είναι η άποψή μου και η απορία μου.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να έχει έναν σκοπό ο οποίος θα είναι γνωστός από την αρχή της δημιουργίας του.

Άρα πρέπει να υπάρξει πρώτα ο σύλλογος και μετά να δημιουργηθεί το forum που θα είναι ένας τόπος έκφρασης των μελών και προβολής των στόχων τους.

Ο σύλλογος για να δημιουργηθεί έχει κάποια βήματα.

1. Πρέπει να υπάρχει ο λόγος δημιουργίας του.

2. Συντάσσεται καταστατικό με τους σκοπούς, τα μέσα επίτευξης των σκοπών, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των μελών, διαδικασία εγγραφής-διαγραφής, συνδρομές και πόρους, εκλογικές διαδικασίες, καθήκοντα προέδρου, α/προέδρου, γραμματέα και ταμία, δημιουργία ελεγκτικής επιτροπής και τέλος τήρηση βιβλίων.

3. Μαζεύονται υπογραφές και κατατίθεται αίτηση στο πρωτοδικείο.

4. Αρχίζει η εγγραφή μελών στον σύλλογο.

Tα είπες όλα φίλε μου ως προς το πως πρέπει να δημιουργείται ένα σύλλογος. Προσυπογράφω...
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.