Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί πτώσης του Κομμουνισμού


Γιαννης-ιος

Recommended Posts

Αρχίζουμε μία πολιτική συζήτηση. Όταν έπεσε ο κομουνισμός, αναρωτήθηκε κανίς γιατί? Αυτό έφερε τα πάνω κάτω. Θα σας πω γιατί έπεσε πρώτα. Όταν το moscovitce το έφτιαχνε η Ρωσία, και το Datcun η Ιαπωνία, υπήρχε το έξεις πρόβλημα? Όταν γινόταν απεργία στην Ρωσία, όταν ο αρχιμάστορας εργαζόταν περισσότερο,και όταν..όταν...και όταν κάποιος είχε περισσότερη αξία από τον άλλο, δεν έτρεχε τίποτα...παίρναν τα ίδια χρήματα, με τον κοπρίτη? Στην Ιαπωνία, υπήρχε σύνδεση της παραγωγικότητας με την πληρωμή. Όταν αυτά τα δύο κράτη ερχόντουσαν να πουλήσουν τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα, και στην κάθε Ελλάδα,εμείς αγοράζαμε το ποιώ φθηνό, και πιο καλό. Το Ρωσικό εργοστάσιο έκλεισε, και το Ιαπωνικό κυριάρχησε. Μετά έπεσε πίνα στην Ρωσία, και γύρισε μπούμερανκ. Τα Ρωσικά γίνανε πιο φθηνά, λόγο πίνας, και αυτό παρέσυρε και όλους εμάς να ανταγωνιστούμε την πίνα των άλλων κρατών. Άλλο που δεν θελαν οι μεγαλοκαρχαρίες, για φθηνά μεροκάματα, και συγκεντρωτισμό πλούτου, μέσω παγκοσμιοποίησης. Έχουν όμως ένα πρόβλημα? Δεν μπορούν να φάνε πάνω από μία μπριτζόλα? Τα άλλα τα κάνουν μεροκάματα, σε σπίτια, σκάφοι, και άλλα, δημιουργώντας θέσεις εργασίας. Χωρίς το συγκεντρωτισμό του χρήματος, δεν υπάρχει έρευνα, και ανάπτυξη. Θέλουν δεν θέλουν μας τα ξαναδώνουν πίσω, γιατί δεν μπορούν να έχουν παραγωγή, αν δεν μας δώσουν χρήματα να τα αγοράσουμε. Αυτή την στιγμή λόγο κατάρρευσης του κομουνισμού,μας κάνουν τεχνητά ότι θέλουν, λόγο αυξημένης προσφοράς εργασίας, και υπερπληθυσμού.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 139
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συναδελφε δε φταιει η πτωση του κομμουνισμου αλλα ουτε ο φασιστος ή ο καπιταλισμος για τα χαλια της κοινωνιας. Ολα τα παραπανω ειναι πελατες του αγνωστου για τους πολλους ''νομισματικου συστηματος''.

Και λεω αγνωστου γιατι δυστυχως ο κοσμος δεν ξερει πως πραγματικα δημιουργειται το χρημα και τι χρεος προκαλει.

Βεβαια μεχρι να ξυπνησουμε και να διεκδικησουμε το χρημα ως απλη μορφη ανταλλαγης προιοντων και οχι δημιουργιας κερδους θα ειναι πολυ αργα.

Link to comment
Share on other sites

@Γιάννης-ιος

Φίλε το διάβασα το μήνυμα σου 3 φορές και άκρη δεν έβγαλα. Το συντακτικό σου και η ανορθογραφία το καθιστούν αδύνατο να διαβαστεί. Θες να το editάρεις?

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον agrafiot επι του προκειμένου.ασύντακτο κείμενο που δεν βγάζεις νόημα

για το τί θέλει να πή ο συντάκτης του.

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη-ιος, μην το πάρεις προσωπικά. Καλό θα ήταν να γράφουμε μικρές προτάσεις που να τις ξαναδιαβάζουμε και να τις ακούμε σαν να τις έγραψε κάποιος άλλος.

Δεν είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουμε τι ΓΕΝΙΚΑ θέλεις να πεις (κάτι για τον κομμουνισμό και την Ιαπωνία και την αυξημένη προσφορά ). Είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι ΕΙΔΙΚΑ θέλεις να πεις.

Link to comment
Share on other sites

ας με συγχωρέσει αλλά λεει πραγματα ακατανόητα

οπως

Όταν γινόταν απεργία στην Ρωσία,
γινόταν απεργία στην Ρωσία?πού και πότε?

μετα παλι λέει

εμείς αγοράζαμε το ποιώ φθηνό, και πιο καλό
μα φθηνό και καλό δεν συνέπιπταν,άλλοι αγόραζαν το φθηνό (ρωσικο) και αλλοι το καλό (γιαπωνέζικο)

επισης ενώ ανοιγει την συζήτηση με

Όταν έπεσε ο κομουνισμός, αναρωτήθηκε κανίς γιατί? Αυτό έφερε τα πάνω κάτω. Θα σας πω γιατί έπεσε πρώτα
. στην συνέχεια δεν ασχολείται καθόλου στο να απαντήση αυτο το ερώτημα αλλάασχολείται με τον υπερπληθωρισμό στην προσφορά εργασίας.

Γιάννη ο κομουνισμός (που δεν ήταν κομουνισμός αλλά ενός αλλου ειδου καπιταλισμος-ο γραφειοκρατικος κρατικός καπιταλισμός) κατερευσε πριν 20 έτη.τώρα καταρέει ο καπιταλισμός όπως τον ξέρουμε.

Ο Μαρξ σαυτο ειχε δίκηο.η Ιστορία είναι μια μαμμή που συνεχώς γεννάει-μόνο που τα παιδιά που βγαίνουν είναι απρόβλεπτα.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί ο κομουνισμός είναι αδύνατον να σταθεί σαν σύστημα, στην σημερινή πραγματικότητα? Απάντηση. Κανένας δεν εργάζεται παραγωγικά, όταν δεν συνδέει την παραγωγή με το κέρδος. Παραγωγή, ανταγωνισμός, ποιότητα, έρευνα και καινοτομία, είναι τα κριτήρια της σημερινής αγοράς. Αυτά τα κριτήρια διαφεύγουν του κομουνιστικού συστήματος, το οποίο θέλει τον άνθρωπο ίσο με τον άλλον. Ο άνθρωπος όμως αν και του αρέσει το ωραίο, δεν έχει την όρεξη να το κατασκευάσει. Αν του δώσουμε όμως το κριτήριο του κέρδους, του εξασφαλίζουμε, το κριτήριο της όρεξης, για παραγωγικότητα. Ο πλούσιος φυσιολογικά καταναλώνει την ίδια τροφή με τον φτωχό. Το ότι έχει ένα ελικόπτερο, ή μία θαλαμηγό,αυτό είναι καλό για τον φτωχό, διότι του παραχωρεί θέσεις εργασίας. Αν δεν υπάρχει συγκεντρωτισμός κεφαλαίου,( πλούσιοι) δεν υπάρχει έρευνα. Χωρίς έρευνα δεν θα υπάρξει το μηχάνημα που παρασκευάζει 100 παντελόνια το λεπτό. Για να πουλήσει όμως ο πλούσιος 100 παντελόνια το λεπτό, πρέπει να δώσει λεπτά στον φτωχό να τα αγοράσει. Κατ αυτόν τον τρόπο, ο φτωχός ωφελείτε από το κεφάλαιο του πλούσιου, έχοντας περισσότερα παντελόνια. Το ίδιο συμβαίνει για όλα τα προιόντα.Το ότι ανοίξανε τα σύνορα των πρώην κομουνιστικών κρατών, λόγο κατάρευσης του συστήματός τους έλλειψή παραγωγικότητας, αύξησε την προσφορά εργασίας, και μείωσε το κόστος παραγωγής. Αυξήθηκε όμως και η ζήτηση, λόγο ανάγκης των φτωχών κομουνιστικών κρατών για καινούρια τεχνολογία. Αυτό έκανε τους πλούσιους να δώσουν περισσότερα προιόντα στον φτωχό, ο οποίος αδυνατεί να πληρώσει. Τώρα απλώς γίνονται διορθωτικές κινήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Παραγωγή, ανταγωνισμός, ποιότητα, έρευνα και καινοτομία, είναι τα κριτήρια της σημερινής αγοράς.
ΟΧΙ βέβαια.Η ΑΡΠΑΧΤΗ είναι το κριτήριο της σημερινης αγορας και του παγκόσμιου συστήματος.Γιαυτο και καταρεει.Καλά βρε Γιανη ολη την χρονιά που πέρασε τίποτα δεν κατανόησες?
Κανένας δεν εργάζεται παραγωγικά, όταν δεν συνδέει την παραγωγή με το κέρδος.
αλλος ένας μεγάλος μύθος.το αντίθετο συμβαίνει.οταν το κερδος είναι συνυφασμένο με την παραγωγη το αποτέλεσμα είναι χάλια.
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ ότι οι ακραίες καταστάσεις είναι έτσι όπως τα λες. Ο κανόνας του ελεύθερου εμπορείου όχι. Τώρα ότι στην Ελλάδα είναι οι πιο πολλοί των άκρων, αυτό είναι άλλο..?

Link to comment
Share on other sites

οι αποψεις μου ειναι οι εξής:

το καλό ποιοτικό αποτέλεσμα έχει σχεση με ανώτερα ιδανικά.

παράδειγμαπαληά που το κερδος δεν ήταν συνυφασμένο με την παραγωγη(προπολεμικά)και οι άνθρωποι είχαν μεράκι με την δουλειά τους η παραγωγή ηταν εργα τέχνης ειδικα στην οικοδομή.αν δεις παληές πόρτες-παληά ταβάνια θα δής οτι είναι στην κυριολεξία εργα τέχνης.μετα τον πόλεμο με το σύστημα της αντιπαροχής και επειδή το κερδος και η αρπαχτή ειναι εγκατεστημένα στο μυαλό καθενός ,υπάρχουν μόνο τερατουργήματα.Γιαυτο και καθιερωθηκαν οι αρχιτεκτονικές επιτροπές μπας και σώσουν κάτι.

Ενα αλλο παράδειγμα είναι το Κτηματολόγιο,οπου το κριτήριο της παραγωγής του ηταν το κέρδος.αποτέλεσμα :κυριολεκτικά ενα εκτρωμα

αντίθετα τα 5000 της ΓΥΣ που τα εφτιαξε μια στρατιωτική υπηρεσία είναι σχεδον αλάνθαστα.

Αλλο παράδειγμα.Στα νοσοκομεία οπου κυριαρχεί το κερδος -η παροχή υπηρεσιών υγείας

είναι να τραβάς τα μαλιά σου.Αντίθετα οι γιατροι χωρίς σύνορα που εχουν εξορίσει το κέρδος ,παρέχουν υψηλου επιπέδου ιατρική.

Παραμύθι μεγάλο λοιπόν οτι το κέρδος είναι η σωστή κινητήριος δυναμη.Στην πραγματικότητα είναι η ταφόπλακα του ποιοτικού αποτελέσματος

Το κέρδος ηταν και είναι πίσω απο την παγκόσμια οικονομική κριση.

Το κέρδος και η αρπαχτή ειναι που είμαστε ενα βήμα πριν την χρεωκοπία της Ελλάδας

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.